Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2014 14:19

Με Μανωλόπουλο ο Πάμισος πήρε 1-0 το ντέρμπι με Εθνικό Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον
Με Μανωλόπουλο ο Πάμισος πήρε 1-0 το ντέρμπι με Εθνικό Μελιγαλά

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από χθες ο Πάμισος που έκανε το… καθήκον του νικώντας 1-0 στο ντέρμπι τον Εθνικό Μελιγαλά και είδε την Κυπαρισσία να χάνει στο Δώριο.

Το ιδανικό σενάριο για την ομάδα της Μεσσήνης που πέρασε για δεύτερη φορά μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας 11 αγωνιστικές πριν τη λήξη του "μαραθωνίου".
Οι Νησιώτες είναι πλέον στο +2 από την Κυπαρισσία και κρατούν την τύχη στα χέρια τους μιας και θα παίξουν το ντέρμπι κορυφής στη Μεσσήνη σε δύο περίπου μήνες.
Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, η ομάδα των Τσίκινη-Γεωργακλή κατέκτησε δίκαια τη νίκη μιας και ήταν καλύτερη από τον Εθνικό στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να βάλουν γκολ με τον Μανωλόπουλο στο 22' και ύστερα κράτησαν το προβάδισμα χωρίς να αγχωθούν ιδιαίτερα.
Ετσι άφησαν έξι βαθμούς πίσω την ομάδα του Μελιγαλά που το πάλεψε αλλά έφυγε με άδεια χέρια από τη Μεσσήνη.
Το ευχάριστο ήταν πως στο γήπεδο χθες βρέθηκαν 500 θεατές, ορισμένοι εκ των οποίων φίλοι του Εθνικού, όμως στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν οπαδοί του Παμίσου που πανηγύρισαν έντονα τη νίκη και την επιστροφή στην κορυφή.

Μπήκαν καλύτερα
οι γηπεδούχοι

Στο 2' ο Ζάρκος έδωσε κάθετα στον Μανωλόπουλο που έμπαινε κατά μέτωπο και υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Γ. Τρίψας έκανε τη σέντρα με τον Μανωλόπουλο να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η υπεροχή του Παμίσου που είχε μπει πιο ζωηρά στο ματς, καρποφόρησε στο 22' όταν μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ και σέντρα του Γ. Τρίψα, έδιωξαν οι αμυντικοί με τον Μανωλόπουλο να πιάνει το σουτ στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι μέχρι το 35' έχοντας καλή κυκλοφορία και ωραίες εμπνεύσεις από τους Μανωλόπουλο, Χ. Τρίψα και Αντωνίου. Στο 32' ο Κωτσάκης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση με τον Κατσαρέα να αποκρούει στη δεξιά γωνία.
Στο 35' ο Μανωλόπουλος σέντραρε ο Κανελλόπουλος έδιωξε με το κεφάλι, με τον Χ. Τρίψα να πιάνει το σουτ που δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Ευκαιρίες για
την ισοφάριση

Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα, που χθες ήταν τιμωρημένος και είδε το ματς από την εξέδρα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους και έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 40' σε αντεπίθεση οι Κανελλόπουλος, Κωνσταντόπουλος και Καραπετιάν συνδυάστηκαν όμορφα με τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα και τον προωθημένο Κανελλόπουλο να μην πιάνει καλά το πλασέ από πλεονεκτική θέση… Η μπάλα έφτασε στο Θανόπουλο που σούταρε σε πόδια αμυντικών.
Στο επόμενο λεπτό ο Κωνσταντόπουλος έδωσε κάθετα στον Θανόπουλο που έπεσε στο έδαφος υπό την πίεση του Δημητρακόπουλου. Οι "κυανόλευκοι" φώναξαν για πέναλτι, όμως δεν είχαν δίκιο και ο κ. Αλεξέας έδωσε σωστά συνέχεια στο παιχνίδι.
Ο Εθνικός συνέχισε να είναι καλύτερος και στο 43' έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Θανόπουλο να βρίσκει στη μεγάλη περιοχή τον Κωνσταντόπουλο που έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Ανδρέου είπε "όχι".

Κράτησε εύκολα τη
νίκη στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Εθνικό να θέλει να επιτεθεί, αλλά να μην βρίσκει τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Ανδρέου. Ο Πάμισος έλεγχε τον ρυθμό και είχε περισσότερες καλές στιγμές για να βάλει και δεύτερο γκολ.
Στο 50' ο Γερμάνης έκανε μια σέντρα σουτ με τον Ανδρέου να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Οι "πράσινοι" έχασαν κλασική ευκαιρία στο 57' όταν ο Αντωνίου με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Χ. Τρίψα που φάτσα με τον Κατσαρέα σούταρε πάνω του και ο έμπειρος γκολκίπερ έδιωξε με τα πόδια. Τα λεπτά περνούσαν με τον Εθνικό να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, χωρίς όμως ουσία. Ο Καραπετιάν ταλαιπώρησε σε αρκετές περιπτώσεις την άμυνα του Παμίσου και σε μία από αυτές στο 68' μπήκε από δεξιά και σέντραρε για τον Βασιλόπουλο, όμως
ο Γ. Τρίψας έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 76' ο Ηλιόπουλος είχε ένα καλό σουτ από τα 25 μέτρα που έφυγε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό το φάουλ του Δημητρακόπουλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κατσαρέας.
Η τελευταία καλή στιγμή ήταν στο 90' με τον Ο. Εμμανουήλ να μη σιγουρεύει την πάσα του για τον Κατσαρέα με τον Χ. Τρίψα να μπαίνει στη φάση και τον Χαρμπίλα να πλασάρει, όμως ο γκολκίπερ του Εθνικού που ήταν εκτός θέσης απομάκρυνε με τα πόδια.
Ετσι τελείωσε ο αγώνας που βρήκε δίκαιο νικητή τον Πάμισο που είχε για καλύτερους παίκτες τον δραστήριο Μανωλόπουλο και τους σταθερούς Χ. Τρίψα, Δημητρακόπουλο και Ηλιόπουλο.
Από τον Εθνικό ξεχώρισαν οι Καραπετιάν και Ντούζια.
Καλή ήταν η διαιτησία του Ηλία Αλεξέα παρά τις φωνές των δύο ομάδων, εξαιτίας της κρισιμότητας του αγώνα. Ο έμπειρος ρέφερι έκανε ορισμένα εκατέρωθεν λάθη, χωρίς να διαμορφώσει το αποτέλεσμα.
Καλά τα πήγε ο α' βοηθός Λάμιας, ενώ ο β' βοηθός Τσίρμπας είχε κάποιες λάθος υποδείξεις.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Γ. Τρίψας, Χ. Τρίψας (92' Πατσιώτης), Μωράκης, Φιλόπουλος, Κωτσάκης, Αντωνίου (62' Μπούνας), Ηλιόπουλος, Ζάρκος (84' Χαρμπίλας), Μανωλόπουλος, Δημητρακόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Κατσαρέας, Ο. Εμμανουήλ, Ν. Εμμανουήλ, Ντούζια, Γερμάνης, Τσώνης, Μαραβέλας (27' Βασιλόπουλος), Θανόπουλος (59' Δικαίος), Κωνσταντόπουλος (75' Κουτίβας), Καραπετιάν, Κανελλόπουλος.