Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 08:30

Α' τοπική: Σταυροδρόμι... τίτλου στα Φιλιατρά! - το πρόγραμμα και τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Με την 20η αγωνιστική στην Α' τοπική που θα διεξα­χθεί σήμερα και αύριο συμπληρώνουμε τα δύο τρίτα του πρωταθλήματος, μπαίνοντας για τα καλά στην τελική ευθεία. Τα βλέμματα αυτό το Σαββατοκύριακο πέφτουν στο ντέρμπι των Φιλιατρών όπου η Εράνη υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πάμισο. Ενα παιχνίδι που εκτός από τη μεγάλη σημασία που έχει βαθμολογικά, είναι πάντα ξεχωριστό λόγω του γοήτρου μιας και κοντράρονται δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες του νομού.


Στη γειτονική Κυπαρισσία ο ΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες με τον Α.Ο. Φαραί μετά από τρεις ολόκληρες αγωνιστικές, όπως και ο Εθνικός Μελιγαλά που φιλοξενεί το Διαβολίτσι σε ένα γειτονικό ντέρμπι.
Από εκεί και πέρα σπουδαίο ματς από βαθμολογικής άποψης θα γίνει στα Αρφαρά με τον Αστέρα να παίζει με την Ομόνοια, ενώ στη Σπερχογεία η ομώνυμη ομάδα διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Μεθώνη.
Ο ανεβασμένος Απόλλωνας θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα με νίκη επί της Ανδρούσας, όπως και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και υποδέχεται το Δώριο το οποίο "καίγεται" για βαθμούς.
Τέλος, στο πρόγραμμα υπάρχει και η αναμέτρηση της Πύλου με τον Αγρα, δύο ομάδων που βρίσκονται πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και ο αγώνας προμηνύεται αμφίρροπος.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Να επανέλθει στις νίκες μετά την ήττα στο Διαβολίτσι επιθυμεί ο Τσικλητήρας και γι' αυτό θα πρέπει να δείξει το καλό του πρόσωπο απέναντι στον Τέλλο Αγρα. Στόχος των Πυλιωτών είναι να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία και γι' αυτό στην έδρα τους  δεν θέλουν να έχουν την παραμικρή απώλεια από εδώ και πέρα.
Ο Αγρας πάντως θέλει προσοχή γιατί έχει έμπειρους παίκτες, κάτι που έχει επισημάνει ο Κώστας Κλάδης στους ποδοσφαιριστές του.
Εκτός μάχης παραμένουν οι Πανταζόπουλος, Π. Καλδής και Μαρής, όμως επιστρέφει ο Κωστόπουλος σε σχέση με το ματς στο Διαβολίτσι.
Και σε αυτό το ματς ο κόσμος του Τσικλητήρα αναμένεται να αποτελέσει τον 12ο παίκτη.
Ο Τέλλος Αγρας δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα του τον Αστέρα Αρφαρών και θέλει να μαζέψει ορισμένους βαθμούς στις προσεχείς αγωνιστικές, ώστε να ξεμπερδεύει οριστικά με την υπόθεση παραμονή.
Ο αγώνας της Πύλου βέβαια είναι από τους δυσκολότερους όμως οι "ερυθρόλευκοι" στην καλή τους ημέρα μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα.
Ο Αγρας θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό στο χώρο του κέντρου και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Ο Γιώργος Μηλίτσης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, εκτός από τον Λ. Ν. Ανδρώνη που αποτελεί παρελθόν από το σύλλογο των Γαργαλιάνων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΩΡΙΟ

