Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2019 18:08

Με Σαργκάνη το φιλικό ματς των παλαιμάχων του Πανθουριακού (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Με Σαργκάνη το φιλικό ματς των παλαιμάχων του Πανθουριακού (φωτό)

Στο γήπεδο της Σπερχογείας “Πέτρος Γεωργανάς” πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των φίλων του προέδρου Αγαθοκλή Χριστόπουλου και της ομάδας παλαιμάχων του Πανθουριακού, με το οποίο ολοκληρώθηκε και επίσημα η χρονιά για την ομάδα της Θουρίας.

Στο φετινό αγώνα έδωσε το παρών ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και εκπαιδευτής προπονητής της ΕΠΟ Νίκος Σαργκάνης, τον οποίο τίμησε ο πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, οι παλαίμαχοι του Πανθουριακού ήταν οι νικητές αφού επικράτησαν 2-1. Το σκορ άνοιξε στο 10’ ο Καλόμαλος με σουτ. Στο 28’ ο Καλόμαλος έκανε τη σέντρα και ο Γιάννης Φαββατάς, που πετάχτηκε στο β’ δοκάρι με κοντινή κεφαλιά “έγραψε” το 2-0. Το τελικό 2-1 σημείωσε στο 43’ ο Μυλωνάς με κοντινό πλασέ, αξιοποιώντας τη σέντρα του Πούλιου.

Το φιλικό διαιτήτευσε ο Ηλίας Μπούρικας με βοηθούς διαιτητές τις Κάτια Χριστοδούλου και Τζίνα Χαλκιαδάκη.

Ο Γιάννης Σπαντιδέας προπονητής της ομάδας Παλαιμάχων του Πανθουριακού χρησιμοποίησε στην αρχική 11άδα τους Σωτήρη Λυμπερόπουλο, Γιάννη Γεωργιτζίκη, Γιώργο Φρουντζή, Βασίλη Μουλιάτο, Αντώνη Μαυρέα, Φίλιππο Μπάλλα, Γιάννη Ζέππο, Βαγγέλη Κουρεντζή, Γιώργο Καλόμαλο, Αγαθοκλή Χριστόπουλο, Γιάννη Φαββατά. Επαιξαν και οι Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, Γιάννης Μπούρας, Θανάσης Δωδέκατος, Μπάμπης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Βλάχος, Ηλίας Φαββατάς.

Ο Γιώργος Ζώταλης για την ομάδα των φίλων του προέδρου Αγαθοκλή Χριστόπουλου χρησιμοποίησε τους Γιάννη Τσινό, Σταύρο Αλεξόπουλο, Μιχάλη Τσιμογιάννη, Τάσο Χατζηαγγελή, Θανάση Κάγια, Σταύρο Ζερβό, Γιάννη Σκάζα, Γιώργο Ζώταλη, Τάσο Μοναστηριώτη, Νίκο Σαργκάνη, Βασίλη Τζαλακώστα. Επαιξαν και οι Γιώργος Σπυράκης, Μανώλης Βουλκίδης, Μάρκος Μυλωνάς, Πέτρος Μπουτσικάρης, Τάσος Μπουτσικάρης, Δημήτρης Κασίμης, Γιάννης Τουλιδάκης, Ακης Πούλιος, Ανδρέας Καρδακάς, Νίκος Κοντάκης, Κώστας Φιλανδριανός.

Βραβεύσεις στο τέλος

Mετά το τέλος του αγώνα σε μια μικρή εκδήλωση δόθηκαν αναμνηστικά και κύπελλα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανθουριακού κ. Χριστόπουλος, όπως προαναφέραμε προσέφερε τιμητική πλακέτα (ένα επίχρυσο άγαλμα ποδοσφαιριστή) στο Νίκο Σαργκάνη, το “Φάντομ” όπως είναι και το παρατσούκλι που του δόθηκε μετά από την εκπληκτική εμφάνιση και τις εντυπωσιακές αποκρούσεις, σε αγώνα τη εθνικής ομάδας με την Δανία, στο οποίο η Ελλάδα είχε κερδίσει 1-0 με γκολ φάουλ του Ντίνου Κούη. Ακολούθησε η απονομή του κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα, την οποία έκανε η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Χρύσα Λιάππα και το παρέλαβε ο αρχηγός Αγαθοκλής Χριστόπουλος, που ζήτησε από τους συμπαίκτες του να πάνε κοντά του ώστε να σηκώσουν όλοι μαζί το κύπελλο. Αμέσως μετά ο Νίκος Σαργκάνης, προσέφερε μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας φίλοι προέδρου, στον κ. Χριστόπουλο. Η τελευταία βράβευση ήταν για το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, όπου ο κ. Χριστόπουλος έδωσε στην κ. Λιάππα μια μπλούζα του Πανθουριακού και μια μπάλα με τις υπογραφές των παικτών.

Ο Γιάννης Τσίνος αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του αγώνα και παράλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο.

Ο διοικητικός ηγέτης του Πανθουριακού κλείνοντας τη σεμνή εκδήλωση ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Σπερχογείας Γιάννη Ζέππο για την προσφορά του, ως ποδοσφαιριστής στον Πανθουριακό και τους ευχήθηκε να είναι υγιής και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του χωριού του.

28 χρόνια μετά το ματς με τη Μάντσεστερ

Με την ομάδα φίλοι προέδρου Αγαθοκλή Χριστόπουλου, αγωνίστηκαν εκτός από το Νίκο Σαργκάνη (δεν έπαιξε τερματοφύλακας) και οι Τάσος Χατζηαγγελής, Γιώργος Ζώταλης, Βασίλης Τζαλακώστας και Γιώργος Αναστασίου. Μπορεί για τους νεότερους να μην λένε πολλά, αλλά για τους παλαιότερους φίλους του ποδοσφαίρου, οι παραπάνω παίκτες, την περίοδο 1991-1992 ήταν συμπαίκτες στον Αθηναϊκό, στην δεύτερη χρονιά του στην Α’ Εθνική.

Εκείνη την περίοδο και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου 1991 ο Αθηναϊκός αντιμετώπισε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας “Απόστολος Νικολαΐδης” τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αγώνα για το τότε κύπελλο Κυπελλούχων. Το παιχνίδι είχε λήξει 0-0, όπως και ο επαναληπτικός στο “Ολντ Τράφορντ” στις 2 Οκτωβρίου 1991. Η ελληνική ομάδα έχασε στην παράταση 2-0 με τέρματα που πέτυχαν ο Μαρκ Χιούζ στο 109’ και ο Μακ Κλέρ στο 112’.