Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2014 14:14

Διπλό και Over η Παρί, με κάλυψη η Σίτι

Γράφτηκε από τον

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επιστρέφει σήμερα με δύο σούπερ αναμετρήσεις. Στο «Νησί» η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο άλλο ματς η Λεβερκούζεν  φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν, με τους Γάλλους να παρουσιάζονται χωρίς τον Καβάνι. Κατά τα άλλα δράση έχουμε και στην Αγγλία με αρκετές αναμετρήσεις για τις μικρές κατηγορίες.

 

«Διπλό» και Over η Παρί

Αρχίζουμε με τα σημερινά προγνωστικά ChampionsLeague και τον αγώνα Λεβερκούζεν – Παρί Σεν Ζερμέν όπου κρατάμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.00 και το «Διπλό» της Παρί που πληρώνει 2.25. Η Λεβερκούζεν έχει ηττηθεί και στα πέντε τελευταία νοκ άουτ παιχνίδια της στο Champions League, με το συντελεστή τερμάτων να είναι στο 5-18. του Παρισιού και καλείται να βάλει από το πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία ισχυρές βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα που έχει φτιαχτεί φέτος είναι για πολλά πράγματα και προς το παρόν προκαλεί ενθουσιασμό με τα αποτελέσματα της εντός και εκτός συνόρων. Στον όμιλο, πέρασε με σχετική άνεση και στα σημεία που φόρτσαρε, προκάλεσε …τρόμο. Εξαιρετικά είναι ούτως ή άλλως τα αποτελέσματα της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας μόλις μία ήττα στα τελευταία 14 παιχνίδια της εκεί, στη Λισσαβόνα από την Μπενφίκα, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για εκείνη.

Πέρυσι, είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά από την Μπαρτσελόνα με δύο ισοπαλίες, ενώ γενικότερα η τελευταία της ήττας πριν από αυτή που προαναφέραμε ήταν στις 3 Οκτωβρίου του 2012 , πάλι στην Πορτογαλία, αλλά στην έδρα της Πόρτο. H μεγάλη απουσία για το αποψινό παιχνίδι είναι αυτή του Ουρουγουανού σταρ Καβάνι, με τον συμπαίκτη του Βραζιλιάνο Τιάγκο Μότα να κάνει λόγο για σημαντική απώλεια: «Η απουσία του είναι βαριά, επειδή ο Καβάνι δεν είναι σαν τους άλλους παίκτες. Δουλεύει σκληρά κι ανήκει στο κλειστό γκρουπ επιθετικών παικτών, οι οποίοι προσφέρουν και στην άμυνα. Τρέχει πολύ και βοηθά την ομάδα να είναι συμπαγής στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να στηρίξουμε, όσο πολύτιμος κι αν είναι, τους παίκτες που μπορούν να παίξουν στη θέση του όπως είναι ο Μενέζ και ο Λούκας Μόουρα». Συγκρατημένος στις δηλώσεις του ο Λοράν Μπλαν, που επισήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν για την ομάδα του στο ζευγάρι: «Όπως κάθε γερμανική ομάδα, η Λεβερκούζεν είναι πολύ αθλητική. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για κάθε κόρνερ και ελεύθερο χτύπημα, μιας και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την κατοχή μπάλας. Και εδώ θα έχουμε την ίδια πίεση όπως σε κάθε παιχνίδι. Όλοι θα περιμένουν από εμάς να κερδίσουμε. Η Λεβερκούζεν θα είναι πιο απελευθερωμένη και θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να μας χτυπήσεις στις αντεπιθέσεις». Στα αγωνιστικά, τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο απλά για την Παρί, που όπως είπαμε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Καβάνι, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την ταυτόχρονη παρουσία Λαβέτσι και Μενέζ στο πλευρό του Ζλάταν. Στα χαφ, θέση βασικού πήρε με το καλημέρα ο Καμπάιγ δίπλα στον Ματουιντί, ενώ την τριάδα συμπληρώνει και ο αναγεννημένος αγωνιστικά Παστόρε. Μόλις μία ήττα έχει υποστεί η Παρί στα τελευταία 14 για το Champions League, το 2-1 από την Μπενφίκα στη Λισσαβόνα.

