Τρίτη, 12 Μάρτιος 2019 16:08

Champions League: Ο Ρονάλντο έχει πληγώσει 22 φορές την Ατλέτικο

Γράφτηκε από τον
Champions League: Ο Ρονάλντο έχει πληγώσει 22 φορές την Ατλέτικο

Η Γιουβέντους υποδέχεται απόψε την Ατλέτικο και ο Ρονάλντο πρέπει να επιστρατεύσει τη φοβερή παράδοσή του σε γκολ κόντρα στους Μαδριλένους για να ανατρέψει το 2-0 του "Μετροπολιτάνο".

Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθήλωσαν τον κόσμο με τα κατορθώματά τους σε "Μπερναμπέου" και "Παρκ ντε Πρενς" αντίστοιχα. Μπορεί η Γιουβέντους να γίνει η τρίτη ομάδα, μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, που θ' αποδείξει ότι το Champions League είναι η καλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση; Υπομονή, μέχρι τις 22:00 (COSMOTE SPORT 2 HD).

Σαφώς, το έργο της "Μεγάλης Κυρίας" είναι δύσκολο απέναντι στους σκληροτράχηλους ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Σιμεόνε, αλλά όχι ακατόρθωτο. Τα παραδείγματα μεγάλων ανατροπών πολλά, ωστόσο για τους φαν των παραδόσεων και της στατιστικής αξίζει ν' αναφέρουμε τα εξής:

1. Η Γιουβέντους έχοντας ηττηθεί με 2-0 (όπως έχει συμβεί τώρα) σε πρώτο νοκ - άουτ παιχνίδι δεν έχει καταφέρει ποτέ να το γυρίσει! Οι πρωταθλητές Ιταλίας μετρούν πέντε στους πέντε αποκλεισμούς.

2. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ως προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε νοκ - άουτ φάση όταν παίζει τον επαναληπτικό όντας νικητής στο πρώτο ματς.

Δύο παραδόσεις "μαύρες" για την Γιουβέντους, αλλά όταν στην εξίσωση μπαίνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος που γεννήθηκε για να σκοράρει, να νικάει και να γράφει ιστορία, τότε όλα παίζουν και στην προκειμένη περίπτωση ο CR7 ξέρει καλά τον τρόπο να πληγώνει τον Σιμεόνε και τους παίκτες του. Δεν τα λέμε εμείς, οι αριθμοί και οι τίτλοι.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει στείλει τους κίπερ των Μαδριλένων να μαζέψουν τη μπάλα από τα δίχτυα τους 22 φορές ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης! Οι 12 για το πρωτάθλημα, οι 4 για το Champions League και άλλες 6 για το Copa del Rey. Η Ατλέτικο είναι η τρίτη ομάδα που ο Ρονάλντο έχει σκοράρει εναντίον της τα περισσότερα γκολ. Η λίστα έχει ως εξής:

Σεβίλλη 27

Χετάφε 23

Ατλέτικο 22

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός του "perfect" που έχει ο Ρονάλντο όταν εκτελεί πέναλτι με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο CR7 με οκτώ στα οκτώ έχει κάνει τους "ροχιμπλάνκος" την ομάδα εναντίον της οποίας έχει βάλει τα περισσότερα πέναλτι.

Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ 2-0 ΜΕ ΧΑΤ - ΤΡΙΚ
Στο "Μετροπολιτάνο" ο Κριστιάνο Ρονάλντο ομολογουμένως ήταν στα... χαμένα. Μηδενική προσφορά στο παιχνίδι, ξύλο από τους Ουρουγουανούς του Σιμεόνε και τέλος. Είναι όμως ο παίκτης που στις δύσκολες στιγμές προτάσσει τον εγωισμό του και κάνει "παπάδες". Θέλετε παράδειγμα; Δεν θα πάμε πολύ πίσω.

Στις 12 Απριλίου 2016 η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε στο "Μπερναμπέου" την Βόλφσμπουργκ. Στο πρώτο παιχνίδι οι Ισπανοί είχαν ηττηθεί με 2-0 και δεν χρειάστηκε να ελπίζουν σε θαύματα, διότι το ματς το "καθάρισε" ο Κριστιάνο με χατ - τρικ και μάλιστα το γκολ της πρόκρισης ήταν ένα φάουλ που η μπάλα πέρασε από το μοναδικό κενό του τείχους που είχε μπροστά του ο Μπενάλιο:
Και μέσα σ' όλα, εκτός από τα γκολ, ο Ρονάλντο έχει πάρει από την Ατλέτικο Μαδρίτης δύο Champions League και την απέκλεισε το 2016 - 2017 από στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά.

Σημαντικά: Ο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει για τη "μάχη" στους τραυματίες Κεντίρα, Μπαρτσάλι, Ντε Σίλιο, Ντάγκλας Κόστα και τον τιμωρημένο Άλεξ Σάντρο.

Ο Σιμεόνε δεν θα έχει στη διάθεσή του λόγω τιμωρίας τον Ντιέγκο Κόστα και τον Πάρτεϊ. Εκτός πλάνων είναι και οι Ερνάντες - Φελίπε Λουίς.

Όσον αφορά στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Σάλκε. Οι Γερμανοί το πάλεψαν στο πρώτο ματς, αλλά το τελικό 3-2 δεν τους δίνει μεγάλα περιθώρια για ανατροπές. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα ψάχνει εδώ και χρόνια την ευρωπαϊκή υπέρβαση και μοιάζει δύσκολο να τους βάλουν εμπόδιο οι ποδοσφαιριστές της Σάλκε.
Πηγή: sport24.gr