Να διευρύνει το εκπληκτικό σερί του που "τρέχει" εδώ και οκτώ αγωνιστικές θα κοιτάξει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας στο σημερινό ματς με το Δώριο. Η ομάδα από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία
ο Διονύσης Πουλής είναι αήττητη (5 νίκες και 3 ισοπαλίες) και το σημαντικότερο δεν έχει δεχθεί γκολ, διαθέτοντας άμυνα "μπετόν".
Σκοπός είναι να πάρει ένα ακόμη τρίποντο με όπλο την άμυνα, παίζοντας όμως καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Εράνη.
Η καλαματιανή ομάδα θα παραταχθεί πάνοπλη μιας και δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών.
Το Δώριο από την άλλη μεριά ανάσανε βαθμολογικά με τη μεγάλη του νίκη επί της Κυπαρισσίας, ενώ αναπτερώθηκε και το ηθικό των ποδοσφαιριστών. Ετσι η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο "Γ. Λουκαρέας" για να αντιμετωπίσει τον ισχυρό Ολυμπιακό. Στόχος είναι να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς στην προσπάθεια για παραμονή, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να κάνει τα λιγότερα δυνατά λάθη. Απόντες θα είναι και πάλι οι νεαροί Βεσέλης και Γκρίτζαλης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Εξαιρετικά τα πηγαίνει το τελευταίο διάστημα ο Απόλλωνας Καλαμάτας, όμως η διαφορά του από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι μόλις δύο βαθμοί κάτι που σημαίνει πως η νίκη στο σημερινό ματς με την Ανδρούσα αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Οι "μελανόλευκοι" με την ψυχολογία στα ύψη θα προσπαθήσουν να μπουν δυνατά στο ματς κόβοντας τον… αέρα της Ανδρούσας, η οποία θέλει μεγάλη προσοχή όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος. Ο Τσορώνης που λείπει το τελευταίο διάστημα λόγω τραυματισμού, ενδέχεται να βρίσκεται στην αποστολή όμως δύσκολα θα αγωνιστεί.
Η Ανδρούσα στην αντίπερα όχθη έχασε από την Σπερχογεία μετά από αρκετό καιρό και θέλει να πάρει κάτι στο δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα. Η νεοφώτιστη ομάδα μπορεί να απέχει δέκα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση
να χαλαρώσει και να… τρέχει τις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Κώστας Καλογερόπουλος προσπαθεί να… προσγειώσει τους παίκτες του και τονίζει πως ο Απόλλωνας είναι ανεβασμένος και το ματς θέλει συγκέντρωση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.
Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία, μετά από αρκετό καιρό.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στο στρατόπεδο του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι με την Ομόνοια. Ενα ματς… εξάποντο με τη νίκη να μετρά διπλά, γιατί αφενός θα αυξηθεί πιθανότατα η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού και αφετέρου
θα μείνει πολύ χαμηλά η καλαματιανή ομάδα.
Οι "κυανόλευκοι" ανέβηκαν ψυχολογικά μετά την ισοπαλία στους Γαργαλιάνους και θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το τρίποντο με την Ομόνοια κάνοντας άλμα παραμονής.
Ο τεχνικός Τάκης Βούτσας δεν θα έχει στη διάθεση του τους Χαραλαμπόπουλο και Κάρτσωνα, όμως επιστρέφουν οι Γιαννακούντζος και Μπούρας και πιθανότατα και ο Τσιλίκος.
Η Ομόνοια από την άλλη μεριά δίνει νέο "τελικό" αύριο στα Αρφαρά
και νέα ήττα μετά από αυτή στη Μεθώνη θα ψαλιδίσει σημαντικά τις ελπίδες της για παραμονή. Οι παίκτες του Σωτήρη Μπουραντώνη έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να πάρουν το διπλό ή στη χειρότερη περίπτωση τον βαθμό της ισοπαλίας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όμως να είναι πιο εύστοχοι επιθετικά και να μην χάνουν τόσες πολλές ευκαιρίες όπως έγινε στη Μεθώνη. Η τεχνική ηγεσία της καλαματιανής ομάδας μπορεί να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα μιας και δεν υπάρχουν απουσίες.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΜΕΘΩΝΗ

