Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2019 20:00

Super League: Ζήτησαν ακρόαση από Τσίπρα!

Γράφτηκε από τον
Super League: Ζήτησαν ακρόαση από Τσίπρα!

Το αδιέξοδο στο οποίο -αναμενόμενα- οδηγήθηκαν την Τετάρτη Βασιλειάδης και Super League, υποχρέωσε τη Λίγκα να ζητήσει ραντεβού με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση των εκπροσώπων της Super League με τον Γιώργο Βασιλειάδη το μεσημέρι της Τετάρτης (27/3) στο υφυπουργείο αθλητισμού, ήταν σίγουρο ότι θα οδηγούσε σε αδιέξοδο. Ήταν δεδομένο ότι οι άνθρωποι της Λίγκας θα θέσουν στον υφυπουργό το ζήτημα της αναδιάρθρωσης, για το οποίο ο ίδιος δεν ήθελε καν να ακούσει, εκτιμώντας πως ό,τι είχε να πει, το είπε το καλοκαίρι.

Τότε δηλαδή που όλες οι πλευρές έδωσαν τα χέρια, συμφώνησαν στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με τη σύσταση της Super League 1 και της Super League 2, και βρέθηκε τηλεοπτική στέγη (ΕΡΤ) για τις επτά ομάδες που δεν είχαν εξασφαλίσει τηλεοπτικό πάροχο (Απόλλων Σμύρνης 1.411.000€, Άρης 1.992.000€, Ατρόμητος 1.887.500€, Λαμία 1.411.000€, Ξάνθη 1.660.000€, Παναθηναϊκός 4.150.000€, Παναιτωλικός 1.535.000€).

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της φετινής Super League, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε, οι εκπρόσωποι της Λίγκας επισκέφθηκαν τον υφυπουργό και θέλησαν να του εξηγήσουν ότι θα είναι λάθος αν στη νεοσύστατη λίγκα (Super League 1) συμμετάσχουν οι 3+1 ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία, όπως προβλέπεται με βάση όσα υπεγράφησαν το καλοκαίρι (οι τρεις απευθείας, ο 13ος δίνει μπαράζ με τον 2ο της Football League).

Τι ζητούν οι ομάδες; Να υποβιβαστούν στη Football League μόνο οι δύο τελευταίοι της φετινής Super League - άρα και του χρόνου να πάμε σε πρωτάθλημα 16 ομάδων- και να διαμορφωθεί η Super League 2 με τις δύο ομάδες που θα "πέσουν", μαζί με αυτές που θα προκύψουν από τη βαθμολογία της φετινής Football League (οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 3η έως τη 10η θέση).

Με άλλα λόγια ζητούν κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι, κάτι που βρίσκει ανένδοτο τον Γιώργο Βασιλειάδη. Γιατί όμως αλλάζουν ρότα οι ομάδες της Super League; Αφού όλες οι ΠΑΕ συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία που πήρε το καλοκαίρι να βρει τηλεοπτικό πάροχο - και ασφαλώς χρήματα - στους "άστεγους", κάνοντας λόγο για σωτήρια κίνηση, του επεσήμαναν ότι αν θα είναι λάθος να εμμείνει τώρα στην ίδια απόφαση.

Του έφεραν το παράδειγμα ότι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Super League θα έχουν τεράστιο -οικονομικό και όχι μόνο- χάσμα με αυτές που θα συνεχίσουν στη Super League 2 από τη Football League. Ζητούν με άλλα λόγια να γίνει η Super League 2, αλλά να δομηθεί, να δοκιμαστεί και να ξαναμιλήσουν αργότερα για αναδιάρθρωση, αλλά να υποβιβαστούν φέτος μόνο δύο ΠΑΕ.

Στη Super League, που έλαβαν χρήματα από τη συμφωνία με την ΕΡΤ, υποστηρίζουν πως το deal με το κρατικό κανάλι ήταν κίνηση που βρήκε ωφελημένες και τις δύο πλευρές. Ότι ναι μεν οι ΠΑΕ έλαβαν χρήματα ζωτικής σημασίας, αλλά και πως η ΕΡΤ βγήκε ωφελημένη από τη συμφωνία, με τα ποσοστά τηλεθέασης που απέσπασε.

Από τη στιγμή που οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν και ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν είχε την παραμικρή διάθεση να κάνει πίσω σε σχέση με τα συμφωνηθέντα, οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League ζήτησαν από τον υφυπουργό να γίνει ραντεβού με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα. Ανάλογη κουβέντα είχε... πέσει στο τραπέζι και στο προ ημερών διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας.

Ο Βασιλειάδης τους απάντησε: "Κάντε ό,τι νομίζετε. Καλή επιτυχία. Η θέση η δική μου είναι αυτή και δεν τη διαπραγματεύομαι". Σημειώνεται, πάντως, ότι η θέση του Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι ήταν να διεξαχθεί πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες. Μένει να φανεί αν πράγματι γίνει μια τέτοια συνάντηση.

* Η μοναδική ομάδα που τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι είναι η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.

Πηγή: www.sport24.gr