Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014 12:57

Η εικόνα όλων των αγώνων σε Α' τοπική και Α1 κατηγορία Λακωνίας

Γράφτηκε από τον

Με εντυπωσιακή νίκη 8-2 επί του Αστέρα Βλαχιώτη συνέχισε η πρωτοπόρος της Α' τοπικής στη Λακωνία ΑΕ Σπάρτης, η οποία μάλιστα έφτασε τα 100 γκολ σε 19 αγώνες πρωταθλήματος και συνεχίζει χωρίς βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα.
Ο δεύτερος Ολυμπιακός Γυθείου νίκησε 4-2 την ΑΕ Περιστερίου Φιλισίου και βρίσκεται 6 βαθμούς πίσω από την Σπάρτη, η οποία την επόμενη αγωνιστική θα έχει δύσκολη έξοδο στους Μολάους.
Η εικόνα της 19ης αγωνιστικής έχει ως εξής:



Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 8-2
Η πρωτοπόρος Α.Ε. Σπάρτης παρ' όλο ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, σοβαρεύτηκε στη συνέχεια και εύκολα έκανε το 19 στα 19, κερδίζοντας τον Αστέρα Βλαχιώτη με το αγγλικό σκορ 8-2. Να σημειωθεί εδώ ότι για δεύτερη φορά η ομάδα του Γ. Ρασσιά πετυχαίνει αυτό το σκορ (το προηγούμενο ήταν στις 14-12-'13) όταν είχε κερδίσει εκτός τον Ατρόμητο Συκιάς με 2-8.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι με τον συγκεκριμένο αγώνα η ομάδα της Σπάρτης έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 100 γκολ στο πρωτάθλημα (το 100ό γκολ ο Β. Τούντας).
Γκολ: 1'  Ν. Κουτσοβασίλης 0-1, ύστερα από μπαλιά του Πατσουρή. 5' Παν. Τσούκλης 1-1 με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή. 7' Ν. Κουτσοβασίλης 1-2 από μπαλιά του Κορνέζου. 14' Στ. Γκέρτσος 2-2 με κεφαλιά σε σέντρα από δεξιά του Αράπογλου. 28' Παν. Τσούκλης 3-2, 34' Γ. Σεμερτζίδης 4-2, 37' Ντορίν Σπιροπάλι 5-2, 42' Χοντζάι 6-2, 53' Παν. Τσούκλης 7-2, 71' Β. Τούντας 8-2 κεφαλιά ύστερα από σέντρα απ' αριστερά του Σεμερτζίδη.
Κόκκινη κάρτα: Αθ. Λάτσης (Αστέρας) για σκληρό μαρκάρισμα.
Διαιτητής: Κ. Δημακάκος Βοηθοί: Ι. Ζαχαράκης, Ι. Καραδημήτρης.


Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΦΙΛΙΣΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ 2-4
Σε ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες, που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας, ο Ολυμπιακός Γυθείου, ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια την ΑΕ. Περιστερίου Φιλισίου 2-4.
Γκολ: 15' Βασ. Τζανετάκος με εύστοχο κτύπημα πέναλτι έκανε το 0-1 (ανατροπή Σαμπατάκου από Ευαγ. Κώνστα)
35' Παν. Κουφάκος με σουτ μέσα από περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.
37' Ιωάν. Χριστάκος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-2, ενώ με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Γ. Σαμπατάκος με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Στο 66' έγινε το 1-1 από τον Λαμίν Ντάνσο, για να μειώσουν οι γηπεδούχοι στο 71' με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Αποστ. Γουρδομιχάλη (χέρι Μπουρελάκου).
Διαιτητής: Π. Μαρινόπουλος. Βοηθοί: Θ. Πλατάνας, Δημ. Μπούτσης


Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΑΜΙΛΛΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ 2-2
Μετά από δυνατό παιχνίδι, που τα είχε όλα Κεραυνός Λευκοπεράματος και Αμιλλα Αγ. Ιωάννου ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 (ίδιο σκορ και στο α' γύρο), παρ' όλο ότι η Αμιλλα προηγήθηκε στο ημίχρονο 0-2.
Γκολ: 22' Κ. Γιάννουκλας με κεφαλιά 0-1 υπέρ ενώ κόρνερ που εκτέλεσε από αριστερά ο Αλεξίεφ.
38' Αργ. Αϊβαλιώτης με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.
55' Ιωάν. Ρουμπής με εύστοχο κτύπημα πέναλτι 1-2 (ανατροπή Κωνστάνταρου από τον τερματοφύλακα Αγγ. Μπόττα, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε κόκκινη κάρτα).
Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε από το Θανάση Κοντό στο 82'.
Εκτός από τον τερματοφύλακα Αγγ. Μπόττα που δέχθηκε κόκκινη κάρτα στη φάση του πέναλτι, την άγουσα στα αποδυτήρια πήραν δύο ποδοσφαιριστές του Κεραυνού Λευκοπεράματος στο 84' ο Μαρ. Καρούνος και στο 86' ο Στ. Κωνστάνταρος για 2η κίτρινη.
Διαιτητής: Π. Γουρδομιχάλης. Βοηθοί:  Ζαχ. Νικολουδάκος, Αθ. Ορφανός.


