Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2018 11:48

Χριστουγεννιάτικη γιορτή ποδοσφαίρου η “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε χθες το πρωί στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, η “1η Χριστουγεννιάτικη γιορτή ποδοσφαίρου με τη Μαύρη Θύελλα”, την οποία διοργανώνει η Καλαμάτα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του προπονητή της Καλαμάτας Γιάννη Χριστόπουλου, που είναι ο εμπνευστής της ποδοσφαιρικής γιορτής, προς τους νεαρούς αθλητές που έδωσαν το παρών στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ. Στη συνέχεια οι προπονητές των τμημάτων υποδομής της Καλαμάτας οδήγησαν τους νεαρούς στον αγωνιστικό χώρο και αφού χωρίστηκαν κατά ηλικίες (ήταν τρεις κατηγορίες, γεννηθέντες 2005-2006, 2007-2008 και 2009-2010) τους υπέβαλαν σε διάφορες ασκήσεις τεχνικής και τακτικής και μετά έκαναν και παιχνίδια. Ακολούθησε διάλειμμα και στους νεαρούς προσφέρθηκαν σάντουιτς, φρούτα και χυμοί. Μετά το πρόγραμμα περιελάμβανε παρακολούθηση βίντεο που είχε σαν θέμα την ιστορία της Καλαμάτας, από την ίδρυση της έως σήμερα, ώστε να γνωρίσουν τα νεαρά παιδιά, ποια είναι η “Μαύρη Θύελλα”. Μάλιστα το παρών έδωσαν και 8 παίκτες της ανδρικής ομάδας, οι Δημήτρης Κασωτάκης, Ελβις Γκελγκέρια, Δημήτρης Ψάνης, Σερέζο Χίλγκεν, Κώστας Τάμπας, Ρόνι Κάρλος, Μάριος Ζελέκου και Γιάννης Βοσκόπουλος. Στο αθλητικό κέντρο έδωσε το παρών και ο χρηματοδότης της Καλαμάτας Αγαθοκλής Χριστόπουλος, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Χριστόπυλο, τους συνεργάτες τους προπονητές της ακαδημίας της Καλαμάτας. Εκτός από τον Γιάννη Χριστόπουλο, την επίβλεψη της γιορτής ποδοσφαίρου έχουν οι προπονητές της ακαδημίας Φραγκίσκος Κεράνης, Μάριος Μπιτσάνης, Μιχάλης Παυλάκης, ενώ βοήθησε ο ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας Βασίλης Αθανασόπουλος. Επίσης συμμετείχαν και βοήθησαν οι γυμναστές Νίκος Καπότης και Ηρώ Κουτρουμάνη από το Sports Center, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο γυμναστής της ομάδας Νίκος Δημητρακόπουλος.

Συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων

Η 1η Χριστουγεννιάτικη γιορτή ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Καλαμάτα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπως μας είπε ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος. Συγκεκριμένα, όσοι δώσουν το παρών στη γιορτή τις δύο ημέρες μπορούν να δίνουν στην ομάδα, ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια, τα οποία ο Γιάννης Χριστόπουλος με τους προπονητές της ακαδημίας, θα αναλάβουν να τα δώσουν στο άσυλο ανιάτων και απόρων και εκεί η Μητρόπολη Μεσσηνίας ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν θα τα διανείμει σε συνανθρώπους μας.

Απονομές και δώρα

Σήμερα το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η “1η Χριστουγεννιάτικη γιορτή ποδοσφαίρου με τη Μαύρη Θύελλα”, που όπως προαναφέραμε διοργάνωσε η ομάδα της Καλαμάτας. Οπως και την πρώτη μέρα, έτσι και σήμερα η εκδήλωση περιλαμβάνει αγώνες 5χ5, προβολές βίντεο, τεχνικοτακτική και πολλές εκπλήξεις. Στο τέλος θα δοθούν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους σε όλα τα παιδιά, έπαθλα και δώρα.