Πέμπτη, 16 Μάιος 2019 11:18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 2-1: Χαμένη ευκαιρία και πισωγύρισμα... (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Σε ένα ακόμη μεγάλο ματς που κρίνει μια κατηγορία, η “Μαύρη Θύελλα” δεν τα κατάφερε...

Στο χθεσινό καθοριστικό για το μέλλον της παιχνίδι, η “Μαύρη Θύελλα” πήρε πικρή νίκη στην παράταση με 2-1 απέναντι στον Διαγόρα, ο οποίος όμως πανηγύρισε την άνοδο στην Football League χάρη στο εκτός έδρας γκολ μιας και είχε κερδίσει με 1-0 στη Ρόδο.

Ενα σκληρό αποτέλεσμα που πίκρανε περίπου 5.000 φίλους της Μεσσηνιακής ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά στο φινάλε αποχώρησαν απογοητευμένοι.

Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο η επιτυχία είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, κάποια εκ των οποίων δεν είναι μόνο αγωνιστικοί.

Δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την φάση του 47’. Δευτερόλεπτα πριν η Καλαμάτα είχε ανοίξει το σκορ με τον Γιόνδη, με τον διαιτητή Βάτσιο να δέχεται την υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή, του Μαρκαντωνάτου από την Ηλεία, για χειρονομία του Γιόνδη προς τον αντίπαλο πάγκο κατά τους πανηγυρισμούς και να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Ετσι έκοψε στα δύο την Μεσσηνιακή ομάδα στο σημείο που έδειχνε να παίρνει το πάνω χέρι στο ματς, μιας και στο πρώτο ημίχρονο ο Διαγόρας ήταν καλύτερος απέναντι σε μια νευρική και αγχωμένη Καλαμάτα.

Αν πράγματι έκανε χειρονομία ο Γιόνδης, πρόκειται για τεράστιο λάθος. Επειδή όμως έχουμε δει χιλιάδες αγώνες ποδοσφαίρου, σε πανηγυρισμούς για γκολ υπάρχουν άπειρες φορές άσχημες κουβέντες και χειρονομίες παικτών. Απευθείας κόκκινη σε πανηγυρισμούς για χειρονομία του σκόρερ δεν έχει καταγραφεί ξανά. Είναι ένα πολύ τραβηγμένο σφύριγμα που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς.

Αυτή ήταν η καθοριστική στιγμή του χθεσινού αγώνα με την Καλαμάτα να παίζει στην συνέχεια για 73 λεπτά με 10 παίκτες.

Μέχρι το 75’ περίπου είχε το πάνω χέρι στο ματς αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ωστόσο στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα εκμεταλλευόμενοι την κούραση των γηπεδούχων και τελικά πέτυχαν το χρυσό γκολ με τον Μπουρλάκη στο 111’, όταν και τελείωσαν όλα.

Η Καλαμάτα έμεινε με 9 παίκτες στο 119’ αφού αποβλήθηκε και ο Κάρλος με απευθείας κόκκινη, στο 120’ πέτυχε το 2-1 με τον Μάρκοβιτς, όμως ήταν πολύ αργά για κάτι περισσότερο...

Συμπερασματικά, η φετινή χρονιά κλείνει με τον χειρότερο τρόπο για την Καλαμάτα που μετά τις προσδοκίες που δημιούργησε με την πορεία της στο πρώτο μισό της σεζόν, έδειξε να μην αντέχει, έχασε με κάτω τα χέρια την πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανόδου στον Ασπρόπυργο και χθες έχασε και την δεύτερη ευκαιρία της, για την οποία σίγουρα η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η δήλωση αποχώρησης του χρηματοδότη Αγαθοκλή Χριστόπουλου μάλιστα έρχεται να κάνει μεγαλύτερο το πισωγύρισμα της Μεσσηνιακής ομάδας, που αφενός παραμένει στην ερασιτεχνική Γ’ εθνική (που πλέον είναι η τέταρτη ιεραρχικά κατηγορία του ποδοσφαίρου μας) και αφετέρου ξεκινά από το μηδέν την προσπάθεια για τη νέα χρονιά. Παράλληλα συμπληρώνει δεκαετία μακρυά από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η εικόνα, τα γκολ

και οι φάσεις

Η Καλαμάτα ξεκίνησε το ματς με τον Κασωτάκη στα γκολπόστ, τον Τσόπελα δεξιά στην άμυνα, τον Φουάση αριστερά και σέντερ μπακ τους Βοσκόπουλο και Αλιατίδη.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ζαχαρόπουλος, Πινδώνης στον άξονα, ο Μίνγκας δεξιά, ο Λαθύρης αριστερά και ο Πέριτς πίσω από τον Γιόνδη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-5-1 και τον Μεντί στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Διαγόρας που σε πρώτη φάση θέλησε να προστατεύσει τα μετόπισθεν.

