Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 17:51

ΕΡΑΝΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0: Στο τελευταίο 20λεπτο επικράτησαν οι “πράσινοι” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με τέρματα που σημείωσε στο τελευταίο 20λεπτο, η Εράνη κέρδισε χθες το απόγευμα στο νέο γήπεδο Φιλιατρών, την Ομόνοια με 2-0.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με την Ομόνοια να θέλει περισσότερο από τη γηπεδούχο ομάδα τη νίκη ώστε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Από την αρχή του αγώνα προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό της και να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη εστία, με στόχο να σκοράρει και να μπορέσει να αποσπάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για 70 λεπτά έκανε την προσπάθεια της, όμως σε δύο από αξιόλογες ευκαιρίες που δημιούργησε μία στο α’ 45λεπτο με τον Ροβολή και στο δεύτερο μέρος με τον Πικιό, η μπάλα από τα ισάριθμα σουτ που επιχείρησαν κατέληξε άουτ δίπλα από το δοκάρι. Η προσπάθεια των παικτών της δεν ήταν αρκετή ώστε να πάρει βαθμό ή βαθμούς μέσα στα Φιλιατρά. Μάλιστα η απόφαση του διαιτητή Καρβούνη να υποδείξει πέναλτι του Φέστα πάνω στον Βλαχόπουλο, στο 68’ με τον τελευταίο να σκοράρει λίγο αργότερα, αποδείχθηκε καθοριστικό για τη συνέχεια.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν από εκείνο το σημείο και σαν να μην έφτανε αυτό, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 88’, ενώ τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς σε διεκδίκηση της μπάλας στο αέρα, ο διαιτητής απέβαλε με 2η κίτρινη τον Κουλουμπό, υποδεικνύοντας ότι είχε βρει με τον αγκώνα, αντίπαλο του. Αν υπάρχει κάτι θετικό για την Ομόνοια σε αυτό το παιχνίδι, είναι η εμφάνιση, όπου άφησε αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η Φιλιατρινή ομάδα χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση κατάφερε με δύο τέρματα στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου να φτάσει στη νίκη. Εκείνο που κρατούν στην Εράνη, από αυτό το παιχνίδι είναι η κατάκτηση των τριών πόντων και η επιστροφή στις επιτυχίες. Οπως προαναφέραμε στο 68’ ο Βλαχόπουλος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φέστα και με εύστοχη εκτέλεση “έγραψε” το 1-0. Στο 88’ ο Μάριος Γριβοκωστόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στην Ομόνοια έχουν έντονα παράπονα από τον διαιτητή για την υπόδειξη του πέναλτι, το οποίο χαρακτηρίζουν αυστηρό έως ανύπαρκτο και πως κακώς δόθηκε.

Επίσης για την αποβολή του Κουλουμπού (84’), υποστηρίζουν ότι σηκώθηκε στον αέρα και διεκδίκησε την μπάλα από αντίπαλο του χωρίς να έχει πρόθεση να τον κτυπήσει, αλλά ο διαιτητής, είχε αντίθετη άποψη και τον απέβαλε (με 2η κίτρινη).

Χαλί ο αγωνιστικός χώρος

Το παιχνίδι διεξήχθη στο νέο γήπεδο Φιλιατρών, εκεί όπου ο αγωνιστικός χώρος έμοιαζε χαλί. Αγωνιστικοί χώροι, σε τέτοια κατάσταση, όπως είναι το νέο γήπεδο στα Φιλιατρά, είναι ότι καλύτερο για κάθε ποδοσφαιριστή, όχι μόνο για να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες του, αλλά γιατί δεν κινδυνεύει σε κάθε προσπάθεια του να τραυματιστεί.

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος (77’ λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Γριβοκωστόπουλος, Μπακούρος, Νικολακόπουλος, Μπουρδέκας, Χρονόπουλος, Πέππας, Χάρμπας (55’ Παπαδήμος), Βλαχόπουλος, Κόλλιας (86’ Αγγ. Γιαννακόπουλος), Χατζηαράπης (75’ Λαμπρόπουλος).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Κουλουμπός, Κουρούσιας, Στυλιανόπουλος, Φέστας, Δικαιουλάκος (75’ Τζανετάκος), Πεΐδης, Πικιός, Ροβολής, Τάφα, Γουδέλης (55’ Πολυμενέας).

(Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της Εράνης στο facebook)