Σάββατο, 01 Φεβρουάριος 2014 00:30

Α' τοπική: Δοκιμασία του Παμίσου στην Πύλο - τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον
Α' τοπική: Δοκιμασία του Παμίσου στην Πύλο - τα νέα των 16 ομάδων

Εκτός έδρας δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους περιλαμβάνει η 18η αγωνιστική της Α' τοπικής που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο.
Το πιο δύσκολο θεωρητικά έργο έχει ο Πάμισος που θα πάει στην Πύλο να αντιμετωπίσει τον Τσικλητήρα, ενώ η Κυπαρισσία θα παίξει με τον Απόλλωνα στην Καλαμάτα. Ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου Εθνικός Μελιγαλά παίζει στην έδρα του με τον επικίνδυνο όμως Ολυμπιακό Καλαμάτας και το ίδιο ισχύει και για την Εράνη που φιλοξενεί το Δώριο που "καίγεται" για βαθμούς.


"Μάχες" έχουμε όμως και στην… ουρά της βαθμολογίας με τη Μεθώνη και την Ομόνοια να παίζουν τα… ρέστα τους απέναντι σε Τέλλο Αγρα και Ανδρούσα.
Στη Σπερχογεία η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Α.Ο. Φαραί και τέλος, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αναμέτρηση του Αστέρα Αρφαρών με το Διαβολίτσι.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΜΕΘΩΝΗ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Με ανεβασμένη ψυχολογία εξαιτίας των αρκετών και σημαντικών μεταγραφικών κινήσεων θα παραταχθεί η Μεθώνη στο σημερινό ματς με τον Τέλλο Αγρα.

Εκανε και 5η μεταγραφή ο ΑΟΜ!   

Μάλιστα χθες το μεσημέρι η Μεθώνη πραγματοποίησε και πέμπτη μεταγραφή, αποκτώντας τον 17χρονο επιθετικό Γιώργο Κουφή από την ομάδα Κ-20 του Βύζαντα Μεγάρων!
Πρόκειται για γρήγορο επιθετικό που μπορεί να δώσει λύση στο σκοράρισμα και ενδέχεται να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής και στο σημερινό ματς αν βγει εγκαίρως το δελτίο του.
Ο ΑΟΜ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει βάσιμα σε παραμονή.
Αλλωστε οι "βυσσινί" έχουν να κερδίσουν από τη 10η αγωνιστική και δεν έχουν περιθώριο για νέα εντός έδρας απώλεια, γιατί δεν θα μειωθεί η διαφορά από την 13η θέση.
Το ευχάριστο είναι πως παίζουν όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα της Μεθώνης, τόσο οι Σανταμούρης, Πατούχος και Μουράτης που έχουν κάνει ήδη ντεμπούτο, όσο και ο επιθετικός Τσινακίδης που αποκτήθηκε προχθές.
Στη διάθεση του Θανάση Λακριντή που θα παρατάξει με επιθετικό πνεύμα την ομάδα του θα βρίσκεται και ο στρατευμένος Παυλόγιαννης.
Από την άλλη ο Τέλλος Αγρας προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες που του έχουν ρίξει το ηθικό και θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα στο παιχνίδι με τη Μεθώνη. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο αφού η αντίπαλη ομάδα "καίγεται" για βαθμούς και παράλληλα οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Τρεις βασικοί παίκτες, οι Γεωργιόπουλος, Ψωρομύτης και Τσώλης αποχώρησαν τραυματίας από το ματς με την Ανδρούσα και η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ακόμη όμως κι αν παίξουν δεν θα είναι 100% έτοιμοι.
Στα πλάνα του Γιώργου Μηλίτση θα βρίσκεται και ο νεαρός Λυμπερόπουλος που αποκτήθηκε από τη Στενωσιά, ενώ ο Καλογερόπουλος έπαιξε ως αλλαγή στην Ανδρούσα.

