Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2019 17:57

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-0: Ολα μηδέν στα Σφαγεία (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Στα δάκτυλα του ενός χεριού μετριούνται οι καλές στιγμές του χθεσινού αγώνα Α.Ε. Μάνης – Εθνικός Μελιγαλά που διεξήχθη στο γήπεδο των Σφαγείων και έληξε ισόπαλος δίχως τέρματα (0-0).

Ενα παιχνίδι μέτριο έως κακό ποιοτικά που γρήγορα θα ξεχάσουν οι περίπου 100 θεατές που αποφάσισαν να περάσουν το μεσημέρι τους στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας.

Η λευκή ισοπαλία αποδίδει δικαιοσύνη μιας και καμία από τις δύο ομάδες δεν υπερείχε ξεκάθαρα της άλλης στη διάρκεια του 90λεπτου.

Πάντως τις πιο καλές ευκαιρίες τις είχαν οι φιλοξενούμενοι, που έπαιζαν δίχως άγχος και θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το διπλό από την Καλαμάτα.

Μόλις 12 γκολ σε 16 ματς!

Από την άλλη συνεχίστηκε για ένα ακόμη ματς η επιθετική αφλογιστία της Μάνης. Οι νεοφώτιστοι έμειναν σε ένα ακόμη ματς στο μηδέν και είναι χαρακτηριστικό πως έχουν σημειώσει μόλις 12 γκολ σε 16 αγώνες (εκτός από τη νίκη στα χαρτιά με τον Α.Ο. Φαραί) και διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στην Α’ τοπική (μαζί με την Ομόνοια) μετά την Ανάληψη.

Ετσι η ομάδα του Φραγκίσκου Κεράνη, που ταλανίζεται φέτος από πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών, δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο που επιζητούσε για να ξεφύγει κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις.

Οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και φαινόταν από το ξεκίνημα πως θα ήταν ένα “κλειστό” παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις.

Στο 12’ ο Κουρούπης εκτέλεσε ένα φάουλ, όμως ο Λίβας μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.

Ο Εθνικός με τον Καρατζούλια να είναι κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή και τον Κουρούπη να κρατά μπάλα και να δημιουργεί, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 28’ οι αμυντικοί του Εθνικού απομάκρυναν με την μπάλα να φτάνει στον Ξυδιά που έκανε το σπριντ, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Πουλάκος επιχείρησε ένα συρτό σουτ, με τον Σπάλα να μπλοκάρει εύκολα.

Δοκάρι με Κουρούπη

Η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 37’ για τους “κυανόλευκους”, με τον Μακρή με κάθετη πάσα να βγάζει τετ α τετ τον Κουρούπη που προχώρησε και έπιασε ένα φαλτσαριστό πλασέ, με τον Λίβα να αποκρούει με τα ακροδάκτυλα και την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι!

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε κάποια διαφορά σε σχέση με το πρώτο, όσον αφορά την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Μανιάτες πήραν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισαν φάουλ και κόρνερ, όμως αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και να γίνει απειλητικοί στα καρέ του Σπάλα.

Πάντως στο 52’ είχαν την καλύτερη στιγμή τους στον αγώνα όταν ο Μουστάκας με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Πουλάκο που φάτσα με τον Σπάλα, πήγε να τον τριπλάρει, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 58’ ο Θανόπουλος από πλάγια θέση επιχείρησε να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ, έστειλε όμως τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έπιασε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το 70’ οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία.

Η μοναδική καλή στιγμή μέχρι το φινάλε έγινε στο 83’ και πάλι για την ομάδα του Πάνου Πολίμου... Ο Θανόπουλος μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Λίβας έδιωξε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ.

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Γεωργαντά και Γιαννέτσου.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Λίβας, Δουρούμης, Πετριτάι, Βαβαρούτσος, Μπεγέτης, Μουστάκας, Σαούτης, Π. Σπυρέας, Φετάχου, Πουλάκος, Χελάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Σπάλας, Μακρής, Θανόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρη, Ξυδιάς (75’ Παπαδόπουλος), Κουρούπης, Καρατζούλιας, Λάγιος (75’ Χαρλέπας), Σαραντόπουλος, Μπούνας.

Είδε τη Μάνη ο Γεωργέας

Τον χθεσινό αγώνα παρακολούθησε και ο Νίκος Γεωργέας μαζί με τη σύζυγο του Μαίρη.

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ είδε από κοντά την ομάδα που ξεκίνησε την μεγάλη καριέρα του, την Α.Ε. Μάνης. Αλλωστε στην ομάδα της Μάνης αγωνίζεται και ο κουνιάδος του Βασίλης Μπεγέτης.