Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 22:45

«Θα χαμογελάσουμε εμείς...», λέει ο Γιάννης Τσόπελας για το αυριανό ντέρμπι της "Μαύρης Θύελλας" με την Ερμιονίδα

Γράφτηκε από τον

Με το... πόδι κολλημένο στο... γκάζι πορεύεται εδώ και τέσσερις μήνες στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η «Μαύρη Θύελλα» και ο Γιάννης Τσόπελας δεν διστάζει να μιλήσει για νίκη στο αυριανό σπουδαίο παιχνίδι με την Ερμιονίδα, εξωτερικεύοντας την αισιόδοξη ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια.
Ο Καλαματιανός αμυντικός έχει ζήσει την ασπρόμαυρη ομάδα σε πολύ καλές, αλλά και πολύ άσχημες περιόδους. Ηταν παρών το 2010, παρ’ ότι δεν είχε τόσο ενεργό ρόλο, στο διπλό υποβιβασμό, ενώ το... άστρο του άρχισε να λάμπει πριν από τέσσερα χρόνια στη Δ’ Εθνική, όταν πανηγύρισε την άνοδο μαζί με τους τότε συμπαίκτες του. «Επειδή πολλοί το συγκρίνουν, θεωρώ πως το αυριανό ντέρμπι δεν έχει σχέση μ’ εκείνο κόντρα στον Αστέρα Αμαλιάδας πριν από τέσσερα χρόνια. Μακάρι ο κόσμος να είναι τόσο πολύς και να πανηγυρίσουμε μία μεγάλη νίκη όπως τότε, αλλά πιστεύω πως η κατάσταση εκείνη τη χρονιά ήταν διαφορετική γιατί είχαμε ξεφύγει από πολύ νωρίς. Φέτος είμαστε αναγκασμένοι να κυνηγάμε από την αρχή του πρωταθλήματος αλλά έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα που επειδή έφτασε τόσο κοντά στην πηγή πλέον το πιστεύουμε όλοι ότι θα τα καταφέρουμε. Με την ψυχολογία που έχουμε μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και θεωρώ πως την Κυριακή το απόγευμα θα είμαστε εμείς που θα χαμογελάμε» επισημαίνει ο εκ των αρχηγών της Καλαμάτας που λόγω της απουσίας του Τριανταφυλλάκη φορά αυτός το περιβραχιόνιο.
Ο Τσόπελας ξεχώρισε γρήγορα μέσα από τον Αίαντα Καλαμάτας και είχε τη σπάνια τύχη να κάνει σπουδαία μεταγραφή σε πολύ μικρή ηλικία (στα 17 του), στον ΠΑΟΚ. «Αυτά τα δύο χρόνια στην Τούμπα ήταν για μένα μία πολύτιμη εμπειρία που μου έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνω τους ποδοσφαιριικούς μου ορίζοντες. Ειδικά τη δεύτερη σεζόν που έκανα προπονήσεις με την επαγγελματική ομάδα, πήρα σπουδαία ποδοσφαιρικά μαθήματα που μου χρησίμευσαν στο μέλλον. Στον ΠΑΟΚ έμαθα όχι μόνο καθαρά ποδοσφαιρικά πράγματα, αλλά και το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» λέει ο 23χρονος αμυντικός που στη «Μαύρη Θύελλα» παίζει με την ίδια ευκολία τόσο στο δεξί άκρο, όσο και στο κέντρο της άμυνας όπως έγινε την περασμένη Κυριακή στην Κόρινθο.
Εχοντας ως πολύτιμο εφόδιο τη διετία στη Θεσσαλονίκη πασχίζει τώρα να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται στο μεγάλο του όνειρο, που δεν είναι άλλο από το να παίξει με τη Καλαμάτα στη Σούπερ Λιγκ. «Οταν από τόσο μικρός βρίσκεσαι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ είναι νομίζω λογικό να κάνεις τέτοια όνειρα. Για μένα το πιο ιδανικό σενάριο θα ήταν να αγωνιστώ με την Καλαμάτα στη Σούπερ Λιγκ κι από τη στιγμή που πιστεύω ότι έχω ακόμα πολλά χρόνια μπάλας μπροστά μου, προσπαθώ να δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ για να δω μια μέρα το μεγάλο μου όνειρο να γίνεται πραγματικότητα» υποστηρίζει και δεν ξεχνά τις εποχές που ήταν μόνιμος... θαμώνας στην εξέδρα δίπλα στη μεγάλη κυρία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου: «Οσα χρόνια κι αν περάσουν αυτή η ομάδα θα είναι πάντα πηγή έμπνευσης για κάθε παιδί που παίζει ποδόσφαιρο στη Μεσσηνία. Είναι απίστευτη η αίσθηση να φοράς τη φανέλα της και ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια με πολύ κόσμο. Μακάρι να καταφέρουμε να την ξαναφέρουμε εκεί που της αξίζει να βρίσκεται, γιατί θα είναι σημαντικό και για μας».
Ο Τσόπελας συμφωνεί με την άποψη των περισσότερων ότι τα τρία επόμενα παιχνίδια θα κρίνουν πολλά για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος. «Με την Ερμιονίδα, τον Καραϊσκάκη και το Μεσσηνιακό θα παίξουμε τις περισσότερες πιθανότητες για άνοδο. Ελπίζω μετά από αυτά τα παιχνίδια να έχουμε βρεθεί επιτέλους στην κορυφή και μέσα στα αποδυτήρια υπάρχει η σιγουριά ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών. Μακάρι ο κόσμος να βρεθεί στο πλευρό μας σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί πολύ σημαντικές νίκες».
Ταυτόχρονα με το ποδόσφαιρο ο Μεσσήνιος αμυντικός βάζει... πλάτη την επιχείρηση της οικογένειάς του, το εστιατόριο «Απάγκιο» που βρίσκεται στη μαρίνα της Καλαμάτας κι έχει ήδη κερδίσει πολλούς Καλαματιανούς. «Είναι ένα εστιατόριο για όλο τον κόσμο με προσιτές τιμές και καλό φαγητό, όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα τα πιάτα μας ας κάνουν μία δοκιμή και είμαι σίγουρος ότι θα ξανάρθουν» υποστηρίζει ο Γιάννης Τσόπελας.