Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018 21:08

Super League: Σκέφτονται αποχή τουλάχιστον δυο αγωνιστικών οι διαιτητές!

Γράφτηκε από τον

Μετά την επίθεση στον Θανάση Τζήλο, οι διαιτητές της Super League σκέφτονται αποχή τουλάχιστον δυο αγωνιστικών, αλλά ασκούνται πιέσεις προκειμένου να αναθεωρήσουν και να κατέβουν στα ματς του Σαββατοκύριακου.

H επίθεση στον διεθνή διαιτητή, Θανάση Τζήλο, το πρωί της Τετάρτης (19/12) στη Λάρισα, προκάλεσε μεγάλο σοκ και αποτροπιασμό στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας. Οι ΠΑΕ της Super League, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η ΕΠΟ και ο υφυπουργός αθλητισμού καταδίκασαν το γεγονός, ενώ οι διαιτητές σκέφτονται να πάρουν τα μέτρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, οι διαιτητές που σφυρίζουν στη μεγάλη κατηγορία, κάνουν μυστική ψηφοφορία για να αποφασίσουν το πώς θα κινηθούν μετά το συμβάν στον συνάδελφό τους και το να μην κατέβουν στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, δεν πρέπει να αποκλειστεί σε καμία των περιπτώσεων. Κάθε άλλο μάλιστα...

Σε ποσοστό που προσεγγίζει το 90%, οι διαιτητές είναι υπέρ της αποχής για τουλάχιστον δυο αγωνιστικές, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους. Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, τους κάλεσε μάλιστα σε συνάντηση στις 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να συνεχίσουν κανονικά το έργο τους μέχρι τότε.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τους ασκούνται πολλές πίεσεις, ώστε να κατέβουν κανονικά στα παιχνίδια και να μην υπάρξει καμία εμπλοκή με τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής. Αύριο (20/12) είναι μια κρίσιμη ημέρα, διότι γίνονται και οι ορισμοί και θα διαφανεί αν οι διαιτητές θα κάνουν πίσω ή θα αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποχή!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (22/12)

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός (16:00)

ΟΦΗ - Ατρόμητος (17:15)

Πανιώνιος - Αστέρας (19:30)

Κυριακή (23/12)

ΑΕΚ - Λεβαδειακός (15:00)

Λαμία - Απόλλων Σμύρνης (16:00)

Ολυμπιακός - ΑΕΛ (17:15)

Ξάνθη - Άρης (19:00)

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)

Πηγή: sport24.gr