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Η αντεπίθεση της Ομόνοιας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο έχει αποφέρει 7 βαθμούς στους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Το ζητούμενο όμως είναι να υπάρξει και συνέχεια στο σημερινό ματς με την Ανδρούσα στο "Γ. Λουκαρέας". Μια ομάδα που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και δεν έχει ιδιαίτερο άγχος. Η Ομόνοια από την άλλη θέλει πάση θυσία το τρίποντο για να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα σωτηρίας.
Σίγουρα η Ανδρούσα θέλει προσοχή μιας και η πορεία της δείχνει πως πρόκειται για καλή ομάδα, που χάνει όμως αρκετή από τη δύναμη της όταν παίζει μακριά από την έδρα της.
Ο Σωτήρης Μπουραντώνης δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κάππο,  αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπουραντώνη, ενώ ο Καλογερόπουλος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και υπολογίζεται.
Οσο για τον Ασημακόπουλο αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, ενώ εξακολουθεί να απέχει ο Σταματόπουλος.
Η Ανδρούσα μετά τις δύο σερί νίκες με Διαβολίτσι και Τέλλο Αγρα έφτασε τους 25 βαθμούς και μπορεί να μην παίζει πλέον με το… πιστόλι στον κρόταφο. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως θα εμφανιστεί αδιάφορη στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Απεναντίας θα αγωνιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και θα προσπαθήσει να κατακτήσει βαθμό ή βαθμούς.
Ο Κώστας Καλογερόπουλος θα έχει στη διάθεση του τους
Χ. Μουλαβασίλη, Δέδε και Σιώτο που επιστρέφουν. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Β. Μουλαβασίλη, ενώ νοκ άουτ παραμένει ο Καντζιλιέρης.
Τέλος, η διοίκηση της Ανδρούσας ευχαριστεί τον Παναγιώτη Γιαννίτσα για την προσφορά του σε αθλητικό υλικό στην ομάδα.

ΕΡΑΝΗ - ΔΩΡΙΟ

Να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση θέλει η Εράνη στο σημερινό παιχνίδι με το Δώριο. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς μετά από αυτό με τον Εθνικό Μελιγαλά όπου η νίκη χάθηκε στα τελευταία λεπτά. Είναι ένα ματς στα μέτρα των "πρασίνων" που θα κοιτάξουν να βελτιωθούν επιθετικά ώστε να βρίσκουν πιο εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο προπονητής Μιχάλης Ζάγκος αντιμετωπίζει για ένα ακόμη ματς σημαντικά προβλήματα. Ο Μπεγλεκτσής αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και πιθανότατα θα προφυλαχθεί (υπάρχει την Τετάρτη ο αγώνας κυπέλλου με την Σπερχογεία), όπως και ο Κώτσος, ενώ νοκ άουτ παραμένει ο Μιχαλακόπουλος. Ακόμη δεν υπολογίζεται ο Ασημακόπουλος που είναι ανέτοιμος.

Πήρε Χούτο ο Δωριέας

Στον αντίποδα το Δώριο βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχει περιθώριο να διαλέγει παιχνίδια. Ετσι θα πάει στα Φιλιατρά με σκοπό να τα δώσει όλα για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα,
όπως είχε κάνει άλλωστε και στον πρώτο γύρο.
Ο Δωριέας μάλιστα πριν λίγες ημέρες έκανε και τρίτη μεταγραφή αποκτώντας το αριστερό μπακ χαφ Αποστόλη Χούτο από τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής με την Εράνη.
Θα λείψουν από τον προπονητή Γιάννη Αντωνόπουλο ο τιμωρημένος Γιαννόπουλος, ο τραυματίας Βεσέλης και ο Γκρίτζαλης που βρίσκεται στην Πάτρα

