Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 12:42

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Οργή του κόσμου για την τραγική εμφάνιση

Γράφτηκε από τον

Περίπου 700 φίλαθλοι της Καλαμάτας βρέθηκαν προχθές στο γήπεδο του Ασπρόπυργου, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη φετινή μετακίνηση οπαδών στην Γ’ εθνική αλλά και την μεγαλύτερη της τελευταίας 10ετίας της Μεσσηνιακής ομάδας.

Ωστόσο την εξέλιξη του ντέρμπι με τον Ασπρόπυργο δεν την περίμενε ούτε ο πιο απαισιόδοξος...

Η Μεσσηνιακή ομάδα δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο, κατέρρευσε ολοκληρωτικά μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε στο 4’, βρέθηκε να χάνει με 4-0 στο ημίχρονο και τελικά γνώρισε τη συντριβή με 5-0!

Βαρύ κλίμα μετά τη συντριβή στον Ασπρόπυργο

Ηταν ένα αποτέλεσμα που την έριξε για πρώτη φορά από την κορυφή ενώ ο τρόπος που ήρθε προκάλεσε αντιδράσεις και οργή. Ολες οι ήττες δεν είναι ίδιες και το γεγονός ότι η Καλαμάτα ουσιαστικά έχασε με κάτω τα χέρια ήταν αυτό που δεν μπόρεσε να... χωνέψει ο κόσμος.

Μετά το τέλος του αγώνα ο οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση της ομάδας. Σειρά πήραν τα σχόλια οργής, πίκρας και απογοήτευσης στο διαδίκτυο. Παράλληλα, μερίδα οπαδών πήγε το βράδυ στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και περίμενε την αποστολή της Καλαμάτας, ωστόσο οι Μεσσήνιοι πληροφορήθηκαν το γεγονός και το πούλμαν σταμάτησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στην Νέα Είσοδο όπου και έμεινε αρκετή ώρα, μέχρι να φύγουν οι οπαδοί από το γήπεδο.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και τις επιθέσεις με πέτρες που δέχτηκαν οι φίλαθλοι της Καλαμάτας από οπαδούς των γηπεδούχων πριν και μετά το τέλος του αγώνα. Μάλιστα υπήρξαν δύο ελαφρά τραυματίες αλλά και ζημιές σε δύο από τα έξι Μεσσηνιακή πούλμαν που μετέφεραν τους Μεσσήνιους φιλάθλους. Για αυτό και οι φίλοι της Καλαμάτας τα είχαν με την οργάνωση του αγώνα, την Αστυνομία αλλά και την διοίκηση της δικής τους ομάδας που δεν φρόντισε για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση τους από το γήπεδο. “Μας πήγαν ως πρόβατα επί σφαγή”, μας είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νίκας, εκ των οργανωτών της Μεσσηνιακής εκδρομής.

Η συγγνώμη του Μάρκοβιτς

Ο Ιβάν Μάρκιβιτς έπαιξε ελάχιστα λεπτά προχθές καθώς πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 85’, ενώ όλα είχαν κριθεί. Ωστόσο ο Σέρβος ήταν ο μόνος παίκτης της Καλαμάτας που στο φινάλε πήγε στους φιλάθλους της Καλαμάτας και ζήτησε συγγνώμη για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση, κάτι που σχολιάστηκε θετικά από τους οπαδούς της “Μαύρης Θύελλας”.

Αγ. Χριστόπουλος: “Στηρίζω προπονητή και ποδοσφαιριστές”

Με χθεσινοβραδινή δήλωση του ο βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας Αγαθοκλής Χριστόπουλος τόνισε πως στηρίζει τον προπονητή και τους παίκτες: ““Με τον Γιάννη Χριστόπουλο, το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές μας ξεκινήσαμε το περασμένο καλοκαίρι συνοδοιπόροι, ο καθένας από την θέση του, για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου. Σ΄ αυτή την διαδρομή, γνωρίσαμε πολλές χαρές αλλά ζήσαμε και δύσκολες στιγμές, οι οποίες έκαναν σχέση μας ακόμη πιο δυνατή. Μια ήττα όσο οδυνηρή κι αν είναι, όσο και μας στοίχισε, δεν μπορεί να διαγράψει αυτή την πορεία και την σχέση μου τόσο με τον Γιάννη Χριστόπουλο και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, όσο και με τους ποδοσφαιριστές.

Εκφράζω λοιπόν την αμέριστη εμπιστοσύνη μου στο έργο του προπονητή της ομάδας μας και των συνεργατών του, όπως και των ποδοσφαιριστών μας και τους στηρίζω απόλυτα για την επιτυχή πιστεύω ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Είμαστε εντός των στόχων μας και τα πάντα θα κριθούν στο τέλος”. Ο βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας Αγαθοκλής Χριστόπουλος έμεινε στο γήπεδο μέχρι το τέλος του αγώνα και ήταν αυτός που άκουσε τα παράπονα του κόσμου.