Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 11:46

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-5: Χτίζει παράδοση στο κύπελλο (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-5: Χτίζει παράδοση στο κύπελλο (βίντεο-φωτογραφίες)

Δικό της και... φέτος. Η “Μαύρη Θύελλα” επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον χθεσινό τελικό και αναδείχθηκε κυπελλούχος Μεσσηνίας για τρίτη σερί χρονιά και τέταρτη στην ιστορία της, χτίζοντας παράδοση στο θεσμό.

Η Καλαμάτα μπροστά σε 1.000 και πλέον φιλάθλους στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ, επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-1 του Απόλλωνα Καλαμάτας, που προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μπάκα, αλλά στη συνέχεια “μίλησε” η διαφορά ποιότητας.

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου με δύο γκολ του Κάρλος (11’, 20’) και ένα του Ζελέκου (30’) από ασίστ του Βραζιλιάνου, πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-3 και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πέτυχε δύο ακόμα γκολ με Πέριτς (53’) και Λαθύρη (60’), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Το συγκρότημα του Τάκη Σακελλαρόπουλου βγήκε να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και η “Μαύρη Θύελλα”, εκμεταλλεύτηκε κάθε αμυντική αδυναμία.

Ετσι ο Απόλλωνας γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμους τελικούς τα τελευταία χρόνια (από Μεσσηνιακό, Τσικλητήρα οι προηγούμενες δύο) και έχει να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του τροπαίου από το 1999.

Από την άλλη, η Καλαμάτα το 2017 και το 2018 χρειάστηκε το έξτρα ημίωρο της παράτασης για να λυγίσει την αντίσταση της Αναγέννησης και του Παμίσου, αντίστοιχα. Στα αξιοσημείωτα ότι οι τέσσερις από τους πέντε τελευταίους τελικούς του κυπέλλου κρίθηκαν στην παράταση ή στα πέναλτι.

Ο φετινός είχε ουσιαστικά κριθεί από το ημίχρονο, με δεδομένη και τη διαφορά της μίας κατηγορίας, αλλά και δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Γκολ από τα... αποδυτήρια και διπλή απάντηση από Κάρλος

Ο Απόλλωνας αιφνιδίασε και μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Τσουλάκος από δεξιά έκανε ωραία ενέργεια, ξεπέρασε τον Φουάση σέντραρε και στην καρδιά της άμυνας ο Μπάκας υπό την πίεση του Ταμπά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-0 δεν κράτησε όμως για πολύ, αφού στο 11’ ο Ζελέκου ανατράπηκε από τον Καραχάλιο και ο διαιτητής Πλακογιάννης έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Ο Ρόνι Κάρλος ευστόχησε στο πέναλτι για το 1-1. Στο 18’ ο Γιακουμής απέκρουσε το σουτ στην κίνηση του Λαθύρη, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και σε αυτό του Κάρλος στο 20’.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός απέφυγε με ωραία προσποίηση δύο αντιπάλους και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακουμή.

Στο 30’ ο Κάρλος από σκόρερ έγινε δημιουργός και με γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας “σέρβιρε” για τον ανενόχλητο Ζελέκου που με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-3. Με σκορ και ψυχολογία υπέρ της η Καλαμάτα απείλησε και για τέταρτο γκολ στο 35’, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Λαθύρη πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Η “Μαύρη Θύελλα” “χτύπησε” στο πρώτο ημίχρονο στην αριστερή πλευρά του Απόλλωνα που είχε πολλά προβλήματα και χάρη στην κλάση του Κάρλος έχτισε ισχυρό προβάδισμα νίκης.

Τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με γκολ, αυτή τη φορά για την Καλαμάτα. Στο 53’ ο Λαθύρης βρήκε κάθετα τον Πινδώνη που έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο επερχόμενος Πέριτς με κεφαλιά σημείωσε το 1-4.

Οι όποιες ελπίδες του Απόλλωνα να επιστρέψει στο ματς εξανεμίστηκαν και στο 60’ ο Λαθύρης έδωσε διαστάσεις στη νίκη της Καλαμάτας. Ο βραχύσωμος επιθετικός σκόραρε με ψύχραιμο πλασέ στο τετ α τετ με το Γιακουμή, τελειώνοντας ιδανικά τη φάση που είχε ξεκινήσει με τον εξαιρετικό συνδυασμό των Πινδώνη και Πέριτς.

Στο 90’ το συρτό σουτ του Κάρλος σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι το 1-5 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα και της Καλαμάτας.

Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής Πλακογιάννης και οι βοηθοί Τσοπανάκης και Αντωνόπουλος, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Κουτσαναστάσης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Παχής, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τσουλάκος, Τρικουράκης (46’ Βασιλόπουλος), Αλεξόπουλος (87’ Τσούκλερης), Στραβάκος (64’ Παπαγιαννόπουλος), Μπάκας (82’ Κανιώρος).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τάμπας, Φουάσης, Βοσκόπουλος (78’ Μπίζος), Αλιατίδης, Ζελέκου (78’ Αθανασόπουλος), Πέριτς (67’ Γκελγκέρια), Πινδώνης (70’ Αντωνιάδης), Λαθύρης, Κάρλος, Χίλγκεν.