Πέντε αγωνιστικές είναι αήττητη η Σπερχογεία και αύριο κόντρα στη Μεθώνη θέλει όχι μόνο να  διευρύνει αυτό το σερί, αλλά να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι "Ταύροι" που είναι σε ανοδική τροχιά θέλουν να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό με την υπόθεση παραμονή και το ματς με τη Μεθώνη είναι ένα από αυτά που πρέπει
να κερδίσουν. Ο αντίπαλος όμως θέλει προσοχή γιατί είναι ουραγός στη βαθμολογία και παίζει τα… ρέστα του σε κάθε αγώνα.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Παγώνη που ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ δεν εμπνέουν ανησυχία οι τραυματισμοί των Καλλιντέρη και Βασιλόπουλου.
Η Μεθώνη πηγαίνει στη Σπερχογεία για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, με πρώτο στόχο το διπλό γιατί πλέον τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν. Η ομάδα του Θανάση Λακριντή θα παίξει με πάθος και θέληση μπαίνοντας δυνατά από το πρώτο λεπτό, με σκοπό να βγει νικήτρια στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.
Σίγουρα το έργο των "βυσσινί" είναι δύσκολο, όμως αν θέλουν να ελπίζουν βάσιμα σε σωτηρία θα πρέπει να έχουν βαθμολογικό όφελος από τέτοιους αγώνες.
Στα αγωνιστικά την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Κεράνη και Τσινακίδη που προέρχονται από τραυματισμό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Να ξεκινήσει την αντεπίθεση του θέλει ο Εθνικός Μελιγαλά αρχής γενομένης από το ματς με το Διαβολίτσι που έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι. Η ήττα στη Μεσσήνη από τον Πάμισο δεν πτόησε τους Μελιγαλαίους που δήλωσαν επίσημα ότι συνεχίζουν την προσπάθεια
για τον τίτλο έχοντας εμπιστοσύνη σε προπονητή και παίκτες.
Στόχος με τον ΑΟΔ είναι η επιστροφή στις νίκες μέσα από καλό ποδόσφαιρο. Πάντως η γειτονική ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και χρειάζεται προσοχή. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Μουρούσια, αλλά και στον Κωνσταντόπουλο που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.
Οσον αφορά το Διαβολίτσι πηγαίνει στο Μελιγαλά δίχως άγχος με σκοπό να παίξει τη μπάλα του και να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για ένα καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη έχει πάρει τα πάνω της εδώ και λίγες αγωνιστικές, όμως ακόμη παραμένει λίγους βαθμούς πάνω από την 14η θέση και ενώ έχει μπροστά της βαρύ πρόγραμμα.
Οι απουσίες παραμένουν πάντως με τους Κανέλο, Αθανασόπουλο, Ζαμπάρα, Καπόγλη και Βεργόπουλο να παραμένουν εκτός μάχης.

