Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 20:08

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 0-0: Ελειψε το γκολ από τους γηπεδούχους (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Βαθμό στην Καλαμάτα πήρε χθες το απόγευμα η Σπερχογεία, που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Α.Ε. Μάνης, στη μεταξύ τους αναμέτρηση που διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο της Δυτικής Παραλίας.

Η ομάδα της Μάνης δημιούργησε κι έχασε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη με μεγάλο σκορ, όμως οι παίκτες δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, ενώ είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στον Πάρη Καλλιντέρη. Ο τερματοφύλακας των ταύρων, χωρίς υπερβολή με τις σωτήριες επεμβάσεις του, κράτησε ανέπαφη της εστία της ομάδας του και ήταν ένας από τους λόγους που απέσπασε ισοπαλία.

Η Σπερχογεία παρατάχθηκε στο ματς με απουσίες βασικών παικτών της (Λαγωνικάκος, Πετράκος, Γ. Δωδέκατος, Κωστόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Ηρ. Καραχάλιος) και το βάρος κλήθηκαν να το σηκώσουν οι νεαροί (αγωνίστηκαν 8 παίκτες κάτω των 20 ετών) που διαθέτει στο δυναμικό της (Κουμπανάκης, Δ. Γιακουμής, Κοτσιλιέρης, Οικονομόπουλος), ενώ η μοναδική αλλαγή ήταν ο Φιλίππου, ο οποίος ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και πήρε χρόνο συμμετοχής για περίπου 25 λεπτά. Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος, γνωρίζοντας τα προβλήματα, προσπάθησε με όσους παίκτες ήταν διαθέσιμοι να παρατάξει μια 11άδα που θα διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ολοι όσοι αγωνίστηκαν έκαναν το καθήκον τους, με μπροστάρη, όπως προαναφέραμε, τον Καλλιντέρη - και η ομάδα τους έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από την Καλαμάτα.

Οι γηπεδούχοι, σύμφωνα με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στη διάρκεια του 90λεπτου, άξιζαν τη νίκη. Ομως όταν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα κερδίσεις. Είχαν τις ευκαιρίες για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με πιο κλασική αυτή στο 35’, όμως δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φάσεις

Στο 4’ ο Ι. Χελάς μπήκε στην περιοχή έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σωτηρία με το ένα χέρι ο Καλλιντέρης και στη συνέχεια αμυντικός έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Στο 8’ διαγώνιο συρτό σουτ του Φετάχου μέσα από την περιοχή ο Καλλιντέρης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια. Στο 14 σουτ του Κοτσιλιέρη έξω από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Λίβας. Στο 20’ ο Καραγιάννης με συρτό σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο 34’ μπροστινή συρτή μπαλιά του Στύλλα στον Ι. Χελά, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Μουστάκας έκλεψε την μπάλα από αμυντικό και αμέσως έκανε την μπροστινή πάσα για τον Κ. Πουλάκο, αυτός μπήκε στην περιοχή και βλέποντας τον Καλλιντέρη να επιχειρεί έξοδο, προσπάθησε να τον κρεμάσει με πλασέ όμως η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 50’ μετά από σέντρα, ο Κ. Πουλάκος κινήθηκε στο πίσω δοκάρι και σούταρε, όμως εκτινάχθηκε στην πορεία της μπάλας ο Καλλιντέρης και απέκρουσε διώχνοντας την μπάλα πλάγια, εκεί που ήταν ο Φετάχου, ο οποίος έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ χωρίς να γίνει απειλητικός και οι αμυντικοί κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα. Στο 59’ ο Ασημακόπουλος έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και ο Καλλιντέρης παρότι είχε παίκτες μπροστά τους εκτινάχθηκε στην αριστερή πλευρά της εστίας του και έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Στο 88’ ο Κ. Πουλάκος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, βρήκε χώρο έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Καλλιντέρη να “κολλάει” το χέρι του στο κάθετο δοκάρι και να αποκρούσει σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά και πάλι ο έμπειρος πορτιέρο της Σπερχογείας με σωτήρια επέμβαση απέκρουσε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή που έκανε ο Λυμπερόπουλος. Στο 92’ διαγώνιο σουτ Καραγιάννη απέκρουσε ο Λίβας και στην επαναφορά οι αμυντικοί πρόλαβαν τον Ζακολλί πριν γίνει απειλητικός και έδιωξαν πλάγια πάνω στον Οικονομόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αμυντικού, όμως ο διαιτητής Σκόρδος δεν διαπίστωσε παράβαση και έδωσε συνέχεια στο ματς.

Φωνές για δύο φάσεις

Οι γηπεδούχοι φώναξαν δύο φορές στη διάρκεια του ματς, στο 56’ και στο 94’. Στο 56’ ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δικαίου στον Ι. Χελά, ενώ στο 94’ ζήτησαν φάουλ όταν ο Ι. Χελάς διεκδίκησε την μπάλα με τον Δημητρίου και λίγο πριν τη γραμμή της μεγάλης περιοχής βρέθηκε στο έδαφος, με τον Καλλιντέρη να έχει ήδη μπλοκάρει την μπάλα. Οι άνθρωποι της Α.Ε.Μ. ζήτησαν να αντικρίσει την κόκκινη ως τελευταίος παίκτης ο Δημητρίου, γιατί ο Ι. Χελάς, ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο διαιτητής Σκόρδος στην πρώτη φάση, δεν διαπίστωσε παράβαση, ενώ στη δεύτερη, έδειξε ότι ο έμπειρος επιθετικός δεν είχε την μπάλα στην κατοχή του, ήταν σε διεκδίκηση και στην εξέλιξη της δεν υπήρξε παράβαση έτσι έδωσε συνέχεια στο ματς.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Κυριόπουλος, Γαλακούτης, οι οποίοι είχαν εύκολο έργο.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Λίβας, Πετριτάι, Στύλλα, Καμπανάρος, Βαβαρούτσος, Δουρούμης, Φετάχου (71’ Π. Σπυρέας), Μουστάκας (81’ Σαούτης), Ι. Χελάς, Κ. Πουλάκος (89’ Λυμπερόπουλος), Μπεγέτης.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ε. Δωδέκατος, Κουμπανάκης, Δικαίος, Δ. Γιακουμής (60’ Φιλίππου), Οικονομόπουλος, Κοτσιλιέρης, Ζακολλί, Καραγιάννης, Κουτσουρόπουλος.