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ 3-0
Παίζοντας όσο έπρεπε για να κερδίσει ο Λεωνίδας Γλυκόβρυσης, κέρδισε δίκαια στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη, τον Απόλλωνα Ξηροκαμπίου 3-0 (με το ίδιο σκορ είχε κερδίσει και στο α' γύρο) και βρίσκεται μόνος του στη 3η θέση.
Γκολ: 10' Μπλ. Μινέα 1-0, 61' Μπλ. Μινέα 2-0, 64' Μπλ. Μινέα 3-0.
Διαιτητής: Σπ. Χανδόλιας. Βοηθοί: Ελ. Παυλέρου, Π. Πίνταρχας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΚΙΑΣ - Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΝΑΣ 3-2
Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος Συκιάς κερδίζοντας μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα την Α.Ε. Δήμου Πελλάνας 3-2, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ του α' ημιχρόνου (1-2) παρ' όλο ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παν. Λάγγη 72' (εξύβριση αντιπάλου).
Γκολ: 2' ο Αλεξ. Κουτρουλάκης με ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά, άνοιξε το σκορ 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα (7') μπαλιά του Πετράκου από δεξιά, βρίσκει τον Στ. Γεωργαντά, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 35' ο Βασ. Ζαβός με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2. Στο 58' ο Οδ. Γραμματικάκος, έβγαλε έξοχη μπαλιά από δεξιά και ο Γιώργος Κουτρουλάκης με γυριστό σουτ ισοφάρισε 2-2. Στο 89' έγινε το τελικό 3-2, όταν σέντρα του Γ. Υμέρι, ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Μακρή, επωφελήθηκε ο Σόλωνας Κωστάκης και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Επίσης οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια με τους Πορφύρη 81' και Οδ. Γραμματικάκη 9.
Διαιτητής: Ν. Αλειφερόπουλος. Βοηθοί: Ελ. Μανωλακάκη, Σπ. Κολοκούρης

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΜΟΛΑΪΚΟΣ 1-1
Με ήρωα τον τερματοφύλακα Ανέστη Βλασιά (είπε όχι στο 60', 75', 90' σε σουτ του Διαμαντάκη (2) και Τζώρτζη).
Το Κάστρο Μονεμβασιάς πήρε πολύτιμο βαθμό απέναντι στο Μολαϊκό, ερχόμενοι ισόπαλοι με 1-1, μετά από ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, που είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε δύο κόκκινες κάρτες, μία για κάθε ομάδα.
55' Ιωάν. Τραϊφόρος (Μολαϊκός) για εξύβριση και Αρ. Τραϊφόρος Χρήστου (Κάστρο) 85' με 2η κίτρινη.
Στο σκορ προηγήθηκε το Κάστρο Μονεμβασιάς στο 42' με τον Μιχ. Κοντάκο, ύστερα από έξοχη κάθετη μπαλιά του Αρ. Τραϊφόρου, του Χρήστου, και δέχθηκε την ισοφάριση στο 52' με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Σωτ. Διαμαντάκη (ανατροπή του ιδίου από Τραϊφόρο Αρ.).
Διαιτητής: Β. Γιαννόπουλος. Βοηθοί: Αλ. Αγρανιώτης, Παν. Πίνταρχας.

Α.Ο. ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ - ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ 2-2
Η δύναμη το πάθος, ήταν χαρακτηριστικά της συνάντησης Α.Ο. Λογγάστρας και Λεωνίδας Σπάρτης που έληξε ισόπαλο 2-2 αποτέλεσμα που σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο. Να σημειωθεί ότι και ο αγώνας του α' γύρου είχε λήξει ισόπαλος με 1-1.
Γκολ: 10' σουτ του Κλογκέρι, ασθενή απόκρουση του Ρουμελιώτη, επωφελείται από κοντά ο Αγγ. Κοτρόνιας και ανοίγει το σκορ 0-1. 32' Θόδ. Τσάκωνας με εύστοχο κτύπημα πέναλτι φέρνει το παιχνίδι στα ίσα 1-1 (ανατροπή Σγούρδα από Βασιλείου). 55' Ιωάν. Μιχελάκος με σουτ κάνει το 2-1, ύστερα από μπαλιά απ' αριστερά του Αλεξανδράκη. 71' κάθετη μπαλιά του Τσάνι, στο Διον. Μανιάτη, ο οποίος καταφέρνει να κάνει το τελικό 2-2.
Διαιτητής: Σπ. Σελίμος. Βοηθοί: Ελ. Παυλέρου, Παν. Μαρινόπουλος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 19 αγώνες)

