Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 17:02

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 0-1: Διπλό τίτλου με σκόρερ Καλογερόπουλο και... ήρωα Κωνσταντακόπουλο! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Εχοντας... χρυσό σκόρερ τον Γιάννη Καλογερόπουλο και... ήρωα τον γκολκίπερ Τάσο Κωνσταντακόπουλο ο Α.Ο. Διαβολιτσίου πήρε με σκορ 1-0 το ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και αγκάλιασε τον τίτλο στην Α’ τοπική.

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τον αντίπαλο της και με 12 αγωνιστικές να απομένουν, θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει τη πρωτιά.

Ο ΑΟΔ δεν έθελξε με την απόδοση του και ειδικά στο τελευταίο ημίωρο είχε γυρίσει πίσω, παίζοντας μαζική άμυνα, όμως είχε ουσία στο παιχνίδι του και άψογη ανασταλτική λειτουργία. Και φυσικά είχε κάτω από τα γκολπόστ, ίσως τον καλύτερο τερματοφύλακα της κατηγορίας, τον Τάσο Κωνσταντακόπουλο που όποτε χρειάστηκε δήλωσε “παρών” και κράτησε το μηδέν.

Πολύς κόσμος στο Ασπρόχωμα

Ετσι το γκολ που σημείωσε στο 35’ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννης Καλογερόπουλος (έφτασε τα 13 συνολικά) έφτανε και περίσσευε στους “νερατζούρι” για να φύγουν με το πολύτιμο διπλό από το γήπεδο του Ασπροχώματος, που έζησε μεγάλες στιγμές... Κι αυτό διότι πάνω από 400 θεατές κατέκλυσαν κάθε γωνία του γηπέδου και είδαν με αγωνία τις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Οσον αφορά τον Απόλλωνα είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και βάσει ευκαιριών δικαιούταν ένα γκολ. Ομως οι παίκτες του δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και έτσι έχασαν για πρώτη φορά φέτος από το Διαβολίτσι μετά από μια νίκη στο κύπελλο και μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα εκτός έδρας.

Πως έπαιξαν

Οι γηπεδούχοι του Τάκη Σακελλαρόπουλου ξεκίνησαν με τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια, τους Κακαλή, Λούτα, Περιβολάρη και Καραχάλιο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, στον άξονα ήταν οι Κουντάνης και Στραβάκος, πιο μπροστά τους ο Τρικουράκης, στις πτέρυγες δεξιά ο Βασιλόπουλος και αριστερά ο Μπάκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Αλεξόπουλος.

Από την άλλη το Διαβολίτσι έπαιξε με τερματοφύλακα τον Κωνσταντακόπουλο, την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν οι Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Μπαλόπουλος και Λίολιος, αμυντικά χαφ ήταν οι Τζανετέας και Κρεμύδας, ενώ ο Πιτσιλής έπαιζε πιο μπροστά σαν οκτάρι.

Ο Ζάκκας ήταν δεξί χαφ, αριστερό ο Καλογερόπουλος και φουνταριστός ο Κουλόπουλος. Μετά το ημίωρο πάντως οι δύο τελευταίοι άλλαξαν θέση, με τον πρώην άσο της Καλαμάτας να περνά στην κορυφή και τον Κουλόπουλο να πηγαίνει αριστερά.

Στο πρώτο 15λεπτο ο ΑΟΔ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως από εκείνο το σημείο ο Απόλλωνας πήρε τα ηνία και με τον Κουντάνη να οργανώνει ανέβασε τις γραμμές του.

Στο 35’ “χτύπησε”

ο Καλογερόπουλος

Χρειάστηκε να συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο για να γίνει η πρώτη ευκαιρία στο ματς... Ηταν το 30’ όταν οι Μπάκας, Καραχάλιος και Αλεξόπουλος συνδυάστηκαν ωραία από αριστερά, με τον τελευταίο να πιάνει το συρτό σουτ από πλάγια θέση και τον Κωνσταντακόπουλο να διώχνει με τα πόδια.

Τρία λεπτά αργότερα ο Στραβάκος με κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Αλεξόπουλο που έκανε αδύναμο σουτ και ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε εύκολα.

Οι δύο αυτές φάσεις αφύπνισαν την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα που μέσα στο επόμενο δίλεπτο έγινε για πρώτη φορά απειλητική... Στο 34’ ο πολύ καλός χθες Τζανετέας σέντραρε από αριστερά, με τον προωθημένο Μπαλόπουλο να πιάνει το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και τον Γιακουμή να αποκρούει ενστικτωδώς.

Στο επόμενο λεπτό όμως ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους...

