Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 20:01

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 2-0: Καθάρισε στο β’ μέρος με Κατσαρό, Ψωρομύτη

Γράφτηκε από τον

 

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 τοπική έκανε χθες ο Ηρακλής Καλαμάτας που επιβλήθηκε 2-0 του Απόλλωνα Πεταλιδίου.

Η καλαματιανή ομάδα ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο με τους Κατσαρό και Ψωρομύτη, είχε και δύο δοκάρια με τον νεαρό Χαραλαμπόπουλο. Ετσι ο Ηρακλής διατήρησε το +3 από την Κορώνη και αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τον χθεσινό του αντίπαλο.

Μάλιστα αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για το συγκρότημα του Αρη Γαλανόπουλου, που αντέδρασε εξαιρετικά μετά την ήττα σοκ από την Χώρα.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 12’ με τον Μάρη να σεντράρει και τον Ψωρομύτη να κάνει το σουτ, όμως ο Ρακόπουλος έδιωξε.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και στο 32’ ο Μάρης και πάλι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Χαραλαμπόπουλος σούταρε και ο Ρακόπουλος έδιωξε και πάλι.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή φάση για το Πεταλίδι, όταν στο 49’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χούτου, ο Κωτσάκης πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.

Δύο δοκάρια με τον

εξαιρετικό Χαραλαμπόπουλο

Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και στο 55’ έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Χαραλαμπόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσαρού, ο Φίλαϊ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από υπόδειξη του β’ βοηθού Γαϊτάνη.

Η υπεροχή του Ηρακλή καρποφόρησε στο 63’ όταν ο Κατσαρός με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαλαν ιδιαίτερη αντίδραση μετά το γκολ και προσπάθησαν με μεγάλες μπαλιές να φέρουν τη μπάλα στα καρέ του Ηρακλή.

Στο 72’ η καλαματιανή ομάδα είχε και νέο δοκάρι (στη ρίζα της αριστερής δοκού) σε σέντρα σουτ του εξαιρετικού Χαραλαμπόπουλου.

Ο Απόλλωνας πάντως έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 80’ όταν ο Ξαρχάκος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Κουκούτσης απέκρουσε ασταθώς και στη συνέχεια τα σουτ των Γιαννόπουλου και Παναγόπουλου αποκρούστηκαν από αμυντικούς.

Ο Ηρακλής κλείδωσε τη νίκη του στο 85’ με ένα δεύτερο γκολ...

Μετά από βαθιά μπαλιά ο Παναγόπουλος πλάσαρε, όμως ο γκολκίπερ Ρακόπουλος βγήκε πολύ από την εστία του και έδιωξε με τα πόδια... Η μπάλα έφτασε στον Ψωρομύτη που με ψηλοκρεμαστό σουτ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-0.

Καλή ήταν η διαιτησία του Σερεμέτη και των βοηθών του Μπαρδή και Γαϊτάνη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κουκούτσης, Μάρης, Α. Κωνσταντόπουλος (93’ Μπάκας), Φίλαϊ, Βαϊτσης, Κατσαρός (93’ Διαμαντόπουλος), Ψωρομύτης (91’ Αδαμόπουλος), Παπαδέας, Χαραλαμπόπουλος (75’ Παναγόπουλος),  Β. Κωνσταντόπουλος, Μπακλαβάς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Ρακόπουλος, Φωτόπουλος, Κωτσάκης,  Στ. Γιαννόπουλος (86’ Ταφάνι), Χούτος (64’ Ξαρχάκος), Ψυχογιάννης (89’ Σαραντόπουλος), Πανταζόπουλος, Καπρουλάς, Ε. Γιαννόπουλος (55’ Πετρόπουλος), Θεριός, Γ. Παναγόπουλος.