Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2014 20:21

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ποντάρει στην έδρα για την παραμονή

Γράφτηκε από τον

Ζωντανή στη μάχη για την παραμονή στην Α' τοπική έμεινε η Ομόνοια, καθώς νίκησε στα Αρφαρά με 2-1 τον τοπικό Αστέρα και μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά από την 13η σωτήρια θέση.

Η καλαματιανή ομάδα βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ, αλλά είχε τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς.
"Είχαμε καθολική υπεροχή σε όλο το 90λεπτο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και παρότι ο Αστέρας προηγήθηκε φαινόταν ότι τα παιδιά το πιστεύουν και το γύρισαν. Ο αντίπαλός μας είχε πολλά κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλευτήκαμε. Ηταν μια καθαρή και δίκαιη νίκη. Μια μεγάλη θα έλεγα νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους", λέει στο "Ν" ο Σωτήρης Μπουραντώνης.
Ο προπονητής της Ομόνοιας παραδέχεται ότι η παραμονή εξακολουθεί να είναι δύσκολη, αλλά ξεκαθαρίζει ότι: "Για πολλούς θα είναι θαύμα αν τα καταφέρουμε, όχι όμως για μένα. Η ομάδα μετά το ματς με τη Σπερχογεία παίζει καλό ποδόσφαιρο, κάνει ευκαιρίες και δεν με φοβίζει. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο".
Ο Σ. Μπουραντώνης ποντάρει πολλά στο πρόγραμμα που ακολουθεί, καθώς στις εναπομείναντες δέκα αγωνιστικές η Ομόνοια θα κάνει μόνο δύο ταξίδια (σε Μελιγαλά και Διαβολίτσι). Τα άλλα δύο εκτός έδρας ματς είναι με τον Ολυμπιακό, όπου χρησιμοποιούν την ίδια έδρα και τη Σπερχογεία.
"Από τα 10 ματς που μένουν τα 8 είναι στην Καλαμάτα. Αυτό σημαίνει πολλά. Πιστεύω ότι εάν εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, τότε θα μείνουμε στην κατηγορία. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και στο τέλος θα γίνει το ταμείο".

Οι δέκα… τελικοί

Ο Σωτήρης Μπουραντώνης έχει δηλώσει πως κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι τελικός. Για την Ομόνοια έχουν μείνει δέκα τελικοί και το θετικό είναι ότι οι έξι  είναι στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" με αντιπάλους τον Ταικλητήρα Πύλου, την Εράνη, τον Πάμισο, τον Τέλλο Αγρα, το Δώριο και τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Εκτός έδρας η Ομόνοια θα παίξει με Εθνικό Μελιγαλά, Ολυμπιακό Καλαμάτας, Διαβολίτσι και Σπερχογεία.
Η προσοχή στρέφεται πλέον στο εντός έδρας ματς του Σαββάτου κόντρα στον Τσικλητήρα, όπου αναμένεται να επιστρέψει και ο τραυματίας Μπουραντώνης.