Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 22:23

Εκλογές ΕΠΣ Mεσσηνίας: Σταθόπουλος ή Βασιλόπουλος;

Γράφτηκε από τον

Εφτασε η ώρα των εκλογών στην ΕΠΣ Μεσσηνίας, οι οποίες αυτή τη φορά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί ο επί δεκατιές πρόεδρος Αριστείδης Σταθόπουλος δεν θα παίξει χωρίς αντίπαλο - όπως τις προηγούμενες φορές - αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει την Κίνηση Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, η οποία με επικεφαλής τον Τάκη Βασιλόπουλο φιλοδοξεί να πάρει τα ηνία στην ΕΠΣΜ.



Με 73 σωματεία και
11 υποχρεωτικούς ψήφους

Η εκλογική διαδικασία θα γίνει αύριο Τετάρτη στο διοικητήριο στην αίθουσα "Αλ. Κουμουνδούρος" στις 6 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν 73 σωματεία και κάθε εκπρόσωπος σωματείου θα πρέπει να ψηφίσει υποχρεωτικά 11 υποψήφιους, για να αναδειχθεί το νέο 11μελες διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ.
Τα θέματα της γενικής συνέλευσης της 5ης Φεβρουαρίου - όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΜ - θα είναι τα παρακάτω,
Διορισμός τριών γραμματέων για την τήρηση των πρακτικών της Γ.Σ.
Διοικητικός απολογισμός και έγκρισή του. Οικονομικός απολογισμός, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και έγκρισή του. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2014. Εκλογή δύο μελών Εφορευτικής Επιτροπής. Αρχαιρεσίες για την εκλογή έντεκα τακτικών και μέχρι έντεκα αναπληρωματικών μελών του ΔΣ της ΕΠΣΜ
Αρχαιρεσίες για την εκλογή τριών τακτικών και μέχρι τριών αναπληρωματικών μελών της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΠΣΜ.
Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η γενική συνέλευση, χωρίς άλλη πρόσκληση, θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στον ίδιο τόπο στις 7 μ.μ. με τα ίδια θέματα.
Πρόεδρος της συνέλευσης θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος ενώ πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής θα είναι δικαστικός αντιπρόσωπος, ο οποίος θα διορισθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.
Κάθε σωματείο διαθέτει στη γενική συνέλευση μία ψήφο.
Κάθε αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα μιας ψήφου και δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει περισσότερα από ένα μέλος. Ο αναπληρωματικός ψηφίζει εφόσον απουσιάζει ο τακτικός.
Οι αρχαιρεσίες διενεργούνται πάντοτε ως μυστικές με ψηφοδέλτια.
Η ψήφος απόντος μέλους με επιστολή δεν επιτρέπεται.

Ποια είναι τα "στρατόπεδα"

Να σημειωθεί πως οι εκλογές θα γίνουν με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει όλα τα ονόματα των 25 υποψηφίων και τα σωματεία θα κληθούν να επιλέξουν τους (ακριβώς) 11 που προτιμούν.
Ποια είναι όμως τα "στρατόπεδα";
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε λοιπόν, την 11άδα που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Σταθόπουλου απαρτίζουν οι Αγγελος Γεωργόπουλος, Κώστας Κανελλόπουλος, Νίκος Λιόγας, Σωτήρης Μιχαλόπουλος, Λεωνίδας Οικονομίδης, Βασίλης Πολίτης, Νίκος Ρούτσης, Αντώνης Τουρλομούσης, Γιώργος Χριστόπουλος, Διονύσης Ψαλλίδας και φυσικά ο ίδιος ο Σταθόπουλος.
Την 13άδα της Κίνησης Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου απαρτίζουν ο επικεφαλής Παναγιώτης Βασιλόπουλος και οι Γιώργος Σωφρονάς, Νίκος Γιαλελής, Παναγιώτης Γιαννίτσας, Ηλίας Γουρνάς, Νίκος Μπάκας, Αλέξανδρος Διονυσόπουλος, Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, Μανώλης Κατρής, Παναγιώτης Μητρογιαννόπουλος, Φώτης Μπουγάς, Ελευθέριος Νταγιόπουλος, και Γιώργος Ντούλης.
Τέλος, υπάρχει και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος ο Μάκης Μουτεβελής.
Από εκεί και πέρα, αναπληρωματικά μέλη είναι οι Δημήτρης Αγγελόπουλος, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, Μιχάλης Κουτίβας, Δημήτρης Λίγγρης, Παναγιώτης Λυμπέρης, Γιάννης Μανωλόπουλος, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, Κώστας Πουλόπουλος, Γιώργος Σερεμέτης, Βασίλης Σπηλιώτης.
Τα τακτικά μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι οι Παναγιώτης Θεονάς, Σωτήρης Κυριακόπουλος, Παναγιώτης Μπρισκόλας, Νικήτας Παπανικολόπουλος, Κωνσταντίνος Τύρος και αναπληρωματικό μέλος ο Σοφοκλής Διακουμόπουλος.