Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2019 11:24

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ 1-0: Και τώρα το ματς της χρονιάς με Ασπρόπυργο! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ 1-0: Και τώρα το ματς της χρονιάς με Ασπρόπυργο! (φωτό)

 

Η 23η αγωνιστική του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής δεν άλλαξε την διαμορφωμένη κατάσταση στην κορυφή.

Η Καλαμάτα χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Χρήστου Μίνγκα μόλις στο 5’ νίκησε τον μαχητικό Α.Ο. Υπάτου με 1-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ενώ την ίδια ώρα η Ερμονίδα περνούσε με το εντυπωσιακό 4-2 από την έδρα της Ερμιονίδας. Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” θα πάει με +2 στο ντέρμπι κορυφής της ερχόμενης Κυριακής στον Ασπρόπυργο. Ενα ντέρμπι – τίτλου στο οποίο η Καλαμάτα ακόμη και με ισοπαλία θα μείνει στην κορυφή και θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου και την απευθείας άνοδο.

Στο ματς της Κυριακής, οι περίπου 1500 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου του Μεσσηνιακού είδαν μια μέτρια Καλαμάτα, που όμως έστω και έτσι πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς.

Ο Χρήστος Μίνγκας με ένα φοβερό σουτ στο 5’ υπέγραψε την νίκη των Μεσσήνιων που στην συνέχεια δεν έκαναν πολλά πράγματα. Η Καλαμάτα δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της, φάνηκε κουρασμένη και επηρεασμένη από τα συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών ενώ και το άγχος έπαιξε το ρόλο του στη μέτρια εικόνα. Παρόλα αυτά το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου έλεγξε το ματς και αφού δεν δέχτηκε την ισοφάριση στο καλό δεκαπεντάλεπτο των φιλοξενούμενων από το 60’ έως το 75’, κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Καλαμάτα είχε δύο αλλαγές στην άμυνα λόγω τραυματισμών καθώς οι Χίλγκεν και Τσόπελας έπαιξαν αντί των Αλιατίδη και Τάμπα. Παράλληλα στο ημίχρονο αποχώρησε τραυματίας και ο Ψάνης και στη θέση του πέρασε ο Λαθύρης που έπαιξε μπροστά και ταυτόχρονα γύρισε σε θέση αριστερού μπακ ο Φουάσης. Ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Βοσκόπουλο και συμπαραστάτες τους προαναφερθέντες, η αμυντική γραμμή λειτούργησε καλά και οι Μεσσήνιοι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα για 19η φορά σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος!

Ο κόσμος στο τέλος ζήτησε διπλό στον Ασπρόπυργο με την “Μαύρη Θύελλα” και τους φιλάθλους της να κινούνται πλέον στους ρυθμούς του μεγάλου ντέρμπι.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και είχε μεγάλη ευκαιρία πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό όταν ο Φουάσης άνοιξε για τον Ψάνη από αριστερά, αυτός έκανε τη σέντρα, ο Πέριτς έπιασε τη γυριστή κεφαλιά αλλά απόκρουσε σωτήρια ο Σταυριανός.

Στο 3' οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ψάνη στον Μπομπανά, ωστόσο η επαφή που υπήρξε δεν φάνηκε να είναι τέτοια που να δικαιολογεί παράβαση και ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στο 5' όμως η Μεσσηνιακή ομάδα άνοιξε το σκορ με ένα πολύ ωραίο γκολ του Μίνγκα, ο οποίος βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή και με ένα άπιαστο σουτ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Σταυριανού γράφοντας πολύ νωρίς το 1-0 για την "Μαύρη Θύελλα".

Η Καλαμάτα πίεσε για λίγα λεπτά ακόμη, ωστόσο μετά το 10' οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με παιχνίδι κέντρου, χωρίς κάποια μεγάλη φάση με το γκολ του Μίνγκα να δίνει το προβάδισμα στην Καλαμάτα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Καλαμάτα μπήκε επιθετικά ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωνε το ματς. Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία όμως ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 61' όταν μετά από συνδυασμένη προσπάθεια ο Μπομπανά έγινε τελικός αποδέκτης και πλάσαρε από κοντά για να αποκρούσει σωτήρια ο Κασωτάκης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει την απόδοση τους και στο 75' είχαν μια ακόμη καλή ευκαιρία όταν ο Ντελέκου σούταρε από καλή θέση στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το καλό διάστημα των φιλοξενούμενων από το 60' εως το 75' δεν έφερε κάποιο γκολ, με την Καλαμάτα να ελέγχει στην συνέχεια το ματς και να κρατά σχετικά εύκολα το 1-0.

Διαιτητής ο Μαρκαντωνάτος και βοηθοί οι Καραλής, Ασημακόπουλος, όλοι από την Ηλεία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τσόπελας, Ψάνης (46' Λαθύρης), Βοσκόπουλος, Χίλγκεν, Αντωνιάδης, Πέριτς (88' Ζαχαρόπουλος), Πινδώνης, Μάρκοβιτς (76' Γιόνδης), Μίνγκας (71' Ζελέκου), Φουάσης.

ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ: Σταυριανός, Δέδες, Οικονομόπουλος, Ευθυμίου, Λάμπρου (75' Παπαχαραλάμπους), Γκούμας, Μητσόπουλος, Ντελέκος, Μπερνιδάκης (71' Σπανός), Καράι, Μπομπανά (61' Σπηλιώτης).

Χριστόπουλος: “Ευχαριστούμε τον κόσμο είμαστε εδώ για τον τίτλο”

Τον κόσμο για την στήριξη του ευχαρίστησε ο τεχνικός της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που επηρεάζουν την εικόνα και τον ρυθμό της ομάδας, τονίζοντας όμως ότι η Καλαμάτα δείχνει χαρακτήρα και είναι εδώ για να πάρεο τον τίτλο.

“Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράσταση του. Ηταν δύσκολο ματς όπου είχαμε προβλήματα και αναγκαστικές αλλαγές στην άμυνα. Ολα τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν όμως ανταπεξήλθαν. Εχουμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και είναι λογικό να μην είμαστε σε φουλ φόρμα. Υπάρχει καταπόνηση. Οι παίκτες όμως κάνουν ηρωϊκή προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια. Είμαστε εδώ για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε δυνατοί και ανεξάρτητα με το ποιοι και πόσοι θα είμαστε στον Ασπρόπυργο, θα είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Ο μέσος της Καλαμάτας Παντελής Αντωνιάδης έστειλε μήνυμα νίκης με Ασπρόπυργο. “Ευχαριστούμε τον κόσμο μας. Μας δυσκόλεψε ο αντίπαλος αλλά κάναμε τη δουλειά μας. Πάμε για νίκη με τον Ασπρόπυργο και θέλουμε τον κόσμο μας δίπλα”.

Ο προπονητής του ΑΟ Υπάτου Στάθης Σταθόπουλος σημείωσε πως η ομάδα του στάθηκε καλά απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο που είναι δίκαια πρώτος, ευχήθηκε στην Καλαμάτα να πετύχει τον στόχο της και την ευχαρίστησε για την φιλοξενία, ενώ όσο αφορά το επερχόμενο ντέρμπι τόνισε πως θα είναι ματς ειδικών συνθηκών όπου είναι κυρίως θέμα ημέρας όσον αφορά το νικητή.