1. ΑΕ Σπάρτης    100-9    57
2. Ολυμπιακός Γυθείου    84-18    51
3. Λεωνίδας Γλυκόβρυσης    53-17    43
4. Μολαϊκός    64-16    41
5. Απόλλων Ξηροκαμπίου 28-32    31
6. ΑΕ Δήμου Πελλάνας    34-25    30
7. ΑΕ Περιστερίου Φιλισίου    27-32    23
8. Ατρόμητος Συκέας    38-55    22
9. Αστέρας Βλαχιώτη    25-62    22
10. Λεωνίδας Σπάρτης    24-43    14
11. Κάστρο Μονεμβασιάς    25-50    13
12. Κεραυνός Λευκοχώματος    21-94    12
13. ΑΟ Λογγάστρας    23-59    11
14. Άμιλλα    14-48    10

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΟ Λογγάστρας - Ατρόμητος Συκέας
ΑΕ Δήμου Πελλάνας - Λεωνίδας Γλυκόβρυσης
Λεωνίδας Σπάρτης - Κάστρο Μονεμβασιάς
Απόλλων Ξηροκαμπίου - Ένωση Περιστερίου/Φιλισίου
Μολαϊκός - ΑΕ Σπάρτης
Ολυμπιακός Γυθείου - Κεραυνός Λευκοχώματος
Αστέρας Βλαχιώτη - Άμιλλα Αγ. Ιωάννη

Α1 KΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Πιο κοντά τον τίτλο
ο Ευρώτας Έλους

Ακόμη ένα βήμα για τον τίτλο έκανε ο Ευρώτας Έλους ο οποίος νίκησε με 2-0 κτός έδρας τον Ήφαιστο και διατήρησε την διαφορά των 10 βαθμών από τον δεύτερο Πανγυθεατικό, ο οποίος νίκησε με 4-0 τον Βοία Νεάπολης. Μάλιστα με νίκη την επόμενη αγωνιστική ο Ευρώτας θα σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο.
Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ - ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 0-2
Συνεχίζοντας τη ξέφρενη πορεία του προς τον τίτλο, το «ΕΞΠΡΕΣ» Ευρώτας Ελους πέρασε και από την Γράμμουσα, κερδίζοντας τον Ηφαιστο Βρονταμά 0-2, παρ' όλο ότι έπαιζε από το 10' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάνταλιν Ροτσέα για εξύβριση συμπαίκτη του. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ηφαιστου, μετά την ήττα της αυτή, βρίσκεται πλέον κάτω από την διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού και θα πρέπει να προσέξει στη συνέχεια, ενώ θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.
Γκολ: 25' Γ. Αλίμπαλης με απ' ευθείας κτύπημα κόρνερ έκανε το 0-1.
55' Ν. Τζαμουρής 0-2
Διαιτητής: Ν. Αλειφερόπουλος. Βοηθοί: Μ. Κωτσονούρη, Α. Σιγγάρης

ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ - ΒΟΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 4-0
Μετά από έξοχη εμφάνιση, ο ιστορικός Πανγυθεατικός πρόσθεσε ακόμη μία νίκη, κερδίζοντας τον Βοία Νεάπολης 4-0, και πλησιάζει ακόμη κοντά στο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την άνοδό τους στην α' κατηγορία.
Γκολ: 1' Γ. Καμίτσης 1-0 με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
9' Δημ. Κούρταλης ύστερα από μπαλιά του Γ. Καμίτση έκανε το 2-0, ενώ  στο 40' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 μετά από ωραία μπαλιά του Ανδρεάκου. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 80' από τον Χαρ. Τζανετάκο ύστερα από μπαλιά του Λιγνού. Η ομάδα του Γυθείου εκτός από τα τέσσερα γκολ, είχε και άλλες ευκαιρίες, και ένα δοκάρι στο 13' με τον Ανδρεάκο.
Διαιτητής: Β. Γιαννόπουλος, Βοηθοί: Π. Μαρινόπουλος, Λ. Μιχαλίτσας.

ΚΑΣΤΡΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ - ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ 2-2
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Αμυκλιακός θα έπαιρνε σπουδαίο διπλό, αφού προηγείτο μέχρι το 88' με 0-2, τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν δυο γκολ, και να πάρουν τον βαθμό  της ισοπαλίας και βρίσκονται στη 3η θέση.
Γκολ: 37' σέντρα από δεξιά του Δημ. Μακρή ο Β. Κατσαβός έκανε το 0-1. 57' σέντρα του Χριστοφιλάκη, λάθος του αμυντικού Μανούσου, επωφελήθηκε ο Παν. Λυμπέρης και με κεφαλιά έκανε το 0-2.
88' σέντρα από αριστερά του Δ. Κυρίου, ο Χρ. Σακελλαρίου από κοντά έκανε το 1-2, και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης ύστερα από μπαλιά του Γ. Πήλιουρα από δεξιά έγραψε το τελικό 2-2.
Κόκκινη κάρτα δέχθηκε στο 60' ο αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας Μιχ. Τσίπουρας για εξύβριση αντιπάλου
Διαιτητής: Κ. Δημακάκος. Βοηθοί: Ι. Βαβαρούτσος, Μ. Κωτσονούρη

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ - Α.Σ. ΑΠΙΔΙΑΣ 1-1
Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι Εθνικός Βατίκων και Α.Ε. Απιδιάς ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τους γηπεδούχους να τελειώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αγγελάκου 30' για επικ. παιχνίδι.
Γκολ: 16' Πέτρος Γρηγοράκος 0-1 πέναλτι (ανατροπή Νικολακάκη από Αγγελάκο). 17' Ν. Κουβουτσάκης 1-1
Η γηπεδούχος ομάδα ζήτησε πέναλτι στο 75' σε ανατροπή του Γ. Μόρφη.
Διαιτητής: Αλ. Αγρανιώτης. Βοηθοί: Παν. Αποστολάκου, Αντ. Σιγγάρης.

ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΝΙΑΤΩΝ - ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 0-1
Χάρις στο γκολ που σημείωσε στο 86' ο Δημ. Μοίρας με κεφαλιά, ο  Κρόνος Αγ. Δημητρίου πήρε σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία, κερδίζοντας τους τυπικά γηπεδούχους Ταξιάρχες Νιάτων 0-1 (έχουν κοινή έδρα), σε ένα παιχνίδι όπου σημαδεύτηκε από τρεις κόκκινες κάρτες.
42' Ν. Μπούτσαλης (Ταξιάρχες) για σκληρό μαρκάρισμα.
75' Β. Μπατσάκης (Κρόνος) 2η κίτρινη
89' Θ. Κώνστας (Ταξιάρχες) κτύπημα αντιπάλου.
Διαιτητής: Γ. Παλαμίδας. Βοηθοί: Ζ. Νικολουδάκος, Η. Μαυρανάκης

Α.Σ. ΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΔΑΦΝΙΟΥ 2-5
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη, πέτυχε ο Α.Ο. Δαφνίου, κερδίζοντας στο Γύθειο τον ουραγό Α.Σ. Μάνης, και πέρασε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αισιοδοξώντας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Γκολ: 7' Παν. Ζέππος 0-1 με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Β. Παναγιωτακάκου απ' αριστερά 10', 14', ο ίδιος με έξυπνο σουτ από το  ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε 0-2, και 0-3 αντίστοιχα.
26' ο Παν. Μόφορης, μείωσε για τον Α.Σ. Μάνης σε 1-3. Ενα λεπτό αργότερα (27') ο Παν. Ζέππος πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του γκολ κάνοντας το 1-4 στο 29' έγινε το 1-5 με αυτογκόλ του Ι. Τσατσά. Το τελικό 2-5 έγινε στο 82' από τον Δημ. Μπραΐμη.
Διαιτητής: Σπ. Λιάρος. Βοηθοί: Δ. Μπούτσαλης, Π. Λεκάκης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 18 αγώνες)
1. Ευρώτας Ελους 63-15 49
2. Πανγυθεατικός 53-18 39
3. Κάστρο Γερακίου 35-30 31
4. Α.Σ. Απιδιάς 24-26 29
5. Ταξιάρχες Νιάτων 20-24 26
6. Αμυκλιακός 24-21    25
7. Βοίας Νεάπολης 27-27 24
8. Εθνικός Βατίκων 28-33 21
9. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 26-43 19
10. Α.Ο. Δαφνίου 21-33    18
11. Ηφαιστος Βρονταμά 14-29 15
12. Α.Σ. Μάνης 22-56 5

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΟ Δαφνίου - ΑΣ Απιδιάς
Αμυκλιακός - ΑΣ Μάνης
Κρόνος Αγ. Δημητρίου - Εθνικός Βατίκων
ΑΣ Βοίας  - Κάστρο Γερακίου
Ευρώτας Ελους - Ταξιάρχες Νιάτων
Ηφαιστος Βρονταμά - Πανγυθεατικός