Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014 17:07

2 ή 3 γκολ ο ΠΑΟΚ, ντέρμπι αιωνίων στην Euroleague

Γράφτηκε από τον

Μετά από ένα «καυτό» διήμερο σε Champions League τη σκυτάλη παίρνει το Europa League με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται στην Τούμπα με αντίπαλο την Μπενφίκα. Ωστόσο στο σημερινό πρόγραμμα υπάρχει και το σούπερ ντέρμπι για τη Euroleague μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

 

Διπλό με κάλυψη η Τότεναμ

Αρχίζουμε με τα Προγνωστικά Europa League και το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το «Διπλό» Draw No Bet της Τότεναμ μέσα στην Ντνιέπρ σε απόδοση 2.00. Δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο, έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο, έχοντας τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και να μπει όσο το δυνατόν πιο φρέσκια στο ζευγάρι με την Ντνιέπρ. Επιβλητικό πέρασμα είχε την προηγούμενη εβδομάδα με 4-0 από το Νιούκαστλ, στον πιο πρόσφατο αγώνα της για το πρωτάθλημα. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Αντεμπαγιόρ, σκόραρε δύο φορές. «Είμαι τελειομανής και είδα ότι χρειάστηκαν δύο καλές αποκρούσεις του Γιορίς στις αρχές της επανάληψης. Κυνηγάμε την 4η θέση και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό», δήλωσε μετά το ματς ο Σέργουντ, που διαδέχτηκε στον πάγκο τον Βίλας Μπόας.

2 ή 3 γκολ ΠΑΟΚ και Μπενφίκα

Περνάμε στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την πορτογαλική Μπενφίκα όπου κρατάμε το 2 ή 3 γκολ σε απόδοση 2.00. H μεγάλη στιγμή έφτασε για τον ΠΑΟΚ, που καλείται να κάνει το βήμα πρόκρισης την Πέμπτη το βράδυ στην κατάμεστη Τούμπα, απέναντι στους ‘’αετούς’’ της Λισσαβόνας. Ο κόσμος θα δώσει ξανά το βροντερό παρών, έστω και η ομάδα του Στέφενς τον έχει στεναχωρήσει αρκετά με τα πρόσφατα αποτελέσματα της. Την Κυριακή στην Τρίπολη, ήρθε ακόμα μία ήττα, που έφερε τον ΠΑΟΚ στους 20 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται αποκλειστικά στα δύο μεγάλα παιχνίδια με την Μπενφίκα, όπου και θέλει να ζήσει ιστορικές στιγμές. Μεγάλο του όπλο είναι η έδρα του, όπως δείχνει και το 11-1-0 που έχει στο πρωτάθλημα. Πάντως, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια τα καλά του αποτελέσματα τα έχει κάνει στα εκτός έδρας και έχει σαφώς καλύτερο απολογισμό. Στα αγωνιστικά πάντως υπάρχουν προβλήματα, ενώ το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό για τον τεχνικό Στέφενς. Στην αρχή της σαιζόν ήταν ο μόνος που βρίσκονταν στο απυρόβλητο, αλλά πλέον τα πράγματα άλλαξαν, τόσο για τις επιλογές του, αλλά και για τον ελλιπή σχεδιασμό. Τα πράγματα είναι η αλήθεια κάπως έτσι, με τον ΠΑΟΚ να δίνει την εντύπωση ότι είναι μια ομάδα χωρίς βασικό κορμό. Χαρακτηριστικό είναι οι πολλές δοκιμές στα στόπερ για παράδειγμα, όπου έχουν δοκιμαστεί εν πολλοίς εννιά διαφορετικά δίδυμα! Μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι η Μπενφίκα, που πέρασε την Κυριακή από την έδρα της Πάκος Φερέιρα και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. «Για να είμαστε πρωταθλητές θα πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε σ’ αυτά τα παιχνίδια», σχολίασε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Ζόρζ Ζεσούς. Το σημείο μηδέν για τη φετινή Μπενφίκα ήταν η ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, που σήμαινε ουσιαστικά και το τέλος της παρουσίας της στο Champions League. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα άκρως εντυπωσιακό σερί, με 16 νίκες και 2 ισοπαλίες σε σύνολο 18 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις! Σ’ αυτό το διάστημα, πήρε και τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Πόρτο και από εκεί που κυνηγούσε την αντίπαλο της, πλέον έχει βρεθεί μόνη της στην κορυφή, παίρνοντας και διαφορά.