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Να επανέλθει στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές θέλει ο Τσικλητήρας Πύλου στο Κυριακάτικο ματς με τον Πάμισο. Φυσικά κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως θα πρέπει να πιάσει πολύ καλή απόδοση, μιας και κοντράρεται με μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.
Ο Τσικλητήρας θα παίξει δίχως άγχος αφού είναι ψηλά στη βαθμολογία και με όπλο το φανατικό του κόσμο θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στους πρωτοπόρους. Πάντως και σε αυτό το ματς θα παραταχθεί με προβλήματα μιας και παραμένουν τραυματίες οι Π. Καλδής, Μάρης, Κατσιγιάννης και Διαμαντόπουλος, ενώ οι Σωτηρόπουλος και Διακουμής θα βρίσκονται στην αποστολή, όμως δύσκολα θα ξεκινήσουν στην 11αδα.
Οσον αφορά τον Πάμισο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστική και ψυχολογική μετά την αναρρίχηση στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο με διπλό στην Πύλο. Αυτό είναι ένα από τα δυσκολότερα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν με τους Τσίκινη και Γεωργακλή να έχουν ζητήσει από τους παίκτες του τη δέουσα σοβαρότητα.
Ο Πάμισος θα έχει στο πλευρό του και αρκετούς οπαδούς του, μιας και διοργανώνεται εκδρομή. Οι νησιώτες θα αγωνιστούν πάνοπλοι μιας και οι Αντωνίου και Φιλόπουλος ξεπέρασαν τις ιώσεις που τους ταλαιπωρούσαν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στο στρατόπεδο του Αστέρα Αρφαρών για το αυριανό ματς με το Διαβολίτσι.
Οι "κυανόλευκοι" οφείλουν να πάρουν αυτό το ματς που είναι στα μέτρα τους, με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους.
Γι' αυτό και θα αγωνιστούν επιθετικά από το πρώτο λεπτό με σκοπό να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα κάνει πιο εύκολο το έργο τους.
Ο τεχνικός Τάκης Βούτσας θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Γρηγόρη Τσιλίκο που ταλαιπωρείται από τραυματισμό.
Το Διαβολίτσι από την άλλη θέλει να μη χάσει στα Αρφαρά με το ματς να έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία.
Ο ΑΟΔ δεν πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε με τη Μεθώνη και πρέπει να παίρνει βαθμούς και εκτός έδρας, ειδικά με ομάδες που έχει τον ίδιο στόχο. Ετσι με τη συνταγή της εκτός έδρας νίκης επί του Α.Ο. Φαραί θα πάει την Κυριακή στα Αρφαρά. Οι απουσίες πάντως δεν λείπουν από την τεχνική ηγεσία με τον προπονητή Σωτήρη Δημάκη να μην υπολογίζει στους τραυματίες Ζαμπάρα, Αθανασόπουλο, Βασιλόπουλο, Κανέλο, τον Π. Δημητρίου που έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Παπαδόγιαννη.
Τέλος, ο Καπόγλης έκανε αρθροσκόπηση την Τετάρτη και σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί.
Το ευχάριστο είναι πως θα κάνει ντεμπούτο ο Χρήστος Παπαγεωργίου, του οποίου εκδόθηκε το δελτίο.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα με νίκη επί του Α.Ο. Φαραί θέλει
η Σπερχογεία που βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά την ισοπαλία στην έδρα της Κυπαρισσίας. Οι "Ταύροι" φιλοδοξούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και αυτό να συνδυαστεί με το τρίποντο.
Ετσι θα παίξουν από το πρώτο λεπτό με επιθετική διάθεση και θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου.
Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του.

Στα "βυσσινί" ο Κουρέας

Τέλος, να σημειωθεί πως η Σπερχογεία απέκτησε τον αμυντικό Βασίλη Κουρέα από τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας.
Στον αντίποδα ο Α.Ο. Φαραί θα προσπαθήσει να… χρυσώσει το χάπι της εντός έδρας ήττας από την Ομόνοια με ένα θετικό αποτέλεσμα στη δύσκολη έδρα της Σπερχογείας.
Αλλωστε εκτός έδρας σε πολλά ματς έχει αποδώσει καλύτερα.
Φυσικά θα χρειαστεί να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης γιατί η Σπερχογεία στην έδρα της είναι ιδιαίτερα δυνατή.
Στα αγωνιστικά εκτός μάχης είναι ο τραυματίας Βαρθαλάμης που θα υποβληθεί μάλιστα άμεσα σε επέμβαση και σημαντική είναι η απουσία του τραυματία Χριστόπουλου.
Ο Βόλος δύσκολα θα αγωνιστεί, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Φλέσσα. Τέλος, επανέρχεται μετά από μεγάλο διάστημα ο Φλέσσας,
ο οποίος όμως δεν είναι 100% έτοιμος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Εθνικό Μελιγαλά στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας μετά την ισοπαλία και τους δύο χαμένους βαθμούς στα Φιλιατρά με την Εράνη.
Οι "κυανόλευκοι" αν θέλουν να μείνουν ζωντανοί στο κόλπο του τίτλου θα πρέπει να κερδίσουν τον σκληροτράχηλο Ολυμπιακό, που δύσκολα δέχεται γκολ, και να περιμένουν στραβοπατήματα του Παμίσου και της Κυπαρισσίας για να μειώσουν τη διαφορά από την πρώτη θέση.
Ο Αντώνης Μαυρέας θα προπονήσεις και σήμερα το πρωί τους παίκτες του και θα εκτιμήσει την κατάσταση των Κουτίβα, Κωνσταντόπουλου και Μουρούσια που ήταν άρρωστοι όλη την εβδομάδα. Νοκ άουτ είναι ο τραυματίας Ο. Εμμανουήλ, όμως το κενό του θα καλύψει ο Γερμάνης που επανέρχεται μετά από τρεις εβδομάδες. Επίσης ίσως στην αποστολή να είναι για πρώτη φορά ο Βασιλόπουλος που μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.
Σε ότι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να δώσουν συνέχεια στο αήττητο σερί τους που "τρέχει" εδώ και έξι αγωνιστικές, με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Βέβαια το έργο τους θα είναι δύσκολο στην έδρα του Εθνικού που θέλει πάση θυσία τη νίκη, όμως αυτό δεν φοβίσει τους παίκτες του Διονύση Πουλή. Μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού είναι η άμυνα του και εκεί θα κοιτάξει να στηριχθεί για να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τον Μελιγαλά ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Με ανεβασμένη ψυχολογία ένεκα των δύο εκτός έδρας ισοπαλιών σε Σπερχογεία και Δώριο θα παίξει ο Απόλλωνας Καλαμάτας κόντρα στην Κυπαρισσία, αύριο το βραδάκι στο "Π. Μπαχράμης". Η καλαματιανή ομάδα θα κοιτάξει να πάρει κάτι και από αυτό το ματς στην προσπάθεια που κάνει να ξεφύγει το συντομότερο δυνατό από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Σίγουρα πάντως το ματς έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και θα πρέπει οι "μελανόλευκοι" να είναι βελτιωμένοι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.
Ο τεχνικός Γιώργος Γρηγορόπουλος δύσκολα θα έχει στη διάθεση του τους Καπακλή και Αντωναίο, όμως υπολογίζεται ο Κομιώτης που αποκτήθηκε προχθές και θα κάνει ντεμπούτο.

