Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2014 23:14

Σκασμένοι στη "Μαύρη Θύελλα", αλλά δεν τα παρατάνε για την άνοδο

Γράφτηκε από τον
Σκασμένοι στη "Μαύρη Θύελλα", αλλά δεν τα παρατάνε για την άνοδο

Ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν στη "Μαύρη Θύελλα" από το σοκ της Κυριακής. Η Καλαμάτα ηττήθηκε στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν από την Ερμιονίδα (2-3) και πλέον η πολυπόθητη άνοδος στη Β' εθνική δείχνει να χάνεται και φέτος.


Και όμως στο ξεκίνημα του ντέρμπι όλα ήταν ιδανικά: Ο κόσμος είχε κατακλύσει κάθε γωνιά του Δημοτικού Σταδίου, ο αντίπαλος τα είχε… χαμένα και στο 20' το σκορ έγραφε 2-0. Η χαρά όμως κράτησε για δέκα λεπτά. Η πρωτοπόρος δικαιολόγησε τη θέση της, έφερε το ματς στα ίσα στο 30'  και στο 92' πάγωσε τους 4.500 χιλιάδες φιλάθλους διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Η τοπική μας ομάδα υποχώρησε στην 4η θέση και απομακρύνθηκε 6 βαθμούς από την Ερμιονίδα που υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας, ενώ η ψυχολογία της βρίσκεται στα… ύψη.
Αντίθετα στην Καλαμάτα το κλίμα είναι βαρύ διότι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία. Η ομάδα είχε φθάσει σε απόσταση βολής από την κορυφή του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής και με νίκη θα ήταν σε θέση οδηγού. Τα γκρέμισε όμως όλα στο πιο σημαντικό παιχνίδι.

"Αν κερδίζαμε, τελείωνε το πρωτάθλημα"

Ο προπονητής της "Μαύρης Θύελλας" Μίλτος Γκόφας μιλώντας στο "Ν" τόνισε ότι: "Ηταν μια ήττα - σοκ για όλους μας και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι έχει γίνει. Αν κερδίζαμε θα τελειώνει το πρωτάθλημα από την Κυριακή, ενώ με ισοπαλία πάλι θα ήμασταν το πρώτο φαβορί". Ο Μ. Γκόφας ξεκαθαρίζει πάντως ότι παρά τη μεγάλη στενοχώρια: "Δεν τα παρατάμε για την άνοδο. Μιλήσαμε με τους παίκτες (σ.σ. στη σημερινή προπόνηση) και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Δεν έχει χαθεί τίποτα. Απλά τώρα δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Βλέποντας το πρόγραμμα μπορούν να χαθούν βαθμοί γιατί υπάρχουν τόσα δύσκολα παιχνίδια. Είναι δεδομένο ότι δεν έχει κριθεί τίποτα και θα κάνουμε προσπάθεια να ανακάμψουμε ώστε να ξαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που θέλουμε".

Πικρία Ράλλη

Ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης μετά το ματς της Κυριακής ήταν σκασμένος και έλεγε ότι: "Νιώθω ότι με πρόδωσαν. Μερικούς δεν θέλω να τους ξαναδώ". Ο Μίλτος Γκόφας θεωρεί ότι δεν αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένα και πως τα λόγια αυτά βγάζουν περισσότερο την πικρία του προέδρου για την τελευταία πενταετία και διαφωνεί μαζί του μόνο στο θέμα της διαιτησίας.
Ο έμπειρος τεχνικός εκτιμά ότι: "Ο Σελίμος είναι επαγγελματίας σε ότι κάνει, ο γνωστός… Σελίμος, ενώ και ο λάινσμαν δεν πρέπει να ξαναπαίξει την Καλαμάτα, καθώς έπαιξε καθαρά Ερμιονίδα και έκανε πολλά λάθη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι εμείς δεν φταίμε ή ότι δεν εγκληματήσαμε ".
Η "Μαύρη Θύελλα" καλείται πλέον να ανασυνταχθεί και να χτίσει ένα σερί νικών προσδοκώντας σε "γκέλες" της Ερμιονίδας, η οποία μετρά εννέα συνεχόμενες νίκες!
Το επόμενο ματς με την Α.Ε. Καραϊσκάκης αργεί πάντως, αφού την Κυριακή το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω των αγώνων του κυπέλλου. Στην Αρτα δεν θα παίξει σίγουρα ο τιμωρημένος Ι. Καλογερόπουλος, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει αποθεραπευτεί ο Λιόλιος.
Στη σημερινή προπόνηση ο Μ. Γκόφας και ο γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος μίλησαν, όπως προαναφέραμε στους παίκτες ζητώντας να μην τα παρατήσουν.