Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 12:35

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 3-1: Στον τελικό με σούπερ ανατροπή – Στο 92’ ο Μπάκας το γκολ της πρόκρισης (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την πρόκριση του στο τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας πήρε χθες ο Απόλλωνας που κέρδισε με ανατροπή στο σκορ τον Τσικλητήρα Πύλου με 3-1.

Η πρόκριση κρίθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπάκας έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι εκείνο το λεπτό η ομάδα της Πύλου, παρότι έχανε με 2-1, είχε προβάδισμα για την είσοδο της στον τελικό, μιας και είχε κερδίσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της.

Ο Απόλλωνας δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και μόλις βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε με τους παίκτες του να ανεβάζουν απόδοση και να αγωνίζονται με περισσότερο πάθος για να διεκδικήσουν αρχική την ανατροπή και από εκεί και πέρα να κάνουν το καλύτερο για την πρόκριση.

Η αγωνιστικότητα τους επιβραβεύθηκε αρχικά με το γκολ της ισοφάρισης ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και συνεχίστηκε στο β’ μέρος, στο 62’ με τον Καραχάλιο να δίνει το προβάδισμα στους ασπρόμαυρους και να ολοκληρώνεται στις καθυστερήσεις με το νεαρό Μπάκα να στέλνει για 3η φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Τσικλητήρας με το υπέρ του σκορ, είχε ένα μικρό προβάδισμα για να πάρει αυτός το εισιτήριο για τον τελικό, ο οποίο έγινε μεγαλύτερο όταν στο 12ό λεπτό προηγήθηκε με γκολ του Χρ. Τρίψα. Ομως από εκεί και μετά οπισθοχώρησε έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι το τέλος δημιουργούσαν και έχαναν ευκαιρίες, πέρα από αυτές που έβαλαν τα γκολ. Στο β’ μέρος έπαιξαν περισσότερο αμυντικά με στόχο να κρατήσουν είτε το 1-1, είτε αργότερα το 2-1, που τους διατηρούσε στο δρόμο για τον τελικό. Βέβαια δύο λεπτά μετά το 2-1 έμειναν με παίκτη λιγότερο, γιατί ο Γεωργιάδης, αντίκρισε τη 2η κίτρινη για αντιαθλητική συμπεριφορά (η πρώτη στο 47’ για μαρκάρισμα) και έτσι έδωσαν περισσότερο χώρο στον Απόλλωνα, αμύνθηκαν πιο πολύ και προσπαθούσαν με κάποιες αντεπιθέσεις, με κύριο εκφραστή τον σκόρερ Χρ. Τρίψα, να απειλήσουν την εστία του Απόλλωνα, αλλά δεν έφτασαν να γίνουν αποτελεσματικοί.

Στο τελικό μετά από 3 χρόνια

Στο τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας θα βρεθεί ξανά μετά από τρία χρόνια ο Απόλλωνας. Την αγωνιστική περίοδο είχε 2014-2015, είχε αντιμετωπίσει στον τελικό που έγινε στις 4 Μαρτίου, τον χθεσινό του αντίπαλο, όπου ο κανονικός αγώνας και η παράταση είχαν ολοκληρωθεί χωρίς να σημειωθεί κάποιο γκολ και στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε ο Τσικλητήρας Πύλου, που αναδείχθηκε κυπελλούχος Μεσσηνίας.

Τα γκολ

Στο 12’ ο Χρ. Τρίψας με φαλτσαριστό σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο τη περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γιακουμή, που είχε παίκτες μπροστά του και δεν πρόλαβε να αντιδράσει για να γίνει έτσι το 0-1. Στο 30’ ο Κακαλής έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και έκανε τη σέντρα με τον Τσουλάκο να πλασάρει στην κίνηση και να “γράφει” το 1-1. Στο 62’ ο Μανωλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο α’ δοκάρι, εκεί που κινήθηκε ο Καραχάλιος και με καρφωτή κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα πετυχαίνοντας το 2-1. Στο 92’ ο Τσουλάκος μπήκε στην περιοχή και υπό την πίεση αντιπάλου του κατάφερε να γυρίσει και να σεντράρει στο πίσω δοκάρι εκεί όπου βρισκόταν ο Μπάκας, ο οποίος με κοντινή διαγώνια κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του, των ανθρώπων στο πάγκο της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων, που παρακολουθούν το ματς από την κερκίδα.

Καλές στιγμές

Στο 33’ ο Μανωλόπουλος με απευθείας φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Ντουγέρογλου εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 44’ ο Στραβάκος με διαγώνιο πάσα τροφοδότησε τον Βασιλόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή σούταρε συρτά για να μπλοκάρει ο Ντουγερόγλου. Στο 55’ ο Αλεξόπουλος γύρισε την μπάλα στην περιοχή για τον Τσουλάκο, ο οποίος με διπλή προσπάθεια (ισάριθμα σουτ) δεν κατάφερε αρχικά να νικήσει τον Ντουγερόγλου που απέκρουσε και στην επαναφορά σούταρε άουτ. Ενα λεπτό μετά ο Διακουμής με σουτ είχε την ευκαιρία να σκοράρει, καθώς είχε εξουδετερωθεί ο Γιακουμής, όμως οι αμυντικοί του Απόλλωνα πρόλαβαν και έδιωξαν σχεδόν 2 μέτρα από τη γραμμή του τέρματος. Στο 70’ σε σέντρα στην περιοχή ο Ντουγερόγλου έδιωξε με γροθιές πάνω στον Στραβάκο, αυτός σούταρε χωρίς καθυστέρηση, όμως ο τερματοφύλακας του Τσικλητήρα κινήθηκε στην πορεία της και απέκρουσε με το ένα χέρι. Στο 89’ κόρνερ του Μανωλόπουλου, ο Κουντάνης έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ από την απέναντι γωνία.

Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Γεωργιάδης (14’ σέντρα-σουτ), Στραβάκος (21’ διαγώνιο σουτ, 65’ διαγώνιο σουτ), Αλεξόπουλος (27’ ψηλοκρεμαστή κεφαλιά), Λούτα (48’ πλασέ) και Χρ. Τρίψας (76’ σουτ).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αλεξέας, με βοηθούς διαιτητές τους Γκούμα και Τσουλάκο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Στραβάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τσουλάκος, Λούτα (72’ Τρικουράκης), Αλεξόπουλος, Μανωλόπουλος, Βασιλόπουλος (46’ Μπάκας).

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ: Ντουγερόγλου, Ι. Τρίψας, Ν. Παπαγεωργίου, Σεφεράσι, Γεωργιάδης, Παυλάκος, Σούλα (46’ Καγιανάς), Γρ. Παπαγεωργίου, Διακουμής (90’ Κουρεμπανάς), Χρ. Τρίψας, Ιλιάζι (72’ Κοτσοβός).