Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 19:45

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 2-2: 
Στο 85’ πήραν το βαθμό οι φιλοξενούμενοι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν χθες το απόγευμα στο “Γ. Λουκαρέας” η Ομόνοια και η Σπερχογεία που αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2.

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ήταν το χθεσινό παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες διεκδίκησαν από τα πρώτα λεπτά τη νίκη: οι μεν γηπεδούχοι, που βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ώστε να κρατηθούν κοντά στις υπόλοιπες με τις οποίες διεκδικούν την παραμονή στην κατηγορία, οι δε φιλοξενούμενοι για να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά τους από τις τελευταίες θέσεις και να αποφύγουν τυχόν περιπέτειες στα 5 ματς που απομένουν μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος της Α’ τοπικής.

Η Ομόνοια πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ίσως την καλύτερη έως τώρα στο πρωτάθλημα, με τους παίκτες της να παίζουν με μεγάλη διάθεση και πάθος για τη νίκη ώστε να μειώσουν τη διαφορά που χωρίζει την ομάδα τους από τις υπόλοιπες που αγωνίζονται για την παραμονή στην κατηγορία. Απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις (από φάουλ και κόρνερ σημειώθηκαν τα δύο γκολ) και βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα, μιας και η φιλοξενούμενη ομάδα δημιούργησε και έχασε σωρεία ευκαιριών πριν δεχτεί τα δύο γκολ. Με ανάλογες εμφανίσεις στα επόμενα 5 παιχνίδια η Ομόνοια μπορεί να ελπίζει ότι θα καταφέρει να σωθεί.

Από την άλλη η Σπερχογεία ήθελε τη νίκη για να αφήσει πίσω τις δύο εντός έδρας ήττες στα προηγούμενα παιχνίδια. Μπήκε από την αρχή αρκετά καλά στο παιχνίδι, φτιάχνοντας ωραίες φάσεις, και με οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες απείλησε στο πρώτο μέρος. Με λίγη τύχη θα μπορούσε να πάρει σημαντικό προβάδισμα, αφού είχε 4 αξιόλογες φάσεις για να σκοράρει, όμως ο Κατσαρέας ήταν στη σωστή θέση και γλίτωσε την ομάδα του από ισάριθμες παραβιάσεις.

Στην εκπνοή του α’ μέρους λοιπόν επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς όταν δεν σκοράρεις στις φάσεις που δημιουργείς, τότε δέχεσαι γκολ από τον αντίπαλο. Ετσι κι έγινε από στημένη φάση. Και πριν προλάβει να βρει ρυθμό στο β’ μέρος, η Σπερχογεία δέχτηκε γρήγορα και το 2-0. Στη συνέχεια όμως η σωστή διαχείριση από τον προπονητή Γιώργο Καλόμαλο έφερε αποτελέσματα, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα του μείωσε σε 2-1 κι από εκεί και μετά είχε όλο το χρόνο για να φτάσει στην ισοφάριση ή ακόμη και να προηγηθεί στο σκορ.

Αρχικά η Σπερχογεία επιχείρησε να κλείσει τους χώρους ώστε να μην μπορέσει να απειλήσει εκ νέου η Ομόνοια, και από εκεί και μετά να διεκδικήσει με οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες ένα ή δύο γκολ ώστε να ανατρέπει το εις βάρος της αποτέλεσμα. Για τη Σπερχογεία εδώ έχει εφαρμογή αυτό που λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ότι από τη στιγμή που δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, τότε φροντίζεις να μην το χάσεις. Ετσι αυτό που διεκδίκησε από το 57’ όταν μείωσε σε 2-1 μέχρι και το τέλος του ματς ήταν να μη χάσει το ματς.

Και τα κατάφεραν οι "Ταύροι", αφού κατόρθωσαν στο 85’ να φτάσουν στην ισοφάριση και να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας από το “Γ. Λουκαρέας”.

