Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2019 15:43

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Χάρηκαν το παιχνίδι στην 1η χριστουγεννιάτικη γιορτή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με αγώνες 5x5 ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η “1η Χριστουγεννιάτικη γιορτή ποδοσφαίρου με τη Μαύρη Θύελλα”, την οποία διοργάνωσε η Καλαμάτα, το διήμερο 28 και 29 Δεκεμβρίου στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ξεκίνησε το πρωί με τους προπονητές της ακαδημίας της Καλαμάτας να υποβάλλουν τους νεαρούς αθλητές σε διάφορες ασκήσεις τεχνικής και τακτικής, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε και ασκήσεις δύναμης. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι αγώνες 5x5 κατά ηλικιακή κατηγορία (ήταν τρεις κατηγορίες, γεννηθέντες 2005-2006, 2007-2008 και 2009-2010), που διήρκεσαν περίπου μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.

Βούρας και Μίνγκας μίλησαν στα παιδιά

Στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, έδωσε το παρών αντιπροσωπεία παικτών της ανδρικής ομάδας της Καλαμάτας, την οποία αποτελούσαν οι Ηλίας Βούρας, Αντώνης Φουάσης, Ανδρέας Μαστραντωνάκης, Χρήστος Μίγκας και Παντελής Αντωνιάδης. Μάλιστα μετά από προτροπή του προπονητή τους Γιάννη Χριστόπουλου οι Ηλίας Βούρας και Χρήστος Μίγκας μίλησαν στους νεαρούς παίκτες, όπου μεταξύ άλλων τους τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να αθλούνται και τους συνέστησαν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν.

Ο Ηλίας Βούρας είπε: “Να έχετε μια όμορφη χρονιά. Εύχομαι να αγαπάτε αυο που κάνετε, να παίζετε ποδόσφαιρο. Να κυνηγάτε τα όνειρα σας και ποτέ να μη σας λέει κανείς ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, αρκεί να το βάλετε στόχο στη ζωή σας”. Ο Χρήστος Μίγκας ανέφερε: “ Να αγαπάτε αυτό που κάνετε και να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και δύναμη. Και όλοι μαζί Μαύρη Θύελλα”.

Γ. Χριστόπουλος: “Γιορτή για τα παιδιά”

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές των κυπέλλων στις ομάδες που αναδείχθηκαν νικήτριες, ενώ μετά από κλήρωση δόθηκαν μπάλες σε 9 από τους νεαρούς αθλητές.

Αμέσως μετά όλοι μαζί, οι νεαροί αθλητές με τους προπονητές, έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία και έδωσαν ραντεβού για τη επόμενη χρονιά.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος, που είχε την ιδέα για τη διεξαγωγή της παραπάνω ποδοσφαιρικής γιορτής, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ στο περιθώριο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων σημείωσε: “Κάθε Τρίτη είχα συνάντηση με τους συνεργάτες μου προπονητές της ακαδημίας (Φραγκίσκο Κεράνη, Βαγγέλη Κουρεντζή, Μάριο Μπιτσάνη, Μιχάλη Παυλάκη), όπου σχεδιάσαμε μια τέτοια γιορτή για να δώσουμε χαρά στα παιδιά, την περίοδο των διακοπών. Ετσι αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα, δηλαδή να κάνουμε μία γιορτή για τα παιδιά. Αυτή η γιορτή θέλουμε να γίνεται κάθε χρόνο να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται τα Χριστούγεννα και να δίνουμε χαρά στα παιδιά”.

Ο έμπειρος προπονητής δεν παρέλειψε με την ευκαιρία των εορτών να δώσει και τις ευχές του, λέγοντας: “Εύχομαι υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Στους φίλους της ομάδας εύχομαι να είναι όλοι καλά και να παραμείνουν κοντά στην ομάδα”.