Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2019 14:28

Σκοράρουμε για το... Χαμόγελο του Παιδιού στις 15-16 Απριλίου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Με το σύνθημα “Σκοράρουμε για το... Χαμόγελο του Παιδιού” θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Απριλίου στην Καλαμάτα, το 1ο παιδικό αθλητικό ποδοσφαιρικό τουρνουά με τη συμμετοχή αθλητικών και ποδοσφαιρικών ομάδων, δημοτικών σχολείων και ποδοσφαιρικών ακαδημιών απ’ όλη τη Μεσσηνία.

Παράλληλα θα γίνονται και άλλες ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δράσεις. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, καθώς συμμετέχουν πάνω από 100 σύλλογοι και φορείς. Η δράση θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες (Δευτέρα – Τρίτη) από τις 8.30 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι και από τις 3.30 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. Στόχος αυτής της εκδήλωσης, είναι η ενίσχυση της προσπάθειας του Οργανισμού στη Μεσσηνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου το “Χαμόγελο του Παιδιού” να στηρίζει τα χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ενδεικτικό ότι το 2018 μέσω των δράσεων του Οργανισμού στηρίχθηκαν 90.601 παιδιά και οι οικογένειες τους.

Με αφορμή το τουρνουά δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Rex”, όπου οι διοργανωτές ζήτησαν από τον κόσμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, καθώς τα έσοδα θα δοθούν στον Οργανισμό.

Η Κατερίνα Λιακοπούλου, κοινωνική λειτουργός στο “Χαμόγελο του Παιδιού” που μίλησε πρώτη τόνισε ότι: “ Μπορεί στην περιοχή να μην έχουμε φυσική παρουσία, αλλά όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να καλύψουμε όποια ανάγκη υπάρχει και να μοιράσουμε περισσότερα χαμόγελα.

Εάν ενωθούμε όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως είχε γράψει στο ημερολόγιό του ο μικρός ιδρυτής Ανδρέας Γιαννόπουλος. Σήμερα αποδεικνύουμε ότι όντως ενωθήκαμε και όντως μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί αυτό το τουρνουά θα είναι μόνον η αρχή μιας πολύ ουσιαστικής συνεργασίας”.

Ο ταμίας στο “Χαμόγελο του Παιδιού” Γιάννης Λαμπρόπουλος χαρακτήρισε μεγάλη γιορτή το παραπάνω τουρνουά και πρόσθεσε“. Δευτέρα και Τρίτη το πρωί, θα παίξουν τα Δημοτικά Σχολεία και το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνουν οι αθλητικές ακαδημίες της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Όλοι οι φορείς θα είναι εκεί, θα παρουσιάζουν, θα εκθέτουν, θα δημιουργούν, θα δραστηριοποιούνται και θα δείχνει ο καθένας τη δράση του. Θα έχουμε καλλιτεχνικά δρώμενα, κάποιες ωραίες εκπλήξεις και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά”.

Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα συνεχάρη το “Χαμόγελο του Παιδιού” για τις δράσεις του και είπε ότι ήταν αυτονόητο να τύχει της στήριξης της Περιφέρειας. “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς ότι είμαστε οικονομικά, ηθικά και επιχειρησιακά δίπλα σε αυτή την προσπάθεια”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπούζα.

Εκ μέρους του δήμου Καλαμάτας ο Νίκος Μπασακίδης κάλεσε τους καλαματιανούς να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Ο ταμίας της ΕΠΣ Μεσσηνίας Παναγιώτης Καλκαβούρας είπε ότι η Ενωση έχει κινητοποιήσει όλες τις αθλητικές ακαδημίες στο νομό ώστε να συμμετέχουν στο τουρνουά.

Για τις εκδηλώσεις μίλησαν ακόμα οι: Χαράλαμπος Αφάλης (Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας) Άννα Μαύρου (Λύκειο Ελληνίδων) Δημήτρης Γεωργανάς (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας), Σταυρούλα Φιλοπούλου (Ερυθρός Σταυρός) Δημήτρης Τζωρτζίνης (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας) Βασίλης Φωτεινάκης (Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας) Παναγιώτης Λύρας (Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας) Πετρούλα Παναγιωτίδου (κοινωνική λειτουργός Α΄ ΤΟΜΥ Καλαμάτας) και Γιώργος Σταθάς (αντιπρύτανης ΤΕΙ Πελοποννήσου).