Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 12:20

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πικρία και απογοήτευση για την απώλεια της ανόδου

Γράφτηκε από τον

 

Την πιο πικρή νίκη της νεότερης ιστορίας της σημείωσε την Τετάρτη το απόγευμα η “Μαύρη Θύελλα” επί του Διαγόρα, με σκορ 2-1 στην παράταση.

Οι Ροδίτες, παρά την ήττα, έφυγαν από την Καλαμάτα με το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου στη νέα Football League και γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους τους, κατά την επιστροφή στο “σμαραγδένιο” νησί. Αντίθετα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, επικρατεί πικρία και απογοήτευση στις τάξεις των παικτών, της διοίκησης και του κόσμου.

Η Καλαμάτα στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς και μπροστά σε 5.500 φιλάθλους δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε πολύ αγχωμένη και νευρική στο παιχνίδι της. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πέτυχε το γκολ που θα της έδινε “φτερά”, αλλά της τα... έκοψε η τραβηγμένη αποβολή του σκόρερ Αντώνη Γιόνδη κατόπιν υπόδειξης του τέταρτου διαιτητή.

Μια απόφαση που άλλαξε όλη τη ροή του ματς. Η Καλαμάτα με 10 παίκτες από το 47’ έκανε μεν μεγάλη προσπάθεια, αλλά από ένα σημείο και μετά βγήκε η κούραση, που ήταν ηλίου φαεινότερη στην παράταση.

Ο Διαγόρας με το εκτός έδρας γκολ (1-0 το ματς στη Ρόδο) θα παίξει ξανά μετά από εφτά χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η “Μαύρη Θύελλα” έχασε τη μεγάλη ευκαιρία και θα είναι για 10η σεζόν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πλέον εκτός από τα αρνητικά συναισθήματα, υπάρχει και αγωνία για την επόμενη μέρα, μετά τη δήλωση αποχώρησης του Αγαθοκλή Χριστόπουλου. Μένει να δούμε αν ο βασικός χρηματοδότης του ποδοσφαιρικού τμήματος εμμείνει σε αυτή την απόφασή του, μιας και ήταν προχθές ψυχικά φορτισμένος.

Να σημειωθεί πάντως ότι είπε, ότι δεν θα αρνηθεί οικονομική βοήθεια, αν του ζητηθεί από τους ανθρώπους που θα εκλεγούν στην νέα διοίκηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτός μπροστάρης.

Εδωσε δικαιώματα και το... πλήρωσε

“Το πρώτο γκολ σήμερα θα το... βάλει ο κόσμος, το δεύτερο ας το πετύχει και ο... Αγαθοκλής Χριστόπουλος”, γράφαμε στον επίλογο του άρθρου για το μπαράζ ανόδου της Καλαμάτας με τον Διαγόρα.

Οι 5.500 φίλαθλοι... σκόραραν στο 47’, αλλά δευτερόλεπτα μετά ήρθε η ισοφάριση από τον... Βάτσιο με “ασίστ” του Μαρκαντωνάτου. Ο τέταρτος διαιτητής προέτρεψε τον ρέφερι να δείξει κόκκινη κάρτα στον Γιόνδη κόβοντας τη φόρα και τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων από το 1-0. Λίγο αργότερα ακυρώθηκε ως οφσάιντ και γκολ του Λαθύρη. Ο Διαγόρας με αριθμητικό πλεονέκτημα ισορρόπησε μετά το 70’ το παιχνίδι και στην παράταση έχοντας περισσότερες δυνάμεις, κυριάρχησε και με το γκολ του Μπουρλάκη “πάγωσε” το γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε στους δύο αγώνες μπαράζ, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς.

Σημαντικό ρόλο, ωστόσο, έπαιξαν και οι διαιτητικές αποφάσεις. Σε ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες ένα σφύριγμα αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

Για να φθάσουμε όμως στο σημείο να παίζει η Καλαμάτα σε δύο παιχνίδια τους κόπους μιας χρονιάς , έβαλε και η ίδια τα χεράκια της και... έβγαλε τα μάτια της. Διότι ενώ ήταν... καβάλα στο άλογο με σημαντική διαφορά από τους διώκτες της,, δεν τελείωσε το πρωτάθλημα.

Οσο πλησίαζε το φινάλε πήγαινε ασθμαίνοντας με αποκορύφωμα την ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ασπρόπυργο.

Στα μπαράζ την κυρίευσε το άγχος (ο Διαγόρας είχε συμβιβαστεί εδώ και καιρό με τη 2η θέση), δεν είχε καθαρό μυαλό και τούτο σε συνδυασμό με τα διαιτητικά λάθη στέρησαν την πολυπόθητη άνοδο στη Footballl League.