Φάσεις – γκολ

Στο 8’ σουτ Θ. Δημητρίου λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Τάφα και έφυγε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 17’ ο Κωστόπουλος τροφοδότησε τον Κοτσιλιέρη και αυτός έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Καραγιάννη που πρόλαβε τον Μπάλλα, τον απέφυγε και επιχείρησε το διαγώνιο σουτ στην κλειστή γωνία του Κατσαρέα ο οποίος κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 20’ μπροστινή μπαλιά του Παπαγιαννόπουλου στην αντίπαλη περιοχή για τον Κωστόπουλο, ο οποίος έκανε τη γυριστή κεφαλιά και ο Κατσαρέας που εκτινάχθηκε στο δεξί δοκάρι της εστίας του απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια σε κόρνερ.

Στο 24’ μπαλιά του Κουτσουρόπουλου στον Κωστόπουλο, αυτός έφυγε πίσω από τους αμυντικούς και προσπάθησε με διαγώνιο σουτ να σκοράρει, όμως ο Κατσαρέας είχε βγει από την εστία του, του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 35’ σέντρα του Πολυμενέα για τον Μπάλλα, ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και έχασε καλή ευκαιρία για γκολ. Στο 40’ σε μπροστινή μπαλιά ο Κωστόπουλος έφυγε πίσω από τους αμυντικούς, μπήκε στην περιοχή, έκανε το κοντινό σουτ, όμως ο Κατσαρέας που είχε βγει από την εστία του κατάφερε και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 41’ φάουλ του Φέστα από μακριά και πλάγια, ο Μπάλλας με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 45’ ο Φέστας έκανε το φάουλ από τα πλάγια στέλνοντας την μπάλα στο β’ δοκάρι, εκεί όπου κινήθηκε ο Ροβολής και με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 1-0.

Στο 47’ κοντινή κεφαλιά του Πολυμενέα πήγε να επωφεληθεί ο Μπάλλας, αλλά πρόλαβε ο Καλλιντέρης και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 50’ ο Ν. Δημητρίου μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και έκοψε την μπάλα στη μικρή περιοχή για τον Πεΐδη, που σούταρε για να διώξουν σε κόρνερ οι αμυντικοί. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Φέστας με τους αμυντικούς να διώχνουν την μπάλα, που κατέληξε στον Πεΐδη, αυτός σούταρε συρτά για να αποκρούσει αρχικά ο Καλλιντέρης, αλλά στην επαναφορά ο προωθημένος Στυλιανόπουλος με πλασέ στην απέναντι γωνία πέτυχε το 2-0. Στο 57’ ο Κουτσουρόπουλος έκανε τη διαγώνια πάσα στον Καραγιάννη, αυτός την άφησε πιο πλάγια στον Π.Β. Οικονομόπουλο, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1. Στο 66’ ο Ηρ. Καραχάλιος επιχείρησε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Κατσαρέας που εκτινάχτηκε στο οριζόντιο δοκάρι απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 72’ ο Κοτσιλιέρης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Κατσαρέα, ο οποίος κατάφερε τελικά να αποκρούσει και στην επαναφορά ο Παπαγιαννόπουλος προσπάθησε να επωφεληθεί όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και εκεί τελείωσε η φάση. Στο 73’ ο Τάφα έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 80’ ο Φέστας εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στη μικρή περιοχή, εκεί όπου κινήθηκε ο Μπάλλας που έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στην αγκαλιά του Καλλιντέρη. Στο 85’ πάσα του Καραγιάννη στον Π.Β. Οικονομόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή με προσποίηση ξεγέλασε τον Κατσαρέα και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2. Στο 89’ ο Κωστόπουλος από τα πλάγια έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και από τη γωνία της έκανε το ξαφνικό σουτ, ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 91’ ο Τζανετάκος εκτέλεσε κόρνερ και έστειλε την μπάλα στο β’ δοκάρι εκεί όπου κινήθηκε ο Γουδέλης που έκανε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα άουτ, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης με βοηθούς διαιτητές τους Γ. Μιχαλόπουλο και Βανικιώτη.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Π.Κ. Οικονομόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας, Φέστας, Πεΐδης (87’ Τζανετάκος), Πολυμενέας, Ροβολής (74’ Μπαρσελό), Τάφα, Ν. Δημητρίου (62’ Γουδέλης).

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Θ. Δημητρίου, Ε. Δωδέκατος, Παπαγιαννόπουλος, Δίκαιος, Ηρ. Καραχάλιος, Κωστόπουλος, Κοτσιλιέρης (90’ Φιλίππου), Π.Β. Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Κουτσουρόπουλος (81’ Κουμπανάκης).