Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2019 19:13

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0: Σημαντικό βήμα για την παραμονή

Γράφτηκε από τον

 

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία πέτυχε το Σάββατο στη Μεσσήνη ο Ολυμπιακός Ανάληψης που κέρδισε με 1-0 την Ομόνοια.

Αυτή ήταν η 4η νίκη για τους “ερυθρόλευκους” στο φετινό πρωτάθλημα, η 3η στο γήπεδο, μιας και έχει πετύχει άλλη μία στα χαρτιά στο ματς με τον Α.Ο.Φαραί (έχει παραιτηθεί από το πρωτάθλημα), και η πρώτη εντός έδρας στο β’ γύρο. Και σημειώθηκε απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους: την παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια η υπόθεση παραμονή έχει ακόμα δρόμο, σχεδόν ένα γύρο ακόμη. Ο Ολυμπιακός πάντως, σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ομόνοια, έχει το πλεονέκτημα μιας και την έχει νικήσει και στο ματς του α’ γύρου (επίσης με 1-0).

Η Ομόνοια από τη 12η αγωνιστική, με την εντός έδρας νίκη επί της Α.Ε. Αβίας, και την επομένη αγωνιστική με το τρίποντο που πήρε στα χαρτιά με τον Α.Ο. Φαραί ( καθώς και μία ισοπαλία εκτός με την Ανδρούσα τη 16η αγωνιστική του α’ γύρου), δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς ώστε να ξεφύγει από το γκρουπ των ομάδων που αγωνίζονται για την παραμονή τους. Ετσι η κάθε απώλεια πόντων τής στοιχίζει, αφού την κρατάει χαμηλά στη βαθμολογία και κάνει πιο δύσκολο το έργο της για την παραμονή. Εκτός από την ήττα στο χθεσινό ματς, το άσχημο για τη φιλοξενούμενη ομάδα ήταν το γεγονός ότι έχασε δύο παίκτες, έναν λόγω τραυματισμού και έναν λόγω αποβολής. Συγκεκριμένα, υπέστη θλάση στα μέσα του β’ ημιχρόνου και αποχώρησε ο Γιώργος Μπάλλας, ενώ στο 82’ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, στην ίδια φάση δέχτηκε δύο κίτρινες ο Κώστας Καρδάσης για διαμαρτυρία.

Πέρα από το αποτέλεσμα, στην Ομόνοια μιλούν για εικόνα παρωδία στο β’ ημίχρονο, όπως ανέφερε ο προπονητής Γιώργος Μπλέτσας: “Το παράπονο μας είναι ότι στο κέντρο του γηπέδου, έπρεπε να υπάρχουν μπάλες, όπως οφείλεται από τη γηπεδούχο ομάδα, ώστε να μπορεί να εξελιχθεί το παιχνίδι χωρίς καθυστερήσεις. Κάθε φορά που η μπάλα έφευγε εκτός αγωνιστικού χώρου ψάχναμε να βρούμε μπάλες. Είναι λυπηρό να γίνεται αυτό το πράγμα. Λυπούμαστε σαν Ομόνοια που βρεθήκαμε να παίξουμε σε αυτό το ματς. Αυτό που συνέβη στο δεύτερο μέρος ήταν μια παρωδία”, κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε άσχημη κατάσταση λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών και δεν βοήθησε ώστε οι παίκτες των δύο ομάδων να αγωνιστούν όπως επιθυμούσαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι αποχώρησαν τραυματίες (με θλάση) οι Φώτης Γεωργιόπουλος του Ολυμπιακού Ανάληψης και Γιώργος Μπάλλας της Ομόνοιας.

Φάσεις – γκολ

Στο 21’ ο Παπανικολόπουλος μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή, πλάσαρε για να αποκρούσει ο Κατσαρέας. Στο 30’ μετά από διαγώνια πάσα ο Σκαφιδάς με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0. Στο 39’ σε σέντρα στην περιοχή ο Σκαφιδάς από το ύψος του πέναλτι δεν πρόλαβε να πλασάρει. Στο 70’ σουτ του Αντωνίου από καλή θέση απέκρουσε ο Κατσαρέας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Τσούλος, Κατσίποδας, Μαυροειδάκος, Δουρούμης, Αγγ. Ανδρεάδης, Γιαννόπουλος, Πολίτης (65’ Παπαβασιλόπουλος), Παπανικολόπουλος (85’ Αβιζιώτης), Σκαφιδάς (60’ Μυστριώτης), Αντωνίου, Γεωργιόπουλος (25’ λ.τρ. Πατσιώτης).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Κουλουμπός, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας (65’ λ.τρ. Μπαρσελό), Φέστας, Πεϊδης, Πικιός (85’ Δικαιουλάκος), Ροβολής (70’ Τζανετάκος), Τάφα, Κουρούσιας.