Ρούμπιν Καζάν με Draw No Bet

Στον αγώνα της Μπέτις με αντίπαλο τη Ρούμπιν Καζάν επιλέγουμε το «Διπλό» Draw No Bet των Ρώσων σε απόδοση 2.30. Η Ρούμπιν είναι αήττητη στα 12 ευρωπαϊκά φετινά παιχνίδια της, έχοντας κερδίσει στα δέκα από αυτά (10-2-0). Η Ρούμπιν Καζάν φτάνει για πέμπτη διαδοχική σεζόν στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στις τέσσερις προηγούμενες παρουσίες της είχε δύο προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς. Πέρσι στην ίδια φάση απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πολύ άσχημο είναι το κλίμα στην Μπέτις, απόρροια της κάκιστης πορείας της που την φέρνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στην Ισπανία, απέχοντας, μάλιστα, δέκα βαθμούς από τις θέσεις που δίνουν την παραμονή. Την Κυριακή ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από τη Γρανάδα και την επομένη οπαδοί της… επισκέφθηκαν με άγριες διαθέσεις ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ, αποδοκιμάζοντάς τους έντονα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Παράλληλα, διαμαρτύρονται έντονα και για τις τιμές των εισιτηρίων και μάλιστα το δυναμικότερο κομμάτι αποφάσισε να μποϊκοτάρει τη σημερινή αναμέτρηση, καλώντας και τον υπόλοιπο κόσμο των Μπέτικος να πράξει το ίδιο.

Ο Γκαμπριέλ Καλδερόν, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Ανδαλουσιανών στις 19 Ιανουαρίου, όντας ο τρίτος προπονητής τους για φέτος μετά τους Πέπε Μελ και Χουάν Κάρλος Γκαρίδο, ελάχιστα πράγματα κατάφερε να διορθώσει, με την Μπέτις να έχει πανηγυρίσει μία μόλις νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα έξι υπόλοιπα έχει υποστεί ισάριθμες ήττες. Παράλληλα, το μυαλό όλων στην ομάδα βρίσκεται στην προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία και ο Καλδερόν σημείωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι θα ξεκουράσει πολλούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του -ανάμεσά τους οι Σάλβα Σεβίγια (ΜΕ 13/2) και Χόρχε Μολίνα (ΕΠ 23/7) - και θα ρίξει στη μάχη αυτούς που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Η Ρούμπιν Καζάν από την πλευρά της, στο Γιουρόπα Λιγκ τα πήγε περίφημα, καθώς τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου της, μπροστά από Μάριμπορ, Ζούλτε Βάρεγκεμ και Γουίγκαν, με απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια, ενώ συμμετέχει στη διοργάνωση από το 2ο προκριματικό γύρο και είναι αήττητη στα δώδεκα ματς που έχει δώσει (10-2-0). Στο Πρωτάθλημα της Ρωσίας, ωστόσο, μετά από 19 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει μόλις 24 βαθμούς, γεγονός το οποίο οδήγησε το Δεκέμβρη στην απομάκρυνση από τον πάγκο της του Κούρμπαν Μπερντίεφ μετά από 12 χρόνια! Το βαρύ φορτίο να τον διαδεχθεί ανέλαβε ο Ρίνατ Μπιλιανέντιοφ, ο οποίος σε ηλικία 56 ετών αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα ηνία μίας ομάδας ως πρώτος προπονητής και σήμερα θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του. Παράλληλα, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου η Ρούμπιν έχασε τέσσερις σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Μπίμπρας Νάτχο (ΜΕ) και Ιβάν Μαρκάνο (ΑΜ) συνεχίζουν την καριέρα τους σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, ενώ οι Σάλομον Ρόντον (ΕΠ) και Αλεξάντρ Ριαζάντσεφ (ΜΕ) παραχωρήθηκαν στη Ζενίτ, χωρίς να αντικατασταθούν επάξια.

