Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 12:00

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: 5 αγώνες για να γράψει ιστορία και να επαναλάβει το κατόρθωμα του ΑΟΚ!

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: 5 αγώνες για να γράψει ιστορία και να επαναλάβει το κατόρθωμα του ΑΟΚ!

 

Σαμπάνιες ετοιμάζονται να ανοίξουν την Κυριακή στο Διαβολίτσι, μιας και με νίκη ο ΑΟΔ επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας θα κατακτήσει και... μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Α’ τοπική για τη σεζόν 2018-19.

Ο ΑΟΔ έχει διαφορά 14 βαθμών από τη 2η θέση, την οποία μοιράζονται ο Απόλλωνας Καλαμάτας, ο Τσικλητήρας Πύλου και η Εράνη και χρειάζεται δύο βαθμούς για να το κατακτήσει και τυπικά, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Αυτό που στοχεύει παράλληλα η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα είναι να κατακτήσει αήττητη το φετινό πρωτάθλημα, κάτι που είναι πολύ σπάνιο (έχει συμβεί μια φορά εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες)!

Ο ΑΟΔ σε 25 αγώνες μετρά 20 νίκες και 5 ισοπαλίες, έχοντας συγκεντρώσει 64 βαθμούς και έχοντας πετύχει 62 γκολ και δεχθεί μόλις 9.

Είχε σπάσει τα... κοντέρ το 2015 ο ΑΟΚ

Το Διαβολίτσι λοιπόν θέλει να επαναλάβει μετά από τέσσερα χρόνια το επίτευγμα του Α.Ο. Κυπαρισσίας που τη σεζόν 2014-15 είχε πάρει αήττητος το πρωτάθλημα στην Α’ τοπική, όπως γράφει η εφημερίδα "Ελευθερία"! Εκείνη τη σεζόν η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη είχε μόλις 3 ισοπαλίες και 27 νίκες στις 30 αγωνιστικές και είχε συγκεντρώσει 84 βαθμούς!

Ο ΑΟΚ κατέκτησε τότε τον τίτλο έχοντας διαφορά 9 βαθμών από τον δεύτερο Πάμισο, ενώ είχε σημειώσει 72 γκολ και είχε δεχθεί μόλις 7!

Για να επιστρέψουμε στη φετινή σεζόν το Διαβολίτσι, που βρίσκεται για έβδομη χρονιά στην πρώτη κατηγορία, ξεκίνησε το φοβερό νικηφόρο σερί του τη 10η αγωνιστική και συνέχισε μόνο με νίκες μέχρι και την 23η αγωνιστική!

Εκλεισε δηλαδή έναν ολόκληρο γύρο έχοντας μόνο τρίποντα, κάτι που σταμάτησε την 24η αγωνιστική στη “λευκή” ισοπαλία με τον... γείτονα Εθνικό Μελιγαλά.

Το... αήττητο περνά από την Πύλο

Το Διαβολίτσι λοιπόν έχει πέντε αγώνες μπροστά του για να γράψει... ιστορία.

Αν στις εναπομείναντες αγωνιστικές δεν γνωρίσει την ήττα, τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Κυπαρισσίας πριν 4 χρόνια, παρότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει τόσους πολλούς βαθμούς.

Ποια είναι όμως τα ματς που έχει να δώσει μέχρι το φινάλε ο Α.Ο. Διαβολιτσίου;

Εχει να παίξει κατά σειρά με Ολυμπιακό Καλαμάτας (εντός), Α.Ε. Μάνης (εντός), Τσικλητήρα Πύλου (εκτός), Σπερχογεία (εντός) και Ομόνοια (εκτός).

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το πιο δύσκολο εμπόδιο για την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα για να πάρει αήττητη το πρωτάθλημα, είναι ο Τσικλητήρας την 28η αγωνιστική στην Πύλο. Αν ο ΑΟΔ καταφέρει να μην χάσει στην Πύλο από την δυνατή και φορμαρισμένη ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου, τότε... λογικά θα τερματίσει αήττητος τη σεζόν, αφού τα άλλα εμπόδια δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα δηλαδή θα ξέρουμε αν ο Α.Ο. Διαβολιτσίου θα γράψει εκ νέου ιστορία στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας, επαναλαμβάνοντας το... κατόρθωμα της Κυπαρισσίας.

Κάτι που δεν είχε καταφέρει ούτε η “Μαύρη Θύελλα” το 2017, μιας και είχε πάρει το πρωτάθλημα γνωρίζοντας δύο ήττες από Πανθουριακό και Εθνικό Μελιγαλά!