Κυριακή, 05 Μάιος 2019 18:04

FOOTBALL LEAGUE: Πλατανιάς στα μπαράζ ανόδου, ο Ηρακλής στην τρίτη κατηγορία

Γράφτηκε από τον
FOOTBALL LEAGUE: Πλατανιάς στα μπαράζ ανόδου, ο Ηρακλής στην τρίτη κατηγορία

Ο Πλατανιάς νίκησε 2-1 τον Ηρακλή στα Περιβόλια και θα διεκδικήσει την επιστροφή του στη Super League στα μπαράζ με τον 13ο της πρώτης κατηγορίας. Στην τρίτη κατηγορία υποβιβάστηκε ο Ηρακλής. Η τελική βαθμολογία, ποιοι μένουν, ποιοι πέφτουν.

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του ματς στα Περιβόλια, ανάμεσα σε Πλατανιά και Ηρακλή. Άλλωστε, την Παρασκευή οκτώ ομάδες κόπηκαν στη διαδικασία επιτήρησης και τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών με αποτέλεσμα η βαθμολογία ν' αλλάξει.

Ο Πλατανιάς, ο οποίος είχε περάσει στη δεύτερη θέση μετά την τιμωρία του Απόλλωνα Λάρισας, υποδέχθηκε τον Ηρακλή και τον νίκησε 2-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λουκίνα στο 27ο λεπτό, ο Νίλι έκανε το 2-0 στο 71ο, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι κυανόλευκοι ήταν να μειώσουν και να διαμορφώσουν το τελικό σκορ στο 77ο λεπτό με τον Ζιαμπάρη.

Ο Πλατανιάς τερμάτισε στη δεύτερη θέση και θα διεκδικήσει την επιστροφή του στη Super League ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό του από αυτή στα μπαράζ ανόδου (15 Μαΐου το πρώτο ματς, 19 Μαΐου η ρεβάνς). Αντίπαλός του ο 13ος της Super League, ο οποίος θα κριθεί από τα ματς της τελευταίας (30ής) αγωνιστικής (ΠΑΣ και ΟΦΗ διεκδικούν τη θέση).

Ο Γηραιός, ο οποίος επίσης τιμωρήθηκε την Παρασκευή με αφαίρεση βαθμών, τελειώνει το πρωτάθλημα στην 11η θέση και υποβιβάζεται έτσι στην τρίτη κατηγορία.

Ο Απόλλων Λάρισας νίκησε 1-0 τον Ηρόδοτο στην Κρήτη, αλλά οι τρεις βαθμούς απέβησαν ανώφελοι καθώς ο Πλατανιάς νίκησε και πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου. Ανώφελη ήταν η νίκη για τα Τρίκαλα με 3-1 στην Άρτα επί του Καραϊσκάκη, καθώς η θεσσαλική ομάδα θ' αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην τρίτη κατηγορία.

Ο Κισσαμικός νίκησε με το ίδιο σκορ τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά, ο Εργοτέλης πέρασε με 2-0 από τη Δράμα απέναντι στη Δόξα, η Παναχαϊκή νίκησε με το ίδιο σκορ εκτός έδρας την Κέρκυρα. Και οι έξι προαναφερθείσες ομάδες θα είναι την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία.

Δύο ματς δεν διεξήχθησαν. Βόλος και Αιγινιακός πήραν τη νίκη 3-0 άνευ αγώνα, καθώς Αήττητος και Σπάρτη έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

- Ο Βόλος ως πρωταθλητής θ' αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία (Super League)

- Ο Πλατανιάς ως δεύτερος θα διεκδικήσει την άνοδό του στα μπαράζ με τον 13ο της Super League

- Οι Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κισσαμικός, Απόλλων Πόντου, Δόξα, Κέρκυρα, Καραϊσκάκης (οι ομάδες από την 3η ως τη 10η θέση), ο χαμένος των μπαράζ, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Λεβαδειακός κι ο 14ος της Super League θ' αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία (Super League 2).

- Ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα θ' αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στην τρίτη κατηγορία (Football League)

- Ηρόδοτος, Αήττητος (έχει αποβληθεί), Αιγινιακός και Σπάρτη (έχει αποβληθεί) θ' αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στη Δ' Εθνική.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γκολτς, Ουές, Τσαμούρης, Ρουσσάκης, Ποζατζίδης (Πουρζιτίδης 76'), Μποσέτι, Μάκιτς, Παπανικολάου, Νίλι (Κόρτσταμ 88'), Λουκίνας (Παπουτσογιαννόπουλος 86'), Μπιανκόνι.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κάχριμαν, Ζιαμπάρης, Κουκόλης, Γιαννίτσης (Κυζιρίδης 81'), Μουνιόθ, Παναγιωτούδης, Καθάριος (Ρόβας 40'), Κλέιτον, Ντούνης, Μπορικό (Πτηνόπουλος 63'), Περόνε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Κέρκυρα - Παναχαϊκή 0-2 (33' Μαυριάς)

Καραϊσκάκης Άρτας - Τρίκαλα 1-3 (52' Άλεκσιτς / 61' Συριόπουλος, 64' Μαρκόβσκι, 84' Καπός)

Αιγινιακός - Σπάρτη 3-0 α.α

Απόλλων Πόντου - ΑΟΧ Κισσαμικός 1-3 (20' Κυβελίδης / 48' Κουσκουνάς, 60' Αρναρέλλης, 83' Τζίνι)

Δόξα Δράμας - Εργοτέλης 0-2 (45+1', 82' Έφορντ)

Ηρόδοτος - Απόλλων Λάρισας 0-1 (67' Λουκάο)

Πλατανιάς - Ηρακλής 2-1 (27' Λουκίνας, 71' Νίλι / 77' Ζιαμπάρης)

Αήττητος Σπάτων - Βόλος 0-3 α.α

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βόλος 60

...........................................

2. Πλατανιάς 55

...........................................

3. Απόλλων Λάρισας 54

4. Εργοτέλης 48

5. Παναχαϊκή 48

6. Κισσαμικός 46

7. Απόλλων Πόντου 46

8. Δόξα Δράμας 45

9. Κέρκυρα 44

10. Καραϊσκάκης 40

...........................................

11. Ηρακλής 39

12. Τρίκαλα 35

...........................................

13. Ηρόδοτος 28

14. Αήττητος 22

15. Αιγινιακός 16

16. Σπάρτη 11

* Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.

*** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ' εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ' (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

**** Ο Αήττητος Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου.

***** H Σπάρτη αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.
Πηγή: sport24.gr