Ο Κουλόπουλος βγήκε σε θέση βολής από αριστερά και πλάσαρε, με τον Γιακουμή να αποκρούει... Η μπάλα όμως έφτασε στον Καλογερόπουλο που σε κενή εστία πέτυχε με σουτ, ίσως το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του, γράφοντας το 0-1.

Η ψυχολογία πλέον ήταν με τους παίκτες του ΑΟΔ που συνέχισαν να ελέγχουν το ματς μέχρι το ημίχρονο. Μάλιστα στο 40’ ο Καλογερόπουλος τροφοδότησε τον Κουλόπουλο που βγήκε τετ α τετ, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον κ. Τσοπανάκη. Ηταν μια φάση που φάνηκε πως καλυπτόταν ο βραχύσωμος φορ και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Πίεσε μετά το 60’ ο Απόλλωνας

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δίχως αλλαγές με τις δύο ομάδες και κύλησε με μία μόνο φάση (για το Διαβολίτσι) και παιχνίδι κέντρου μέχρι το 60’.

Η καλή στιγμή για την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα έγινε στο 57’ με τον Κουλόπουλο να βρίσκει με κεφαλιά πάσα τον Καλογερόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Γιακουμή, που έδιωξε δύσκολα.

Στο τελευταίο ημίωρο οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά μπροστά και σε ορισμένες περιπτώσεις έκλεισαν στα καρέ του το Διαβολίτσι, που αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα.

Στο 62’ ο Κανιώρος έβγαλε από αριστερά στον Αλεξόπουλο, ο οποίος μετά από κόντρες έγινε αποδέκτης της μπάλας, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε.

Τα έπιανε... όλα ο Κωνσταντακόπουλος

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπάκας μετά από ωραία ενέργεια μπήκε κατά μέτωπο από τον άξονα, οι αμυντικοί ολιγώρησαν και ο Αλεξόπουλος τσίμπησε την μπάλα, με τον Κωνσταντακόπουλο να βγαίνει και να διώχνει σωτήρια με τα πόδια.

Στο 69’ ο Στραβάκος έστρωσε στον Κουντάνη σε εκτέλεση φάουλ, ο δεύτερος έπιασε ένα δυνατό σουτ όμως και πάλι ο Κωνσταντακόπουλος ήταν στη θέση του και απέκρουσε... Στην επαναφορά η μπάλα πήγε στον Κακαλή που έπιασε την κεφαλιά, όμως ο έμπειρος πορτιέρο μπλόκαρε.

Τα λεπτά περνούσαν με την ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και να παίζει ορθολογικά, με την μπάλα κάτω και χωρίς γιόμες προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση.

Από την άλλη οι παίκτες του ΑΟΔ είχαν κλειστεί στην άμυνα τους και είχαν σαν κύριο μέλημα τους να διώξουν την μπάλα και όχι να βγάλουν μια καλή αντεπίθεση προκειμένου να “κλειδώσουν” τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ.

Στο 82’ ο εξαιρετικός και χθες Κουντάνης εκτέλεσε νέο φάουλ από καλή θέση, όμως και πάλι ο Κωνσταντακόπουλος σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Η τελευταία καλή στιγμή του ντέρμπι σημειώθηκε στο 91’ σε μια απέλπιδα προσπάθεια των Απολλωνιστών να αποφύγουν την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα... Ο Κουντάνης έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ 5-6 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα είχε κατεύθυνση στην αριστερή γωνία, όμως ο Κωνσταντακόπουλος με νέα σπουδαία επέμβαση κράτησε το μηδέν και χάρισε μια νίκη – μισό πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Από τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Κωνσταντακόπουλος και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Τζανετέας, Καλογερόπουλος και Μπαλόπουλος. Καλύτερος του Απόλλωνα ήταν ο Κουντάνης, ενώ καλά στάθηκαν και οι Καραχάλιος και Στραβάκος.

Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη σε ένα ματς για γερά νεύρα. Σωστές υποδείξεις είχε ο α’ βοηθός Αδαμόπουλος, ενώ ο β’ βοηθός Τσοπανάκης ελέγχεται για δύο φάσεις που υπέδειξε οφσάιντ στο α’ ημίχρονο και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Κουντάνης, Βασιλόπουλος, Καραχάλιος, Λούτα (61’ λ. τρ. Κανιώρος), Περιβολάρης, Στραβάκος, Μπάκας, Αλεξόπουλος, Τρικουράκης (56’ Τσουλάκος).

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Κωνσταντακόπουλος, Μπαστακός, Τζανετέας, Μπαλόπουλος, Σταματελόπουλος, Κρεμύδας (94’ Εμμανουήλ), Πιτσιλής, Καλογερόπουλος (70’ λ. τρ. Κάνιστρας), Κουλόπουλος (85’ Κανελλόπουλος), Λιόλιος, Ζάκκας (85’ Γεωργιόπουλος).