Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2019 18:12

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΕΡΑΝΗ 1-0: Τρίτη σερί νίκη με Κουτσουρόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την 3η σερί νίκη της σημείωσε το Σάββατο στο “Πέτρος Γεωργανάς” η Σπερχογεία, που επικράτησε 1-0 της Εράνης.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των “ταύρων” μέσα στην έδρα τους στο β’ γύρο του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής. Ο Γιάννης Κουτσουρόπουλος, που σκόραρε για 2ο σερί ματς, με ωραία ενέργεια σημείωσε ένα εξίσου ωραίο γκολ, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει στην ομάδα του, τρεις ακόμη πολύτιμους βαθμούς. Η Σπερχογεία είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι και δημιούργησε φάσεις για να σημειώσει και άλλα γκολ και να φτάσει σε μία άνετη νίκη όμως οι παίκτες δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν, με εξαίρεση τη φάση στο 52’ κάποια άλλη από τις ευκαιρίες που έκαναν στη διάρκεια του 90λεπτου.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι η Σπερχογεία, είχε απώλεια, αυτή τη φορά λόγω τραυματισμού, καθώς ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα ο Ηλίας Λαγωνικάκος σε μια προσπάθεια του, πάτησε άσχημα στο έδαφος και κτύπησε στο γόνατο. Μετά από τις πρώτες βοήθειες από τη γιατρό του αγώνα, αποχώρησε από το γήπεδο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν ότι έχει πρόβλημα στο γόνατο. Ομως θα πρέπει να ξεπρηστεί το γόνατό του ώστε να γίνει ακριβής διάγνωση του προβλήματός του.

Η Εράνη μπορεί να μην αγωνίστηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές της και να μην έδειξε την εικόνα που είχε σε άλλα ματς, όμως θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα αν οι παίκτες της ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια σε δύο τουλάχιστον από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του ματς. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Πάρης Καλλιντέρης, που σε ένα ακόμα παιχνίδι πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Φάσεις - δοκάρι - γκολ

Στο 16’ ύστερα από ωραία ενέργεια συμπαικτών του ο Κουτσουρόπουλος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία σκόραρε, όμως είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ δεν μέτρησε. Στο 20’ ξαφνικό σουτ του Βλαχόπουλου έξω από την περιοχή απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Καλλιντέρης σε κόρνερ. Στο 26’ σουτ του Κόλλια έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Καλλιντέρης.

Στο 27’ ο Κόλλιας ελίχθηκε έξω από την περιοχή, προτίμησε να συνεχίσει ο ίδιος την προσπάθειά του αντί να τροφοδοτήσει κάποιον συμπαίκτη του και με συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής θέλησε να σκοράρει, όμως ο Καλλιντέρης που έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία, βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, τόσο ώστε η μπάλα να χτυπήσει στη συνέχεια στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και μετά να την μπλοκάρει σώζοντας την εστία του από την παραβίαση. Στο 28’ ο Παπαγιαννόπουλος με φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 30’ από κόρνερ του Καραγιάννη ο Πετράκος με κεφάλια έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 32’ κοντινό συρτό σουτ του Παπαγιαννόπουλου απέκρουσε σωτήρια πάνω σχεδόν στη γραμμή ο Αλεξανδρόπουλος. Στο 34’ φάουλ του Χρονόπουλου έξω από την περιοχή ο Πετράκος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την, στην εστία της ομάδας του, όμως ο Καλλιντέρης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Στο 39’ σέντρα του Δημητρίου για τον Ζακολί, αυτός έκανε την κεφαλιά προσπαθώντας να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του, όμως κτύπησε στο σώμα και το δεξί χέρι του Γκρέτσα, αλλά ήταν κοντά και δεν υπήρξε παράβαση, όπως υπέδειξε ο διαιτητής Καρβούνης και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο 47’ από κόρνερ του Καραγιάννη, ο Πετράκος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής Καρβούνης το ακύρωσε αφού δευτερόλεπτα πριν είχε σφυρίξει για επιθετικό φάουλ. Στο 52’ μετά από ωραία ενέργεια ο Πανταζή απέφυγε δύο αντιπάλους του και έκανε την παράλληλη σέντρα στον Κουτσουρόπουλο, αυτός κατάφερε να ξεφύγει από την πίεση δύο αμυντικών μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 1-0. Ενα λεπτό μετά ο Δημητρίου γύρισε την μπάλα στον Κουτσουρόπουλο, αυτός σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 54’ ο Μπακούρος έκανε τη σέντρα του και ο Πέππας με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε, αλλά ο διαιτητής Καρβούνης είχε σφυρίξει οφσάιντ.

Στο 65’ σέντρα του Κόλλια στο α’ δοκάρι ο Πέππας με διαγώνια κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι (στην απέναντι γωνία) χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Στο 72’ ο Μπουρδέκας έκανε λάθος πάσα τροφοδοτώντας τον Κουτσουρόπουλο, ο οποίος πήρε την μπάλα και λίγο πριν μπει στην περιοχή σούταρε αδύναμα όμως για να πέσει και να μπλοκάρει ο Αλεξανδρόπουλος. Στο 79’ σουτ του Ηρ. Καραχάλιου σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής απέκρουσε σωτήρια ο Αλεξανδρόπουλος. Στο 88’ ο Βλαχόπουλος με σουτ από το ύψος της περιοχής προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Καλλιντέρης εκτινάχθηκε στην αριστερή γωνία της στίας του και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια, όμως η φάση δεν μέτρησε, αφού δευτερόλεπτα πριν ο επιθετικός της Εράνης είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Αρκετά καλή ήταν η παρουσία του Καρβούνη και των βοηθών διαιτητών Βανικιώτη και Κομπιλίρη.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Κουμπανάκης (46’ Γ. Δωδέκατος), Λαγωνικάκος (46’ λ.τρ. Πανταζής), Δικαίος, Πετράκος, Ηρ. Καραχάλιος, Παπαγιαννόπουλος, Ζακολί, Καραγιάννης (94’ Δ. Γιακουμής), Κουτσουρόπουλος (73’ λ.τρ. Οικονομόπουλος).

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος Γριβοκωστόπουλος, Μπακούρος (89’Αγγ. Γιαννακόπουλος), Μπουρδέκας, Γκρέτσα (76’ λ.τρ. Λαμπρόπουλος), Χρονόπουλος, Πέππας, Κόλλιας, Βλαχόπουλος, Χατζηαράπης, Παπαδήμος (55’ Χάρμπας).