Απέκτησε Αντωνόπουλο ο Απόλλωνας

Τέλος, να αναφέρουμε πως ο Απόλλωνας απέκτησε και τον 30χρονο τερματοφύλακα Σπύρο Αντωνόπουλο που έπαιζε μέχρι πέρυσι στον Θησέα.
Η Κυπαρισσία από την άλλη μεριά απώλεσε τη διαφορά των δύο βαθμών που είχε από τον Πάμισο με την εντός έδρας ισοπαλία με τη Σπερχογεία και δεν την… παίρνει να χάσει κι άλλους βαθμούς κόντρα στον Απόλλωνα. Γι' αυτό και θα μπει αποφασισμένη στο ματς να επιβάλει τον ρυθμό της και να προσθέσει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της, ελπίζοντας πως ο Πάμισος δεν θα περάσει με νίκη από την Πύλο.
Ο νεοαποκτηθείς Δαλαβούρας δεν είναι σίγουρο αν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής (μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του), ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Σταματόπουλος που ίσως τον αφήσει στον πάγκο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Μεθώνη - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Γκούμας, Ι. Γιαννέτσος
Ομόνοια - Ανδρούσα
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Σερεμέτης, Κατσάς
Εράνη - Δώριο
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Καστανάς, Τσίρμπας

Κυριακή

Αστέρας Αρφαρών - Διαβολίτσι
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Γιαννέας
Τσικλητήρας Πύλου - Πάμισος
Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Καστανάς, Γεωργαντάς
Σπερχογεία - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Ζαρακοβίτης, Ταβουλαρέας
Εθνικός Μελιγαλά - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Λάμιας, Τσίρμπας, Ι. Γιαννέτσος
Απόλλωνας Καλαμάτας - Κυπαρισσία
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6 μ.μ.
Αλεξέας, Ζαρακοβίτης, Ταβουλαρέας

Η βαθμολογία
(σε 17 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    39-18    40
-. Πάμισος    42-16    40
3. Εθνικός Μελιγαλά    29-10    36
4. Εράνη    18-8    33
5. Τσικλητήρας Πύλου    22-13    28
6. Ανδρούσα    22-19    25
7. Ολυμπιακός Καλαμάτας    13-11    24
8. Τέλλος Αγρας    23-24    23
9. Α.Ο. Φαραί    15-18    19
10. Σπερχογεία    19-23    18
-. Αστέρας Αρφαρών    14-17    18
12. Απόλλωνας Καλαμάτας    10-28    16
-. Διαβολίτσι    21-27    16
14. Δώριο    11-22    15
15. Ομόνοια    17-30    13
16. Μεθώνη    15-40    9