Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 19:34

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1: Ζωντανή για την παραμονή με Ροβολή στο 87’ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1: Ζωντανή για την παραμονή με Ροβολή στο 87’ (φωτό)

 

Το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή στην Α’ τοπική έπαιξε χθες η Ομόνοια και δεν το... έκαψε.

Η καλαματιανή ομάδα με γκολ ενός πρώην “ερυθρόλευκου”, του Κώστα Ροβολή, στο 87’ νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο τοπικό ντέρμπι και πλησίασε στους βαθμούς τη 13η θέση που ισοδυναμεί με σωτηρία. Επιπλέον με δύο νίκες έχει και το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει να νικήσει από τις 3 Φεβρουαρίου, όταν και επικράτησε με 2-1 του Πανθουριακού.

Νίκη μετά από 3 μήνες!

Για την Ομόνοια ήταν η πρώτη νίκη μέσα στο 2019 (δεν υπολογίζεται το τρίποντο στα χαρτιά με το Φαραί) και ήρθε στο πιο κρίσιμο μέχρι το... επόμενο ματς.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο χθεσινό ντέρμπι είχαν να να πανηγυρίσουν από τις 16 Δεκεμβρίου, όταν και νίκησαν στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” με 4-0 την Α.Ε. Αβίας. Εκτοτε μετρούσαν έξι ήττες από Απόλλωνα, Διαβολίτσι, Ανάληψη, Εράνη, Τέλλο Αγρα, Θουρία και δύο ισοπαλίες με Ανδρούσα και Εθνικό.

Με τη χθεσινή νίκη έφθασαν τους 18 βαθμούς και μείωσαν στους 2 βαθμούς τη διαφορά τόσο από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας όσο και από Ανάληψη και Αβία που ηττήθηκαν στην 22η αγωνιστική από Ανδρούσα και Θουρία, αντίστοιχα.

Το γκολ που έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς ήρθε λίγο πριν από το φινάλε και συγκεκριμένα στο 87’.

Ο Τζανετάκος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, οι αμυντικοί και ο γκολκίπερ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και από την κεφαλιά - πάσα του Πολυμενέα, ο Ροβολής από πολύ κοντά έγραψε το 0-1. Νωρίτερα στο 77’ ο Ολυμπιακός είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν σε φάση διαρκείας ο Σαραντόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Φέστας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Ανάληψη ευκαιρία είχε και η Ομόνοια σε προσπάθεια του Πείδη στο 62’, με τον Μπούνα να απομακρύνει μπροστά από την εστία.

Οι παραπάνω ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές σε μια αναμέτρηση που δεν είχε πολλές ευκαιρίες, απόρροια του άγχους και των δύο ομάδων για τους τρεις βαθμούς. Φαινόταν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο γκολ.

Η Ομόνοια, που δεν είχε το Βασίλη Μπλέτσα στον πάγκο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, χαμογέλασε στο φινάλε και αισιοδοξεί πλέον για την παραμονή, ενώ ο Ολυμπιακός είδε το έργο του να γίνεται πιο δύσκολο.

Το ματς διαιτήτευσε ο Γιαννόπουλος με βοηθούς τους Γεωργαντά και Σταυρόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μπούνας (92’ Μαγουλιανίτης), Κουπούζος (78’ Γιαννουκάκης), Κορομηλάς, Μπαζάνης, Ζέππος, Μάλαμας (66’ λ.τρ. Γαβράς), Μπέρμπερη, Τσούνι (58’ Τσαναλίας), Αλεξανδρόπουλος, Σαραντόπουλος.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Οικονομόπουλος, Καρδάσης (75’ Τζανετάκος), Στυλιανόπουλος, Φέστας, Πολυμενέας, Πεϊδης, Γουδέλης (59’ λ.τρ. Κουλουμπός), Ροβολής (93’ Δικαιουλάκος), Τάφα, Πικιός (14’ λ.τρ. Γιαννέλης).