Σάββατο, 20 Απρίλιος 2019 12:13

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι παραμονής στον Κάμπο, εντός με Μάνη ο πρωταθλητής ΑΟΔ

Γράφτηκε από τον

 

Τέσσερις αγωνιστικές απέμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α' τοπικής και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην ουρά, καθώς ο Α.Ο. Διαβολιτσίου κατέκτησε και μαθηματικά την περασμένη Κυριακή τον τίτλο και κατ' επέκταση την άνοδο στη Γ' εθνική.

Αντίθετα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας γίνεται μάχη και ένα από τα παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για την παραμονή διεξάγεται σήμερα.

Η τελευταία Α.Ε. Αβίας θα υποδεχτεί στις 5 μ.μ. στο γήπεδο του Κάμπου την προτελευταία Ομόνοια και θέλει να συνδυάσει με νίκη την επιστροφή της στη φυσική της έδρα μετά από αρκετά χρόνια. Οπως και να 'χει, η ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο, με κυριότερη την τοποθέτηση τάπητα, έχει ανεβάσει στα ύψη τη ψυχολογία των παικτών της Αβίας, που ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από τις συνεχόμενες μετακινήσεις στην Καλαμάτα για προπονήσεις και παιχνίδια. Το ίδιο ισχύει και για την έτερη ομάδα του δήμου, την Α.Ε. Μάνης.

Η αναμονή όμως τελείωσε και ο Κάμπος έχει ένα γήπεδο - "στολίδι" το οποίο με τη νέα του μορφή θα ανοίξει για πρώτη φορά σήμερα τις θύρες του.

Στην Αβία ποντάρουν πολλά στην έδρα, μιας και τα τρία παιχνίδια που έχει να δώσει είναι στον Κάμπο.

Μετά την Ομόνοια, θα υποδεχτεί την Κυπαρισσία, στη συνέχεια θα πάρει το τρίποντο στα χαρτιά με το Φαραί και την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα.Το σημερινό όμως με την Ομόνοια είναι το πιο κρίσιμο, αφού θα αναμετρηθεί με μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο και δύο βαθμούς περισσότερους από τους γηπεδούχους. Η Αβία μετρά 20 βαθμούς και οι καλαματιανοί 22, έπειτα από τη σημαντική νίκη με ανατροπή μάλιστα στο φινάλε επί της Κυπαρισσίας. Οι φιλοξενούμενοι έχουν να πάρουν επίσης τρίποντο στα χαρτιά, αλλά στις τελευταίες δύο αγωνιστικές θα παίξουν με τους πρωτοπόρους Απόλλωνα και Διαβολίτσι.

Γι' αυτό και θέλουν να φύγουν σήμερα με βαθμούς από τον Κάμπο ή τουλάχιστον να μην ηττηθούν ώστε να διατηρήσουν τη διαφορά από την Αβία και να ελπίζουν ότι θα βάλουν στη συνέχεια από κάτω στη βαθμολογία, είτε τον Ολυμπιακό Ανάληψη, είτε τους "ερυθρόλευκους" της Καλαμάτας.

Ο Ολ. Ανάληψης αγωνίζεται επίσης σήμερα εκτός έδρας με τον Πανθουριακό και θέλει να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Εθνικού. Κάτι που θα τον φέρει πιο κοντά στην παραμονή, με δεδομένο ότι είναι 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και η Αβία με την Ομόνοια που βρίσκονται σε αυτήν παίζουν μεταξύ τους. Οπότε μία εκ των δύο ή και οι δύο θα χάσουν βαθμούς.

Αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, ο οποίος θα φιλοξενήσει την Κυριακή στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" την Ανδρούσα.

Οι "ερυθρόλευκοι"προέρχονται από τις διαδοχικές ήττες με Απόλλωνα και Διαβολίτσι και θέλουν τη νίκη για να πάνε στους 29 βαθμούς και να αγγίξουν την παραμονή.Το θετικό είναι ότι με εξαίρεση την Ανάληψη, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει ομάδες ου δεν έχουν άμεσο βαθμολογικό κίνητρο (Ανδρούσα, Εράνη, Τέλλο Αγρα), χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το έργο του θα είναι εύκολο.