Στα 20'' μόλις είχαμε ένα πρώτο λάθος στην άμυνα της Καλαμάτας με τον Μεντί να σουτάρει άουτ. Μια φάση ενδεικτική της νευρικότητας και το άγχους των Μεσσήνιων που ήταν φανερή στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Στο 21' οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν ο Γλυνός έβγαλε κάθετη πάσα στον Πινιώτη που μπήκε στην περιοχή αλλά υπό την πίεση του Βοσκόπουλου έκανε αδύναμο πλασέ και ο Κασωτάκης μπλόκαρε.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Καλαμάτα στο ματς ήρθε στο 34'. Από προσπάθεια του Λαθύρη η μπάλα έφτασε στον Πέριτς που σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Σικαλιά που μπλόκαρε. Κόρνερ του Μίνγκα στο 35', κεφαλιά ο Γιόνδης άουτ στη δεύτερη ευκαιρία της Καλαμάτας σε δύο λεπτά αλλά και συνολικά στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 36' λάθος του Τσόπελα, ο Γλυνός πήρε και γύρισε για τον Μεντί που δεν βρήκε τη μπάλα.

Αποβολή Γιόνδη στο 47’!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την "Μαύρη θύελλα". Μόλις στο 46' μετά από μια βαθιά πάσα του Λαθύρη, ο Τσόπελας πρόλαβε τη μπάλα και έκανε πολύ ωραία σέντρα από δεξιά, ο Γιόνδης έπιασε την κεφαλιά και πέτυχες το 1-0 βάζοντας φωτιά στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Και εκεί που ο κόσμος πανηγύριζε ο Βάτσιος απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιόνδη μετά από υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή Μαρκαντωνάτου, ο οποίος του είπε ότι ο παίκτης της Καλαμάτας έκανε χειρονομία στον αντίπαλο πάγκο.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα αλλά η απόφαση δεν άλλαξε και η Μεσσηνιακή ομάδα συνέχισε με 1-0 παίκτες.

Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Λαθύρη

Στο 53' ο Λαθύρης πέτυχε γκολ αλλά είχε υποδεχθεί σε θέση οφσάιντ με τους γηπεδούχους να φωνάζουν και πάλι. Kαι σε αυτή τη φάση η τοπική μας ομάδα είχε δίκιο μιας και, όπως φάνηκε από το βίντεο, ο Λαθύρης είναι στην ίδια ευθεία όταν στέλνει από κοντά με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Και σε εκείνο το σημείο θα γινόταν το 2-0 και η "Μαύρη Θύελλα" θα είχε σκορ πρόκρισης...

Στο 76' ο Διαγόρας απείλησε με μια ωραία επίθεση από αριστερά που είχε τελικό αποδέκτη τον Γεωργίου ο οποίος όμως σούταρε άουτ.

Στο 89’ ο Χίλγκεν έκανε μια φοβερή ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά και ενώ ετοιμάστηκε να γυρίσει τη μπάλα στην περιοχή σε μια πολύ επικίνδυνη επίθεση, ο Βάτσιος είδε επιθετικό φάουλ, προκαλώντας νέες αποδοκιμασίες.

Στο 95' έγινε η μεγάλη φάση του Διαγόρα με την κεφαλιά του Ντουαλά να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, να πέφτει πάνω στη γραμμή και να απομακρύνεται από τους αμυντικούς. Φώναξαν οι φιλοξενούμενοι ότι είχε περάσει τη γραμμή η μπάλα, σε μια φάση που από το βίντεο φαίνεται πως δεν πρέπει να έχει περάσει τη γραμμή, χωρίς πάντως να είμαστε κατηγορηματικοί.

Το ματς πήγε στην παράταση όπου ο Διαγόρας είχε την υπεροχή και μεγάλες ευκαιρίες. Στο 103’ ο Παγώνης βρέθηκε τετατετ με τον Κασωτάκη που απόκρουσε σωτήρια και στο 105’ ο Ντουαλά βρέθηκε τετατετ με την Κασωτάκη αλλά σούταρε άουτ. Στο 106’ από σέντρα του Γεωργίου και κεφαλιά του Ντουαλά, ο Κασωτάκης ήταν και πάλι εκεί.

Τελικά στο 111’ ο Μπουρλάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασωτάκη και πέτυχε το 1-1.

Στο 119’ αποβλήθηκε και ο Κάρλος της Καλαμάτας για χτύπημα εκτός φάσης ενώ στο 120’ ο Μάρκοβιτς, μετά από μια φάση διαρκείας, πέτυχε το 2-1 το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για την Καλαμάτα. Δικαιολογημένα παράπονα έχει η Καλαμάτα από τον Βάτσιο (Δ. Αττικής) και τους βοηθούς Οικονόμου και Καραθανάση. Στο 25' αποβλήθηκε ο βοηθός του προπονητή της Καλαμάτας Γιάννης Γεωργιτζίκης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τσόπελας (84’ Χίλγκεν), Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Πέριτς, Πινδώνης (109’ Αντωνιάδης), Γιόνδης, Μίνγκας (67’ Κάρλος), Λαθύρης (79’ Μάρκοβιτς).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Σικαλιάς, Βέρτζος, Παγώνης, Ευαγγελιδάκης, Προβατίδης, Μπαξεβάνου, Μεντί, Γλυνός (100’ Μπουρλάκης), Πινιώτης (57’ Ντουαλά), Δήμας (63’ Καρπαθάκης), Γεωργίου.