Σάββατο, 08 Ιούνιος 2019 11:00

Το πλάνο της ΕΠΟ για τη νέα Γ’ Εθνική

Γράφτηκε από τον
Το πλάνο της ΕΠΟ για τη νέα Γ’ Εθνική

 

Το πλάνο για το ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής ετοιμάζει η ΕΠΟ και τις επόμενες μέρες ίσως και ώρες αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της mikriliga.com τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει με την Ομοσπονδία να προσανατολίζεται για πρωτάθλημα 8 ομίλων και σέντρα στις 22 Σεπτεμβρίου ενώ την άνοδο θα παίρνουν μόνο οι 4 από τους 8 πρωταθλητές των ομίλων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η mikriliga.com: “Μέχρι τις 5 Ιουλίου έχουν χρονικό περιθώριο οι 116 ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή. Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική για όλους.

Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή θα αντικατασταθεί με τον 2ο του ομίλου της Ένωσης στην οποία ανήκει, κι αν δεν μπορεί ούτε ο 2ος ακολουθεί ο 3ος κτλ.

Το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί με βάση την προκήρυξη, συνεπώς οι όμιλοι θα είναι 8.

Η σέντρα θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, η επιτροπή του πρωταθλήματος θα προχωρήσει και στον καταρτισμό των ομίλων.

Εισιτήριο ανόδου θα παίρνουν 4 από τις 8 ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση. Θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ μετά από κλήρωση για διπλά ματς.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει στην ενδεκάδα της έναν παίκτη κάτω των 21 ετών.

Για τους υποβιβασμούς το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.

Θα εφαρμοστεί η κάρτα υγείας του παίκτη που θα πρέπει κάθε ποδοσφαιριστής να έχει μαζί του πριν την σέντρα κάθε αγώνα”.

Θυμίζουμε ότι στη νέα Γ’ εθνική η Μεσσηνία θα εκπροσωπηθεί από την Καλαμάτα και τον ΑΟ Διαβολιτσίου.