Over 2.5 στο Βικτόρια Πλζεν – Σαχτάρ Ντ.

Για τον αγώνα της Βικτόρια Πλζεν με αντίπαλο τη Σαχτάρ Ντ. επιλέγουμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.00. Να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο της πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ θα ήθελε και φέτος η Βικτόρια Πλζεν. Αν γίνει αυτό, τότε αυτομάτως η σεζόν θα θεωρηθεί πετυχημένη για τους γηπεδούχους, που τα πηγαίνουν σχετικά καλά και στις εγχώριες διοργανώσεις. Απ’ τη φετινή τους πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατόρθωσαν ήδη να παραχωρήσουν έναν παίκτη (Ραϊτοράλ στο Αννόβερο), κάτι που δε θα τους… χαλούσε αν συνέβαινε και με κανένα άλλο «φυντάνι» της ομάδας. Άλλωστε, στην Τσεχία είμαστε και το χρήμα δε ρέει άφθονο. Έκανε 5/6 ήττες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά την τελευταία αγωνιστική, στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα κατάφερε στις καθυστερήσεις (2-1) κατακτώντας το «χρυσό» τρίποντο, που σε συνδυασμό με την ήττα 3-2 στη Ρωσία της προσέφερε το εισιτήριο για να συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τότε καθόταν στον πάγκο της ο Πάβελ Βρμπα, ο οποίος όμως αποχώρησε για την εθνική Τσεχίας, όπως είχε ανακοινωθεί. Διάδοχος του ο Ντούσαν Ούχριν Jr, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Κλουζ, ΑΕ Λεμεσού, Ντιναμό Τιφλίδας, Τιμισοάρα, Μλάντα Μπόλεσλαβ και άλλες ομάδες. Πρώτο επίσημο παιχνίδι και για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ σήμερα, καθώς είχε προηγηθεί η διακοπή του χειμώνα. Το ουκρανικό πρωτάθλημα ξεκινά στις 2 Μαρτίου, όταν δηλαδή θα έχει παίξει και τον επαναληπτικό με τη Βικτόρια Πλζεν. Η έλλειψη ρυθμού πάντως ίσως να μην αποτελέσει πρόβλημα για τους Ουκρανούς, που έρχονται αντιμέτωποι μ’ αυτή την κατάσταση κάθε χρόνο, μιας και προχωρούν αρκετά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Άσσος με κάλυψη η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Κλείνουμε τα προγνωστικά του Europa League με τον Άσσο Draw No Bet της Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στη Βασιλεία σε απόδοση 1.90. Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βασιλεία, μέρος δεύτερο. Έπειτα απ’ την κόντρα τους τον περασμένο Αύγουστο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες και στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο. Σαφώς καλύτερη από τότε η Μακάμπι, μοιάζει πιο «δεμένη» και αποτελεσματική, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι είναι το φαβορί για την πρόκριση. Παρόλα αυτά, οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι αυτή τη φορά να διεκδικήσουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση τις πιθανότητες τους, γνωρίζοντας πλέον και τι πρέπει να προσέξουν απ’ τον αντίπαλο. Άφησε χωρίς δυσκολία πίσω της ΑΠΟΕΛ και Μπορντό η Μακάμπι στο Γιουρόπα Λιγκ και κατέκτησε τη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου, πίσω απ’ την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Έχασε μόνο απ’ τους Γερμανούς εκτός έδρας, κέρδισε τρεις φορές και πήρε δύο ισοπαλίες, με απολογισμό τερμάτων 7-5. Στο πρωτάθλημα της «πετάει», καθώς προέρχεται από πέντε σερί νίκες και συνολικά 12/13 απ’ τον Νοέμβριο και έπειτα. Βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι πόντους διαφοράς απ’ τη δεύτερη θέση. Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, ο κόουτς, Πάουλο Σόουζα, επεσήμανε ότι η ομάδα του θα είναι πιο προετοιμασμένη σε σχέση με τα ματς του Αυγούστου, ωστόσο παραδέχτηκε ότι η εμπειρία είναι το «όπλο» της Βασιλείας.

