Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 13:21

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Μεγάλη νίκη και παραμονή!

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Μεγάλη νίκη και παραμονή!

Με γκολ του Δημήτρη Πολυμενέα, ένα σε κάθε ημίχρονο, η Α.Ε. Αβίας επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα και ανανέωσε τη συμμετοχή της στην Α’ τοπική και τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Η ομάδα του Κάμπου, ευτύχησε να πανηγυρίσει την παραμονή της στην κατηγορία, δίνοντας τα τελευταία 3 παιχνίδια στη φυσική της έδρα, (ενδιάμεσα είχε κερδίσει 3-0 στα χαρτιά τον Α.Ο. Φαραί) και να έχει και την τύχη με το μέρος της, καθώς οι αντίπαλοι της στη διεκδίκηση της παραμονής, Ομόνοια και Ολυμπιακός Καλαμάτας, την ίδια ώρα δεν κατάφεραν να κερδίσουν Α.Ο. Διαβολιτσίου και Τέλλο Αγρα αντίστοιχα, ώστε να παραμείνουν. Κατάφερε να βρει τα δύο γκολ που χρειαζόταν για τη νίκη, αφού δεν της αρκούσε η ισοπαλία, ώστε να μείνει στην κατηγορία. Σε αυτό βοήθησε η επιστροφή στην φυσική της έδρα, το γήπεδο του Κάμπου, καθώς επίσης και στο σαββατιάτικο ματς δεν υπήρξαν απουσίες, ήταν όλα τα παιδιά στη διάθεση του προπονητή Διονύση Πουλή και όλοι έδωσαν και την ψυχή τους για τη νίκη.

Ο Απόλλων Καλαμάτας, πήγε στον Κάμπο για τη νίκη, δημιούργησε πολλές φάσεις στη διάρκεια του 90λεπτου, έβαλε ένα γκολ, είχε δύο δοκάρια και γενικά άξιζε να φύγει από τον αγώνα με ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποια άλλη ευκαιρία, πέρα από αυτή, που προηγήθηκε στο σκορ.

Τα γκολ

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος έχασαν ευκαιρίες για γκολ κυρίως με τους Κ. Κορμπή και Πολυμενέα, αλλά ο Απόλλωνας κατόρθωσε να ανοίξει πρώτος το σκορ. Στο 15’ ο Βασιλόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή, έβαλε μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα. Στο 24’ από το ελεύθερο του Κολοκούβαρου, ο Πολυμενέας βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιακουμή και με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 80’ ο Πολυμενέας με εύστοχο κτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Καραχάλιο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Καλές στιγμές

Στο 18’ ο Αλεξόπουλος με σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 20’ ο Σπανός με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 23’ σέντρα του Καραχάλιου, ο Αλεξόπουλος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 48’ ο Κωσταντόπουλος έφυγε από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για να αποκρούσει Γιακουμής σωτήρια με τα πόδια. Στο 60’ ο Αλεξόπουλος βγήκε τετ-α-τετ και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 68’ ο Καραχάλιος έκανε τη σέντρα και ο Αλεξόπουλος έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως πάνω στη γραμμή ο Τζανετέας έδιωξε την μπάλα και αποδέκτης έγινε ο Στραβάκος ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια στην πλάτη του Κολοκούβαρου και μετά πρόλαβαν και την έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 69’ ο Σπανός σε τετ-α-τετ σουτ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Κολοκούβαρος. Στο 93’ λίγο έλλειψε ο Απόλλωνας να φτάσει στην ισοφάρισε όταν ο Βασιλόπουλος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Κολοκούβαρο να κάνει σωτήρια επέμβαση και να κρατάει το 2-1.

Δεν μέτρησε γκολ του Απόλλωνα

Στο 27’ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Τσούκλερη ο Κακαλής αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα με σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ομως ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης το ακύρωσε, μετά από σύμφωνη γνώμη του βοηθού Μπασιλάρη.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Αθ. Καρδάσης, Γεωργίκος, Αποστολίδης, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Κ. Κορμπής, Δ. Κορμπής (75’ Γεωργαντάς), Γεωργουλέας (46’ Γ. Καρδάσης), Πολυμενέας, Κωνσταντόπουλος (70’ Γιαννέας).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Παχής, Στραβάκος, Κουντάνης, Βασιλόπουλος, Σπανός, Αλεξόπουλος, Τσουλάκος (70’ Παπαγιαννόπουλος), Τσούκλερης.