Άσσο DrawNoBetη Σίτι κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Στο σούπερ ντέρμπι του Μάντσεστερ θα πάμε με τον «Άσσο» Draw No Bet της Σίτι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα σε απόδοση 2.20. Η Μάντσεστερ Σίτι μετρά 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 4 εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα σε ισπανικούς συλλόγους. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια στη φάση των «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτό της Σίτι με την Μπαρτσελόνα. Οι «πολίτες» παρουσιάζουν φέτος ένα εξαιρετικό σύνολο, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να έχει κατορθώσει να τους δώσει «ταυτότητα» και στην Ευρώπη (κάτι στο οποίο είχε αποτύχει πλήρως ο προκάτοχός του, Ρομπέρτο Μαντσίνι). Η αγγλική ομάδα διαθέτει πολυσύνθετους παίκτες σε όλες τις γραμμές και χαρακτηρίζεται από αποτελεσματικότητα, ιδίως μέσα στην έδρα της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σίτι μέτρησε 5 νίκες και μόλις 1 ήττα (1-3 από την Μπάγερν Μονάχου) στη φάση των ομίλων. Στην Πρέμιερ Λιγκ, οι «πολίτες» βρίσκονται στην 3η θέση του πίνακα με 54 βαθμούς (και 1 ματς λιγότερο), στο -2 από την Άρσεναλ και στο -3 από την Τσέλσι. Παράλληλα, έχουν προκριθεί στον τελικό του Λιγκ Καπ (θα αντιμετωπίσουν τη Σάντερλαντ), αλλά και στα προημιτελικά του FA CUP (θα κοντραριστούν με τη Γουίγκαν). Η Σίτι μετρά μόλις 1 ήττα στα τελευταία 23 παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις (19-3-1), ενώ εντός έδρας έχει πετύχει φέτος 18 νίκες σε 20 ματς. Ο Πελεγκρίνι –άριστος γνώστης του ισπανικού ποδοσφαίρου- τόνισε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Όταν παίζεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα και γενικότερα κόντρα σε μεγάλες ομάδες, πρέπει να σκέφτεσαι μόνο σημαντικά πράγματα. Νομίζω, όμως, ότι το πιο σημαντικό είναι να είμαστε η... ίδια ομάδα με αυτήν που βλέπουμε κάθε εβδομάδα σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι θα απολαύσουν το παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι και στους 2 στόχους: και στην επίτευξη των αποτελεσμάτων και σε ένα τρόπο παιχνιδιού ελκυστικό στο κοινό». Ο μέσος Γιάγια Τουρέ εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής και θα δώσει κανονικά το «παρών» στο σημερινό ματς. Παράλληλα, οι Φερναντίνιο (ΜΕ) και Ζαμπαλέτα (Μπακ) βρίσκονται στο όριο καρτών. Ο Πελεγκρίνι θα τοποθετήσει κατά πάσα πιθανότητα τον Κολάροφ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ θα προτιμήσει τον Χάβι Γκαρθία ως παρτενέρ του Γιάγια Τουρέ στα αμυντικά χαφ (ο Φερναντίνιο προέρχεται από τραυματισμό). Παράλληλα, λογικά θα «ρίξει» από την αρχή τον Χεσούς Νάβας, ενώ ο Τζέκο αποτελεί τον επικρατέστερο υποψήφιο για τον παρτενέρ του Νεγρέδο στη «γραμμή κρούσης» (αντί του Γιόβετιτς).

