Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 19:00

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 3-2: Ενα εκρηκτικό 15λεπτο του χάρισε το τρίποντο

Γράφτηκε από τον

 

Ενα 15λεπτο αποδείχθηκε αρκετό για τον Πανθουριακό, ώστε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη στο Σαββατιάτικο εντός έδρας αγώνα με την Α.Ε. Μάνης, την οποία κέρδισε με 3-2.

Από το 30’ έως και το τέλος του α’ μέρους, η ομάδα της Θουρίας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και σε αυτό το διάστημα κατάφερε να πετύχει 3 γκολ, ενώ έχασε και τρεις ακόμη ευκαιρίες για να βάλει και άλλα ώστε να φτάσει σε μια άνετη νίκη. Εδειξε ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς στα 4 τελευταία παιχνίδια, έχει σημειώσει το απόλυτο των νικών στην έδρας και παρένθεση αποτελεί η ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στο “Γ. Λουκαρέας” από τον Ολυμπιακός Καλαμάτας. Παράλληλα ο Πανθουριακός απέκτησε και πλεονέκτημα, σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Α.Ε.Μ., καθώς την έχει κερδίσει και στο ματς του α’ γύρου (2-0).

Πέρα από τη νίκη, θετικά είναι και το ότι πήραν χρόνο συμμετοχής αρκετοί νεαροί παίκτες. Συγκεκριμένα, 8 παιδιά γεννηθέντες τα έτη 2001 έως 2003, οι Μωραγιάννης, Παναγιωτόπουλος, Οικονομέας, Ζώτος, Ρ. Κανανάι, Ρουμελιώτης, Δημόπουλος, Τσακαλάκος, πήραν χρόνο συμμετοχής στον αγώνα.

Η ομάδα της Μάνης, με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Παναγιώτη Δρούγα (βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του), αγωνίστηκε με απουσίες, καθώς λόγω ίωσης δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν ο νεοαποκτηθείς Κώστας Ασημακόπουλος (αντιμετώπιζε και πρόβλημα τραυματισμού) και ο Ηλίας Δουρούμης, ενώ με πυρετό αγωνίστηκαν οι Μπεγέτης, Λίβας και Σαούτης, οι οποίοι λόγω της ίωσης δεν προπονήθηκαν καθόλου στη διάρκεια της εβδομάδας. Σε αυτά τα προβλήματα, προστέθηκε και ο Πετριτάι, ο οποίος στο 29’ και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0 αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, στην προσπάθεια του να εμποδίσει αντίπαλο του (τον Μπιτσάνη, που έβγαινε φάτσα με τον Λίβα) να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Λίβα. Οπως μας είπε μετά τον αγώνα ο προπονητής της Α.Ε.Μ., Παναγιώτης Δρούγας “η αποβολή έπαιξε ρόλο γιατί αποδιοργανωθήκαμε και μέσα σε 5 λεπτά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στο β’ ημίχρονο, είχαμε καλύτερη εικόνα, είχαμε πάθος και θέληση για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Είμαι δύο ημέρες στην ομάδα, δεν έχω προλάβει να έχω πλήρη εικόνα της ομάδας. Συγχαρητήρια στον Πανθουριακό για τη νίκη, έχω καλές αναμνήσεις από την ομάδα, στο διάστημα που ήμουν προπονητής της. Στο παιχνίδι είχαμε προβλήματα από ιώσεις και απουσίες λόγω τραυματισμών. Ευελπιστώ ότι σιγά-σιγά θα έχω στη διάθεση μου όλα τα παιδιά για να δουλέψουμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας”.

 Τα γκολ

Στο 30’ ο Ζώτος με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή, που κέρδισε ο Μπιτσάνης σε μαρκάρισμα του από τον Πετριτάϊ (ο οποίος αποβλήθηκε), άνοιξε το σκορ. Στο 33’ ο Μπιτσάνης με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0 και στο 35’ ο Μερκούρης επίσης με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 3-0. Στο 79’ μετά από σέντρα στην περιοχή, ο Βαβαρούτσος με σουτ μείωσε σε 3-1 και στο 82’ ο Κ. Πουλάκος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια στην περιοχή και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το τελικό 3-2.

Τρεις ακόμη ευκαιρία για γκολ έχασαν μετά το 3-0 οι γηπεδούχοι σε ισάριθμα τετ-α-τετ. Σο 37’ με τον Μπιτσάνης, ο οποίος προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Λίβα, αλλά την έστειλε στην αγκαλιά του. Στο 39’ ο Μερκούρης με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 42’ ο Ζώτος βγήκε φάτσα με τον Λίβα και με κοντινό πλασέ προσπάθησε να τον νικήσει, όμως έστειλε την μπάλα πάνω του.

Διαιτητής ήταν ο Κουτσαναστάσης με βοηθούς διαιτητές τους Βανικιώτη, Μπουρίκα.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Μωραγιάννης (80’ Δημόπουλος), Οικονομέας, Παναγιωτόπουλος, Παντσιώτης, Καράμπελας, Ζώτος, Οδεμισιώτης, Μπιτσάνης (68’ Ρουμελιώτης), Μερκούρης (75’ Αντωνίου), Ρ. Κανανάι (92’ Τσακαλάκος).

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Λίβας, Σπυρέας, Λυμπερόπουλος (46’ Μιχαλέας), Πετριτάι, Βαβαρούτσος, Μπεγέτης, Φετάχου (55’ Α. Καμπανάρος), Μουστάκας, Ι. Χελάς, Κ. Πουλάκος, Σαούτης.