Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014 20:51

Αλμα παραμονής για τη Σπερχογεία 2-0 τη Μεθώνη

Γράφτηκε από τον

 

Μετά τον Α.Ο. Φαραί και την Ανδρούσα, η Σπερχογεία νίκησε και τη Μεθώνη με 2-0 και απομακρύνθηκε οχτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ παράλληλα διεύρυνε στις έξι αγωνιστικές το αήττητο σερί της στην Α' τοπική.
Η σημερινή νίκη ήρθε πάντως πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. Ηταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο φινάλε. Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν ουσιαστικοί και σκόραραν στο 79' με τον Γ. Δωδέκατο και στο 88' με τον Ι. Γιακουμή.


Η μαχητική Μεθώνη τα έδωσε όλα για τη νίκη, αλλά ήταν άστοχη και πλέον η παραμονή γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Εδειξε πάντως ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος.
Αλλωστε μένουν δέκα αγωνιστικές και η διαφορά από την 13η  θέση που οδηγεί σε παραμονή είναι 6 βαθμοί. Οι μεταγραφές που έγιναν το Γενάρη έχουν ενισχύσει αισθητά τη Μεθώνη που χθες είχε μαχητικότητα, αλλά και άγχος.
Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και φαινόταν πως όποια ομάδα σκοράρει θα πάρει και τη νίκη, όπερ και εγένετο.
Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε παιχνίδι κέντρου με πολλές δυνατές μονομαχίες και χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Μόνο κάποια μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Η μοναδική καλή στιγμή ήταν στο 33' όταν ο Πατούχος ξέφυγε από δεξιά, αλλά αντί να πασάρει στον επερχόμενο Παυλόγιαννη, σούταρε και ο Καλλιντέρης απέκρουσε στη γωνία του.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ξανά το χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν η δύναμη.

Αντί για 0-1, 1-0

Η Μεθώνη μετά το 60' ανέβασε την απόδοσή της και με κινητήριο μοχλό το Μουράτη έψαξε το γκολ. Το άγγιξε πρώτα στο 65' όταν ο Παυλόγιαννης σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 76'.
Ο Μουράτης με ωραία ατομική ενέργεια ελίχθηκε μέσα στην περιοχή σούταρε, όμως ο Καλλιντέρης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Ετσι στο 79' επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Δ. Γιακουμής με εξαιρετική ασίστ έβγαλε τον Γ. Δωδέκατο τετ α τετ με τον Σανταμούρη και ο ποδοσφαιριστής της Σπερχογείας έγραψε με ψύχραιμο πλασέ το 1-0.

Εκρυψαν την… μπάλα

Η ψυχολογία ήταν πια με το μέρος των γηπεδούχων που "σφράγισαν" τη νίκη στο 88'. Οι Δ. Γιακουμής και Ι. Γιακουμής έκρυψαν την… μπάλα και ο δεύτερος τελείωσε ιδανικά την όμορφη συνεργασία διαμορφώνοντας με πλασέ το τελικό 2-0.
Το ματς διαιτήτευσε ο Αλεξέας με βοηθούς τους Ι. Γιαννέτσο και Ρέκκα.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Μούστος, Κουμούτσος, Παντσιώτης, Βασιλογιαννακόπουλος (44' λ.τρ. Παγώνης), Καράμπελας, Μαλλικούρτης (86' Πιχιγιόνι), Μπαλόπουλος, Βασιλόπουλος (51' Γ. Δωδέκατος), Δ. Γιακουμής, Ι. Γιακουμής.
ΜΕΘΩΝΗ: Σανταμούρης, Νικολόπουλος (89' Κουφής), Παρασκευόπουλος, Λύσσαρης, Μπάλλας, Μουράτης, Μπούρδος, Καραγλάνης, Πατούχος (84' Κεράνης), Παυλόγιαννης, Τσινακίδης.