Κρατάει η Τρανμίρ, με κάλυψη η Ντάρτφορντ

Κλείνουμε με την Αγγλία και το Χ2 της Τρανμίρ κόντρα στην Κρόουλι σε απόδοση 2.15. Μπορεί η Κρόουλι να μην επέστρεψε στις νίκες πριν από ένα τριήμερο, αλλά τουλάχιστον «τσίμπησε» το βαθμό της ισοπαλίας στο Μπρίστολ από τη Σίτι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο άλλωστε ισοφάρισε η ομάδα του Μέρσεϊσαϊτντ, που από τις ομάδες οι οποίες βρίσκονται εκτός της πρώτης εξάδας, μόνο δύο έχουν περισσότερα διπλά από την ίδια. Αξίζει δε να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά μετά από δώδεκα ματς κατάφερε να σκοράρει περισσότερα του ενός γκολ, το πρόβλημα στην επίθεση όμως είναι δεδομένο και κάτι παραπάνω από φανερό. Παρ' όλα αυτά η Τρανμιρ σκόραρε στις εννιά από τις έντεκα πιο πρόσφατες εξόδους της. Από την Κόνφερενς κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Ντάρτφορντ σε απόδοση 2.25. Πάνε 10 μέρες από το τελευταίο της παιχνίδι και την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Ρέξαμ που της έδωσε ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα στη μάχη της για παραμονή στην κατηγορία. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση και το έργο της είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η ομάδα επέκτεινε τον δανεισμό του επιθετικού Ουόλ για ακόμα ένα μήνα, αλλά ο έτερος επιθετικός, Παφ, επέστρεψε στην Κέμπριτζ.

Βαλένθια και Ούνιξ θέλουν την πρωτιά για να αποφύγουν την Κίμκι

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και συγκεκριμένα στο Eurocup όπου κρατάμε την αναμέτρηση Βαλένθια – Ούνιξ Καζάν και το στοίχημα να μπουν οι περισσότεροι πόντοι στο β’ ημίχρονο που πληρώνει 1.83. Αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων που μαζί με την Κίμκι είναι με διαφορά οι καλύτερες της διοργάνωσης. Το format της διοργάνωσης τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι αφού αρχικά έπεσαν μαζί στον ίδιο όμιλο ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες είχαν πιο εύκολο και το χειρότερο όλων είναι ότι ο δεύτερος του ομίλου θα παίξει στην φάση των 16 με αντίπαλο την Κίμκι κάτι που σημαίνει ότι μία εκ των τριών μεγάλων φαβορί θα αποχαιρετίσει νωρίς την διοργάνωση. Στον αγώνα του πρώτου γύρου που έγινε στο Καζάν η Ούνιξ επικράτησε 82-75. Τότε η διαφορά έφτασε τους 7 στο τελευταίο λεπτό και απόψε η Βαλένθια θα έχει δύσκολο έργο. Ο μαγικός αριθμός για την Βαλένθια είναι το 7 αφού σε ισοβαθμία θα είναι από πάνω λόγω της μεγαλύτερης διαφοράς σε όλα τα παιχνίδια (+72 έναντι +33 της Ούνιξ). Όλα τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος προς πρόβλεψη. Λίγο προς Βαλένθια να καλύψει το χάντικαπ των 5.5 πόντων προσανατολιζόμαστε αλλά η Ούνιξ είναι τόσο ισχυρή ομάδα που ακόμα και αν βρεθεί πίσω στο σκορ είναι πολύ εύκολο να ανατρέψει την κατάσταση. Επειδή αναμένεται να γίνει χαμός στον αγώνα αξίζει να περιμένουμε στο live για τυχόν ευκαιρίες. Μία επιλογή που προκύπτει είναι το ενδεχόμενο να μπουν περισσότεροι πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο από το πρώτο. Το πιθανό ντέρμπι, που θα γίνει κρισιμότερο όσο πλησιάζουν οι δύο ομάδες στο τέλος, θα δώσει άγρια ομορφιά στο παιχνίδι και οι βολές στο τέλος είναι κάτι πολύ πιθανό. Στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους το πρώτο ημίχρονο είχε 68 πόντους ενώ το δεύτερο 89. Το ενδεχόμενο αυτό πληρώνει 1.83.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.