Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 19:39

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν (φωτό)

 

Λευκή ισοπαλία είχαμε στην αναμέτρηση που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο “Γ. Λουκαρέας” ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και την Κυπαρισσία.

Ηταν ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν πιο πολύ τη νίκη, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα αγωνίστηκαν με περισσότερο πάθος και διάθεση για τη νίκη, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις λίγες αξιόλογες φάσεις που δημιούργησαν. Η καλύτερη απ’ όλες ήταν αυτή του 84’ όταν ο Κουπούζος έφτασε από τα πλάγια στην αντίπαλη περιοχή και έκανε τη σέντρα για τον αμαρκάριστο Σαραντόπουλο, ο οποίος σχεδόν από το ύψος του πέναλτι σούταρε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Βέβαια θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα, αν στις αρχές του α’ ημιχρόνου, ο Μπέρμπερη είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στο 11’ στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, όταν βρήκε χώρο και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μικελόπουλου.

Το τελικό αποτέλεσμα, σίγουρα δεν ήταν το επιθυμητό για την Καλαματιανή ομάδα, αλλά και ο βαθμός που απέσπασε απέναντι σε μια ανταγωνιστική ομάδα, μπορεί να χαρακτηριστεί θετικός.

Από την άλλη η Κυπαρισσία, μπορεί να μην είχε πάθος στο παιχνίδι της, όμως φρόντισε όσο ήταν εφικτό, να μην επιτρέψει στον αντίπαλο της να βρει χώρους για να σκοράρει και με λίγες επιθετικές ενέργειες να απειλήσει την εστία του Σπ.Ν. Αντωνόπουλου. Οι παίκτες της δεν έκαναν πολλές φάσεις, αλλά σε μία στημένη, σε εκτέλεση φάουλ του Ανδρουτσή, θα μπορούσε να έχει βάλει γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού γλίτωσε την εστία του από την παραβίαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα λεπτό σχεδόν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τραυματίστηκε στο πόδι ο τερματοφύλακας της Κυπαρισσίας, Γ. Μικελόπουλος. Ο ποδοσφαιριστής δεν αντικαταστάθηκε και αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο κουτσαίνοντας, αλλά το πρόβλημα του δεν τον εμπόδισε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι καλές στιγμές

Στο 11’ ο Μπέρμπερη με σουτ λίγο έξω από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα “τράνταξε” το κάθετο δοκάρι (δεξιό του Μικελόπουλου). Στο 19’ ο Σπ. Χ. Αντωνόπουλος με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σπ.Ν. Αντωνοπούλου. Στο 42’ από σουτ του Μπέρμπερη έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού άλλαξε πορεία και πέρασε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 59’ ο Αλεξανδρόπουλος με εκτέλεση φάουλ από μακριά έστειλε την μπάλα στη μικρή περιοχή για τον Σκιά, αυτός έκανε την κεφαλιά όχι όπως θα ήθελε χωρίς να ανησυχήσει τον Μικελόπουλο. Ενα λεπτό μετά ο Ανδρουτσής με ωραία εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει, ο Σπ.Ν. Αντωνόπουλος εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι απέκρουσε αρχικά την μπάλα και στη συνέχεια την μπλόκαρε με 2η προσπάθεια μπροστά από τον Αριδά, που ετοιμαζόταν να σκοράρει με κεφαλιά. Στο 69’ από το διαγώνιο σουτ του Αλεξανδρόπουλου μέσα από την περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 82’ στη σέντρα του Κ. Μάλαμα, ο Κουπούζος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να σκοράρει με τον Μικελόπουλο να την μπλοκάρει. Στο 84’ σέντρα του Κουπούζου, σχεδόν στο πέναλτι για τον Σαραντόπουλο, που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε το πλασέ στην κίνηση και την έστειλε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς διαιτητές τους Μιχαλόπουλο και Κασκάνη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σπ.Ν. Αντωνόπουλος, Μπούνας (63’ Τσαναλίας), Γαβράς (79’ Κουπούζος), Σκιάς, Θεοδώρου, Ζέππος, Κ. Μάλαμας, Μπέρμπερη, Κορομηλάς (46’ λ.τρ. Μπαζάνης), Αλεξανδρόπουλος, Σαραντόπουλος.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μικελόπουλος, Αστερής, Ζαφείρης (47’ Βασίλεβ), Ανδρουτσής, Δημητρακάκης, Μπακόπουλος, Καραβούλιας (66’ Κοσμόπουλος), Αριδάς, Νικολόπουλος (73’ Κωνσταντόπουλος), Θεοχαρόπουλος, Σπ.Χ. Αντωνόπουλος (79’ Μπαριαμάι).