Για παράδειγμα η Σπερχογεία την προηγούμενη αγωνιστική δεν "καιγόταν" για βαθμούς, αλλά νίκησε με 4-1 την Αβία και την έριξε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ματς χωρίς προγνωστικά στο Ασπρόχωμα

Στην κορυφή της βαθμολογίας, ο βέβαιος πρωταθλητής Α.Ο. Διαβολιτσίου θα δώσει το δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, με αντίπαλο την 9η της βαθμολογίας Α.Ε. Μάνης και στόχο την 22η νίκη.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να εξασφάλισαν τον τίτλο, αλλά θέλουν να συνεχίσουν την εντυπωσιακή πορεία και πλέον να πάρουν αήττητοι το πρωτάθλημα. Ο Κώστας Παλαμάρας θα δώσει πάντως χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ.

Στη δεύτερη θέση και σε απόσταση 14 βαθμών από την κορυφή βρίσκονται τρεις ομάδες, ο Απόλλωνας, ο Τσικλητήρας και η Εράνη, με τις δύο πρώτες να αναμετρώνται σήμερα μεταξύ τους στο γήπεδο του Ασπροχώματος, ενώ η Εράνη θα παίξει την Κυριακή στο Μελιγαλά με τον Εθνικό.

Ο Απόλλωνας και ο Τσικλητήρας θα βρεθούν αντίπαλοι για τέταρτη φορά στη σεζόν, μιας και εκτός από το ματς του πρώτου γύρου που δεν ανέδειξε νικητή (0-0) αντάμωσαν το Δεκέμβριο και στα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας. Στο πρώτο ματς στην Πύλο, ο Τσικλητήρας πήρε τη νίκη λίγο πριν το φινάλε με 1-0, αλλά στη ρεβάνς ο Απόλλωνας σκόραρε στις καθυστερήσεις και με το 3-1 προκρίθηκε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Καλαμάτα.

Στο σημερινό παιχνίδι δεν κρίνεται κάτι, αλλά οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για το γόητρο.Ο Απόλλωνας προέρχεται από τις νίκες με Ολυμπιακό, Μάνη και ο Τσικλητήρας από 5 σερί νίκες (δεν υπολογίζουμε αυτή στα χαρτιά με το Φαραί) στις οποίες δεν δέχτηκε γκολ, ενώ έχει να ηττηθεί από το Γενάρη!. Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν πόσο αμφίρροπο είναι το ματς στο γήπεδο του Ασπροχώματος.

Η Εράνη θα παίξει με τη ψυχολογία στα ύψη στο Μελιγαλά, έχοντας 4 σερί νίκες και στόχο να φύγει αλώβητη από μία ακόμα δύσκολη έδρα.

Ο Εθνικός έχει να κερδίσει από τις 24 Μαρτίου (2-1 τον Απόλλωνα) και υποχώρησε στην 6η θέση. Στην Κυπαρισσία ο ΑΟΚ θα αναμετρηθεί με τον Τέλλο Αγρα και θέλει τη νίκη ώστε να καθαρίσει οριστικά με την παραμονή, μιας και έχει να πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με το Φαραί. Οι 32 βαθμοί λογικά αρκούν, αλλά στην Κυπαρισσία που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Χωρίς κόπο θα πάρει το τρίποντο με το Φαραί η Σπερχογεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Α.Ε. Αβίας – Ομόνοια

Γήπεδο Κάμπου

Αλεξέας, Μιχαλόπουλος, Γεωργαντάς

Πανθουριακός – Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Σπερχογείας “Πέτρος Γεωργανάς”

Καρβούνης, Αδαμόπουλος, Ρουμελιώτης

Απόλλωνας Καλαμάτας – Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Ασπροχώματος

Κουτσαναστάσης, Γαλακούτης, Τσίρμπας

Κυριακή

Κυπαρισσία – Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Ε. Τσαούση

Εθνικός Μελιγαλά – Εράνη

Γήπεδο Μελιγαλά

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Σ. Τσαούση

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ανδρούσα

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Ρέκκας, Αδαμόπουλος, Σταυρόπουλος

Α.Ο. Διαβολιτσίου – Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο Διαβολιτσίου “Καπετάν Βασίλης”

Κομπιλίρης, Τσουκάλη, Τζιαμουράνης

Α.Ο. Φαραί – Σπερχογεία 0-3 (α.α.)

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 26 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 59-9 68

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 39-16 54

-. Τσικλητήρας Πύλου 35-13 54

-. Εράνη 40-22 54

5. Πανθουριακός 36-31 42

6. Εθνικός Μελιγαλά 35-23 41

7. Τέλλος Αγρας 28-26 39

8. Α.Ε. Μάνης 22-26 36

9. Σπερχογεία 32-38 35

10. Ανδρούσα 30-31 34

11. Κυπαρισσία 20-38 29

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 21-32 26

13. Ολυμπιακός Ανάληψης 13-40 25

14. Ομόνοια 17-44 22

15. Α.Ε Αβίας 19-56 20

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.