Δευτέρα, 06 Μάιος 2019 15:58

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-6: Εντυπωσιακό διπλό με καρέ Αλεξόπουλου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-6: Εντυπωσιακό διπλό με καρέ Αλεξόπουλου (φωτό)

Μεγάλη σε σκορ εκτός έδρας νίκη πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Απόλλωνας που επιβλήθηκε στο “Π. Γεωργανάς” της Σπερχογείας με 6-3.

Ο επιθετικός του Απόλλωνα Βαγγέλης Αλεξόπουλος εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, καθώς σημείωσε 4 από τα 6 τέρματα της ομάδας του, τα άλλα δύο οι Κακαλής, Σπανός και την οδήγησε σε μία ακόμη νίκη τη 16η στο φετινό μαραθώνιο της Α’ τοπικής.

Το παιχνίδι ήταν καλό με ρυθμό, αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, 9 γκολ, δοκάρια, πάθος και διάθεση για μπάλα από τους παίκτες των δύο ομάδων, σκηνικό που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου.

Η Σπερχογεία, είχε τις φάσεις για να έχει αυτή το πάνω χέρι για τη νίκη, όμως εκτός από τα τρία γκολ, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποια άλλη στη διάρκεια της αναμέτρησης. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, που φαίνεται να τους ταιριάζει το γήπεδο της Σπερχογείας, αφού και στο περσινό παιχνίδι (της 8ης αγωνιστικής) είχαν κερδίσει 2-1, κατάφεραν να αξιοποιήσουν 6 από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στη διάρκεια του 90λεπτου και να φύγουν για δεύτερη χρονιά νικητές.

Ζήτησαν πέναλτι στο 30’

Ο Απόλλωνας σε φάση που έγινε στο 30', ζήτησαν πέναλτι όταν ο Αλεξόπουλος βρέθηκε στο έδαφος σε επαφή του με τον Καλλιντέρη. Ο διαιτητής Σκόρδος δεν διαπίστωσε παράβαση και δευτερόλεπτα μετά έδειξε και κίτρινη κάρτα για θέατρο στο επιθετικό των φιλοξενούμενων.

Φάσεις - γκολ

Στο 1’ ο Καραγιάννης με σουτ άνοιξε το σκορ και 4 λεπτά μετά ο Πετράκος με κοντινό πλασέ σημείωσε το 2-0. Στο 25’ μπαλιά του Στραβάκου στον Αλεξόπουλο αυτός μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Π. Παπαγιαννόπουλο και αμέσως ο διαιτητής Σκόρδος σφύριξε το πέναλτι. Ο Αλεξόπουλος ευστόχησε από τα 11 βήματα στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία από αυτή που έπεσε ο Kαλλιντέρης και μείωσε σε 2-1. Στο 30’ μπροστινή μπαλιά του Κακαλή στον Αλεξόπουλο αυτός μπήκε στην περιοχή προσπάθησε να σουτάρει ο Καλλιντέρης βρήκε λίγο την μπάλα και την έδιωξε πλάγια, ενώ ταυτόχρονα μαζεύτηκε για να μην ανατρέψει τον αντίπαλο του, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής Σκόρδος έτρεξε και του έδειξε την κίτρινη κάρτα για θέατρο, με τους ανθρώπους του Απόλλωνα στον πάγκο να φωνάζουν ότι υπήρξε παράβαση και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Στο 37’ ο Βασιλόπουλος μπήκε στην περιοχή, όμως δεν βρήκε χώρο για να σουτάρει και άφησε την μπάλα στον Κακαλή, που έκανε αμέσως το σουτ και έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων της εστίας του Καλλιντέρη κάνοντας έτσι το 2-2. Στο 39’ σε αντεπίθεση της Σπερχογείας, ο Κουτσουρόπουλος από τα πλάγια έφτασε στην περιοχή και ενώ μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από μακριά καθώς είχε εξουδετερωθεί ο Π. Γιακουμής ή να πασάρει στον Καραγιάννη που ήταν σε καλή θέση για γκολ, προτίμησε να συνεχίσει την προσπάθειά του και από τη μικρή περιοχή προσπάθησε να σκοράρει με συρτό σουτ, όμως είχε προλάβει ο Παχής και με τάκλιν απέκρουσε και γλίτωσε την εστία του από την παραβίαση. Στο 47’ από σέντρα του Καραχάλιου ο Αλεξόπουλος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για να κάνει έτσι το 2-3. Στο 51’ ο Κουτσουρόπουλος μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Π. Γιακουμή να αποκρούει σωτήρια. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Καραγιάννη, ο οποίος σούταρε αμέσως με τον Παχή σχεδόν πάνω στη γραμμή να αποκρούει σωτήρια με το κεφάλι, γλιτώνοντας τον Απόλλωνα από σίγουρο γκολ. Ενα λεπτό μετά το σουτ του Αλεξόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 55’ μπροστινή πάσα του Βασιλόπουλου στον Αλεξόπουλο αυτός βγήκε φάτσα με τον Καλλιντέρη σούταρε από κοντά όμως ο τερματοφύλακας της Σπερχογείας του είχε κλείσει το οπτικό πεδίο και κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια με τα πόδια. Στο 57’ ο Κουτσουρόπουλος έφυγε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία έστειλε την μπάλα αρχικά στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 3-3, γκολ το οποίο όμως δεν πανηγύρισε αφού μέχρι τον Ιανουάριο αγωνιζόταν στον Απόλλωνα. Στο 61’ προσπάθεια του Αλεξόπουλου και συρτό σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής ο Καλλιντέρης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 65’ παράλληλη πάσα του Καραγιάννη στον Κωστόπουλο αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, χωρίς να ανησυχήσει τον Π. Γιακουμή που μπλόκαρε την μπάλα. Στο 72’ από σέντρα του Καραχάλιου ο Αλεξόπουλος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά, αφού η μπάλα πέρασε πίσω από τον Καλλιντέρη, από κοντά με πλασέ αυτή τη φορά την έστειλε στα δίχτυα για το 3-4. Στο 76’ ο Σπανός με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Καλλιντέρη και “έγραψε” το 3-5. Στο 79’ ο Αλεξόπουλος παρά την πίεση του Π. Παπαγιαννόπουλου μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία διαμόρφωσε το τελικό 3-6.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Σκόρδος, με βοηθούς διαιτητές τους Ρηγόπουλο και Βανικιώτη.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ε. Δωδέκατος, Π. Παπαγιαννόπουλος, Δικαίος, Ηρ. Καραχάλιος, Κωστόπουλος (73’ Κοτσιλιέρης), Πετράκος, Κουτσουρόπουλος (81’ Κουμπανάκης), Καραγιάννης (84’ Δ. Γιακουμής).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Στραβάκος, Παχής, Κουντάνης (73’ Ε. Παπαγιαννόπουλος), Τσουλάκος, Σπανός, Αλεξόπουλος, Βασιλόπουλος (84’ Μπαζίγος), Τσούκλερης (63’ Περιβολάρης).