Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2019 18:29

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-2: Δεύτερη σερί νίκη με Κοστρίβα και Ζώτο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-2: Δεύτερη σερί νίκη με Κοστρίβα και Ζώτο (φωτό)

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Πανθουριακός πήρε το τρίποντο προχθές το απόγευμα στο “Γ. Λουκαρέας” επικρατώντας 2-0 της Ομόνοιας.

Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν τη δεύτερη σερί νίκη του (είχαν κερδίσει την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας τη Σπερχογεία 3-1) και διατηρήθηκαν στην 7η θέση της βαθμολογίας. Το σκορ άνοιξε ένας πρώην παίκτης της Ομόνοιας, ο Κοστρίβας λίγα λεπτά πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο του αγώνα και ο Ζώτος το έκλεισε στο 84’ γράφοντας το τελικό 0-2. Πέρα από τα δύο γκολ η ομάδα της Θουρίας είχε και άλλες φάσεις στο παιχνίδι για να φτάσει στη νίκη με μεγαλύτερο σκορ, ενώ στο 55’ της ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε ο Καράμπελας (σε γύρισμα της μπάλας από τον Κοστρίβα). Στο πρώτο 45λεπτο οι Μπιτσάνης δύο φορές και από μία οι Μερ4κούρης και Ζώτος σε ισάριθμα τετ-α-τετ έστειλαν την μπάλα άουτ, ενώ στην επανάληψη και οι Κανανάι, Ρουμελιώτης, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Οσο για την Ομόνοια τα προβλήματα πριν την έναρξη, αλλά και στη διάρκεια του ματς έπαιξαν το ρόλο τους και δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα την βοηθούσε όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά για να συνεχίσει την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έδωσαν το “παρών” στο ματς οι Κατσαρέας, Ροβολής και ο τραυματίας Γουδέλης, ενώ ο Πολυμενέας αγωνίστηκε με πρόβλημα στο γόνατο. Στην διάρκεια του ματς, όμως λόγω τραυματισμών αποχώρησαν οι Μπάλλας (20’) και Φέστας (60’). Σε ότι αφορά τον αγώνα, η Καλαματιανή ομάδα ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι και στα πρώτα 20 λεπτά, έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, η αναγκαστική αλλαγή του Γιώργου Μπάλλα στο 20’ (είχε ενοχλήσει στο πόδι πριν το παιχνίδι), έκανε τον Βασίλη Μπλέτσα, να αλλάξει τα αρχικά του πλάνα ώστε να μπορέσει η ομάδα να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η ομάδα δεν βρήκε το ρυθμό, της ώστε να γίνει απειλητική όσο έπρεπε ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είχε μια δύο φάσεις στο α’ μέρος, μια κεφαλιά και ένα πλασέ του Πικιού που δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο β’ ημίχρονο απείλησε κυρίως από στημένες φάσεις, όμως οι παίκτες της και πάλι δεν ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Σίγουρα αυτή η ήττα κρατάει την Ομόνοια στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και κάνει πιο δύσκολο το έργο της για την παραμονή, όμως το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο και στην ομάδα δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους και θα αγωνιστούν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για τη σωτηρία.

Τα γκολ

Στο 24’ ο Κοστρίβας με διαγώνιο πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Μέτσου και με πλασέ σημείωσε το 0-1. Το τελικό 0-2 έγινε στο 84’ όταν σε γύρισμα του Κανανάι, ο Ζώτος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μέτσος, Οικονομόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας (20’ λ.τ. Κουλουμπός), Φέστας (60’ λ.τρ. Τζανετάκος), Πεΐδης, Πολυμενέας, Πικιός (70’ Δικαιουλάκος), Τάφα, Κουρούσιας (46’ Μπαρσελό).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Μωραγιάννης (85’ Κάϊας), Οικονομέας, Παναγιωτόπουλος, Παντσιώτης, Καράμπελας, Ζώτος, Οδεμισιώτης, Μπιτσάνης (85’ Αντωνίου), Μερκούρης (55’ Κανανάι), Κοστρίβας (65’ Ρουμελιώτης).