Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 16:29

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: Τίμησαν τη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: Τίμησαν τη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου (φωτό)

Φιλικό παιχνίδι αφιερωμένο στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου, έδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού “Σταύρος Παπαδόπουλος”, οι ομάδες παλαιμάχων της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού.

Οπως τονίστηκε από τους υπεύθυνους των δύο συλλόγων, στόχος τους είναι η καθιέρωση του παραπάνω φιλικού αγώνα, να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Λίγη ώρα πριν την διεξαγωγή του φιλικού τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου.

Σύντομες ομιλίες

 Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. “Η Καλαμάτα” Μανώλης Θεοδώρου αμέσως μετά το τρισάγιο, σημείωσε: “Ευχαριστώ τους παλαίμαχους του Μεσσηνιακού που δέχτηκαν να διεξαχθεί αυτό το φιλικό παιχνίδι, καθώς και το νέο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο που είναι παρών σε αυτή την εκδήλωση. Ο Λυκούργος Γαϊτανάρος ήταν μία μεγάλη φυσιογνωμία με μεγάλο κοινωνικό έργο. Με δικές του ενέργειες κατασκευάστηκαν το Εθνικό Στάδιο και το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Μπορούσε το Στάδιο να το γράψει στην Καλαμάτα, δεν το έκανε όμως γιατί ήθελε να προπονούνται όλα τα παιδιά της πόλης. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ να τιμήσουμε τη μνήμη του Λυκούργου και το φιλικό των δύο ομάδων να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός”.

Στη συνέχεια ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Σταύρος Χριστόπουλος δήλωσε ότι: “Το μεγαλύτερο μέγεθος της Πελοποννήσου η “Μαύρη Θύελλα” με τον αρχαιότερο σύλλογο τον Μεσσηνιακό είναι εδώ για να δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον κύριο Γαϊτανάρο. Η Καλαμάτα και ο Μεσσηνιακός είναι δύο σύλλογοι αδελφοποιημένοι”.

Ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση είπε: “Συγχαρητήρια στους διοργανωτές του φιλικού αγώνα στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας. Πρέπει να καθιερωθεί αυτό το παιχνίδι και να γίνεται κάθε χρόνο”.

Ο γιος του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου, Γιάννης ανέφερε: “Θέλω να ευχαριστήσω και τις δύο ομάδες που κάνουν αυτό το φιλικό παιχνίδι στη μνήμη του πατέρα μου. Εύχομαι το καλύτερο στον καθένα σας”.

Φανέλα και πλακέτα

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το φιλικό παιχνίδι, ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου προσέφερε μία φανέλα της Καλαμάτας με τις υπογραφές όλων των παλαιμάχων της ομάδας στο γιο του Λυκούργου Γαϊτανάρου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Σταύρο Χριστόπουλος του απένειμε μία αναμνηστική πλακέτα στη μνήμη του πατέρα του Λυκούργου, ο οποίος όπως ανέφερε ήταν και επίτιμος πρόεδρος του Μεσσηνιακού.

Παρών ο Αριστείδης Σταθόπουλος

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος - επί σειρά ετών - της ΕΠΣ Μεσσηνίας Αριστείδης Σταθόπουλος και δήμαρχος Οιχαλίας αποδεχόμενος την πρόσκληση των παλαιμάχων να παρακολουθήσει το φιλικό παιχνίδι στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι όλοι σχεδόν οι αγωνιζόμενοι, αλλά και άλλοι που παρακολουθούσαν το παιχνίδι πήγαν κοντά του για να τον χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του, ενώ του ζήτησαν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Σίγουρα αυτό αποτελεί μία δικαίωση, μια αναγνώριση για όσα έχει προσφέρει ο κ. Σταθόπουλος στο ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας όλα τα χρόνια. Μάλιστα όταν του ζητήσαμε να κάνει μια δήλωση, μας είπε ότι “η σημερινή ημέρα δεν είναι για δηλώσεις”.

Το φιλικό

Οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια και επικράτησαν των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού με 5-1.

Πριν γίνει η σέντρα, σε ένδειξη των καλών σχέσεων που έχουν οι δύο σύλλογοι, οι επιθετικοί της Καλαμάτας Γιάννης Αθανασόπουλος και του Μεσσηνιακού Σταύρος Χριστόπουλος αντάλλαξαν φανέλες. Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου.