ΕΡΑΝΗ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Μεγάλη σημασία έχει για την Εράνη το αυριανό παιχνίδι με τον Πάμισο που θα γίνει στα Φιλιατρά. Καταρχάς οι "πράσινοι" θέλουν το τρίποντο για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις της ήττας από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και για να μειώσουν εκ νέου τη διαφορά που τους χωρίζει από την κορυφή. Πέρα από αυτό όμως κάθε ματς με τον Πάμισο μετρά και στο γόητρο και οι φιλιατρινοί, θέλουν να μείνουν αήττητοι φέτος από την ομάδα της Μεσσήνης κατακτώντας παράλληλα και το τρίποντο.
Ο κόσμος της Εράνης αναμένεται να δώσει βροντερό "παρών" στο γήπεδο, όπως κάνει άλλωστε σε κάθε μεγάλο ματς, ενώ ο τεχνικός Μιχάλης Ζάγκος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Μπεγλεκτσή. Ο Κιούτακ έχει ενοχλήσεις στη ποδοκνημική, αλλά λογικά θα είναι σε θέση να αγωνιστεί έστω και σαν αλλαγή.
Από την άλλη ο Πάμισος πηγαίνει πρωτοπόρος στα Φιλιατρά με σκοπό να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να φύγει με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του. Οι νησιώτες ξέρουν πως το κυριακάτικο είναι ματς "κλειδί" για την κατάκτηση του τίτλου και έχουν αντιληφθεί πως με διπλό θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κόψουν πρώτοι το νήμα. Ετσι θα πάνε αποφασισμένοι για να τα δώσουν όλα για να κάμψουν την αντίσταση της σκληροτράχηλης Εράνης που είναι ιδιαίτερα δυνατή στο γήπεδο της.
Ο Πάμισος αναμένεται πως θα έχει στο πλευρό του και αρκετούς φιλάθλους, μιας και διοργανώνεται εκδρομή από τη Μεσσήνη.
Το τεχνικό δίδυμο των Σπύρου Τσίκινη και Νίκου Γεωργακλή θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του εκτός από τον Αλεβίζο που απέχει για προσωπικούς λόγους.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Μονόδρομος είναι η νίκη για την Κυπαρισσία στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Α.Ο. Φαραί μετά από τρεις ολόκληρες αγωνιστικές που… πέταξε επτά βαθμούς. Η Τριφυλιακή ομάδα αν θέλει να μείνει κοντά στον Πάμισο ή και να τον προσπεράσει αν χάσει στα Φιλιατρά, θα πρέπει να πάρει το τρίποντο στον αγώνα με τον Α.Ο. Φαραί, δείχνοντας στην πράξη πως η αγωνιστική "κοιλιά" αποτελεί παρελθόν.
Οι παίκτες του ΑΟΚ ξέρουν πως δεν έχουν περιθώρια για νέο στραβοπάτημα και ενώπιον του κοινού τους θα κοιτάξουν εκτός από
τη νίκη να προσφέρουν και θέαμα.
Ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος υπολογίζει στους Ντιόπ και Σταματόπουλο που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζαφείρη.
Ο Α.Ο. Φαραί βρίσκεται και αυτός σε αγωνιστική πτώση που τον έχει φέρει μόλις ένα βαθμό πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη.
Ο Βασίλης Μπλέστας επισήμανε πως πρέπει η ανάκαμψη να ξεκινήσει άμεσα, προσθέτοντας πως έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του.
Σίγουρα όμως η αναμέτρηση της Κυπαρισσίας έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας και χρειάζεται οι παίκτες να πιάσουν πολύ καλή απόδοση για να πάρουν τη νίκη ή την ισοπαλία.
Νοκ άουτ παραμένει ο Χριστόπουλος, ενώ δύσκολα θα παίξει
ο τραυματίας Ξεροβάσιλας. Οι Πανταζής και Κορέτας είναι διαθέσιμοι, ενώ ακόμη δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του Γκανέζου Μπαλαράμπε.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Τσικλητήρας Πύλου - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Πύλου, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Κατσάς
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Δώριο
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Αθανασοπούλου, Ι. Γιαννέτσος
Απόλλωνας Καλαμάτας - Ανδρούσα
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6.30 μ.μ.
Λάμιας, Σερεμέτης, Ι. Γιαννέτσος

Κυριακή
Αστέρας Αρφαρών - Ομόνοια
Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.
Καρβούνης, Ξηρόκωστας, Τσοπανάκης
Σπερχογεία - Μεθώνη
Γήπεδο Σπερχογείας, 3.30 μ.μ.
Αλεξέας, Ι. Γιαννέτσος, Ρέκκας
Εθνικός Μελιγαλά - Διαβολίτσι
Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Καστανάς, Κατσάς
Εράνη - Πάμισος
Γήπεδο Φιλιατρών, 3.30 μ.μ.
Τσεκούρας (φωτό), Λάμιας, Γεωργαντάς
Κυπαρισσία - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Τσίρμπας, Καλογερόπουλος

Η βαθμολογία
(σε 19 αγώνες)
1. Πάμισος    43-17    43
2. Κυπαρισσία    39-19    41
3. Εθνικός Μελιγαλά    29-11    37
4. Εράνη    20-10    36
5. Τσικλητήρας Πύλου    24-15    31
6. Ανδρούσα    26-22    28
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    14-11    28
8. Τέλλος Αγρας    25-26    25
9. Σπερχογεία    21-23    24
10. Διαβολίτσι    25-29    22
11. Απόλλωνας Καλαμάτας    13-29    20
12. Αστέρας Αρφαρών    16-20    19
-. Α.Ο. Φαραί    16-22    19
14. Δώριο    13-24    18
15. Ομόνοια    20-36    13
-. Μεθώνη    18-42    13