Ντέρμπι αιωνίων στην Ευρωλίγκα, Over το Αρμάνι-Μάλαγα

Στο Μπάσκετ και συγκεκριμένα στη Euroleague σήμερα δεσπόζει το σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ντέρμπι Νο4 στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει στα δύο από τα τρία ματς, τα οποία έγιναν στην έδρα του. Κοινό χαρακτηριστικό των τριών ματς ήταν τα πολύ χαμηλά σκορ λόγω της νευρικότητας και των λαθών των δύο ομάδων. Πολύ πιθανό να δούμε και απόψε ένα πολύ χαμηλό σκορ αφού κανείς από τους δύο προπονητές δεν έχει κάτι καινούριο να παρουσιάσει στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια με όπλο την πολύ σκληρή του άμυνα σε όλη την πλευρά επίθεσης του Ολυμπιακού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά λάθη και σουτ του Ολυμπιακού με κακές προϋποθέσεις. Από αυτά τα δεδομένα προκύπτει μία επιλογή ειδικού στοιχήματος που σήμερα προσφέρει ο Stoiximan. Οver 21.5 αμυντικά ριμπάουντ για τον Παναθηναϊκό Ο μέσος όρος της ομάδας είναι 21.75 στην Ευρωλίγκα και στην Α1 24.6. Στα τρία φετινά παιχνίδια με τον Ολυμπιακός έχει μαζέψει 21, 21 και 27 αμυντικά ριμπάουντ. Όπως φαίνεται η επιλογή του Stoiximan να δώσει το όριο στο 21.5 είναι πονηρή. Πάμε με το Over 21.5 αμυντικά ριμπάουντ αφού πάλι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να καταστρέψει τα σουτ του αντιπάλου του και επιπλέον ίσως δούμε έναν πιο σοβαρό Ολυμπιακό που να μην καταστρέφει τις επιθέσεις του με λάθη. Δεύτερη επιλογή από τα ειδικά παιχτών. Ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος έκανε καταπληκτικό Δεκέμβριο και αναδείχθηκε MVP όλης της διοργάνωσης για το μήνα αυτό, έχει επανέλθει στα κλασσικά του δεδομένα δηλαδή ή του ύψους ή του βάθους. Στα τρία φετινά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκός ο Περπέρογλου είχε αξεπέραστα προβλήματα και σκόραρε 3, 4 και 8 πόντους. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και σήμερα γι’αυτό και ο Stoiximan προσφέρει το όριο πόντων του στους 9.5 αντί για τους 10.5 που είναι συνήθως. Στα τελευταία 4 της Ευρωλίγκας ο Περπέρογλου έχει σκοράρει 6, 11, 11 και 8. Πάμε με το Under 9.5 πόντοι του Στράτου Περπέρογλου. Γενικά ο αγώνας θέλει προσοχή γιατί αυτή την φορά αν η διαφορά ξεφύγει των 10 πόντων, όπως έγινε στα προηγούμενα τρία ματς, αυτός που θα κυνηγάει θα τα δώσει όλα για να μειώσει. Η πιθανότητα ισοβαθμίας μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη και οι διαφορές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη του ομίλου.

Τέλος για τη ίδια διοργάνωση επιλέγουμε το Over 149 πόντους στον αγώνα Αρμάνι Μιλάνο – Ουνικάχα Μάλαγα σε απόδοση 1.87.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.