Στο 6’ σέντρα του Δέδε στην περιοχή, ο Λακριντής σούταρε για να αποκρούσει ο Σακκάς και στην επαναφορά ο Αθανασόπουλος με σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 24’ σέντρα του Λακριντή για τον Αθανασόπουλο, αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0. Την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 έχασε στο 40’ ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος, ο οποίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 42’ σέντρα του Δρούγα για τον Δέδε, που έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ για να αποκρούσει αρχικά ο Σακκάς με τα ακροδάχτυλα και η μπάλα έφτασε στον Λακριντή, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0. Στο 48 σε μπροστινή μπαλιά, ο Λακριντής έφυγε στην πλάτη των αμυντικών και την κατάλληλη στιγμή έκανε τη σέντρα στην περιοχή για τον Αθανασόπουλο και αυτός με κοντινό σουτ έκανε το 4-0. Ενα λεπτό ο Μεσσηνιακός μείωσε σε 4-1. Συγκεκριμένα, από σέντρα του Φυκούρας ο Φράγκος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στο κάθετο δοκάρι και πέρασε τη γραμμή του τέρματος παρότι ο Πλακουδάκης την μπλόκαρε. Ο διαιτητής Νίκος Κοσάρης είδε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και έδειξε αμέσως σέντρα. Στο 52’ ο Λακριντής βλέποντας εκτός εστίας τον Σακκά έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το τελικό 5-1, με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ.

Τη φιλική αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Νίκος Κοσάρης, με βοηθούς διαιτητές τους Ηλία Τσουλάκο, Βαγγέλη Μπασιλάρη.

Οι προπονητές των παλαιμάχων της Καλαμάτας Νικήτας Παπανικολόπουλος και Νίκος Μουλατσιώτης χρησιμοποίησαν τους Κώστα Πλακουδάκη, Πολυζώη Δούβα, Κώστα Μπιζίμη, Κώστα Παλαμάρα, Αντώνη Μαυρέα, Τάσο Χατζηαγγελή, Βασίλη Μπλέτσα, Αλέκο Δέδε, Θανάση Λακριντή, Παναγιώτη Δρούγα, Γιάννη Αθανασόπουλο και Αγγελο Σκαφίδα. Αγωνίστηκαν ακόμη οι Γιώργος Πετρογιάννης, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Ηλίας Φράγκος, Παναγιώτης Μπιζίμης, ενώ στον πάγκο κάθισαν ο γιος του Λυκούργου Γαϊτανάρου, Γιάννης, οι παλαίμαχοι παίκτες Γιάννης Σταυριανέας, Κώστας Ασημακόπουλος, Γιώργος Φλέσσας, Ακης Δάλλας Γιώργος Κόντος, Ελβιο Μάνα, Ηλίας Λαγογιάννης, Πάνος Σταυριανέας, Λεωνίδας Δαμιανάκος, Δημήτρης Τσάκωνας, Γιώργος Φάββας, Ηλίας Δαμήλος, Δημήτρης Μπάκας και ο παλιός παράγοντας της ομάδας, επί σειρά ετών, Σωτήρης Καμπουγέρης. Επίσης παρών ήταν και ένας από τους καλύτερους παράγοντες της Καλαμάτας επί εποχής Λυκούργου Γαϊτανάρου, ο Ανδρέας Βρυώνης, ο οποίος τα επόμενα χρόνια διετέλεσε και πρόεδρος της ομάδας.

Ο προπονητής των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Γιάννης Σπαντιδέας χρησιμοποίησε τους Θεόδωρο Σακκά, Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, Κώστα Αλεξανδρόπουλο, Νίκο Μουστάκα, Ηλία Αναστασόπουλο, Βαγγέλη Κολοκάθη, Θανάση Φωτόπουλο, Γιώργο Σταυρόπουλο, Γαβρίλη Φυκούρα, Γιώργο Νινιό, Σταύρο Χριστόπουλο. Επαιξαν και οι Παναγιώτης Κατσίποδας, Γιώργος Πατρίκης, Θεόδωρος Κουτσαντώνης, Γιάννης Σακελλαρόπουλος, Σταύρος Γεωργιόπουλος, Γιώργος Μπαρδουνιώτης. Στον πάγκο ήταν οι Δημήτρης Πετρόγιαννης, Χρήστος Ζερίτης, Γρηγόρης Ζησιμάτος, ενώ από την κερκίδα είδαν ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος και ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας και νυν προπονητής του Α.Ο. Νέας Αρτάκης Κώστας Κλάδης.

Από την ΕΠΣ Μεσσηνίας παραβρέθηκαν οι παράγοντες Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, Παναγιώτης Καλκαβούρας, που συνόδευσαν στο γήπεδο τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Αριστείδη Σταθόπουλο, ο παρατηρητής αγώνων Γιώργος Κατσαφάδος, επί σειρά ετών πρόεδρος στην Αναγέννηση Παραλίας. μεσσηνιακός οι παλαίμαχοι του μεσσηνιακού. Επίσης τον αγώνα παρακολούθησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές Δημήτρης Κουκούτσης.

Τραπέζι στους παλαίμαχους

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Γιάννης Γαϊτανάρος, γιος του αείμνηστου Λυκούργου, παρέθεσε γεύμα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Καλαμάτας και Μεσσηνιακού με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του φιλικού αγώνα, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του πατέρα του.