Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 13:01

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΤΣΙΛΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Πετυχημένη η σεζόν για όλες τις ομάδες βόλεϊ του ΝΟΚ”

Γράφτηκε από τον

Κάτι παραπάνω από εξαιρετική ήταν η χρονιά που πέρασε για το τμήμα βόλεϊ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο Ποσειδών”.

Σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα, που συμμετείχαν στις αντίστοιχες διοργανώσει ο ΝΟΚ, πέτυχε τους στόχους, που είχαν τεθεί από την αρχή της σεζόν. Ξεκινώντας από την πιο μικρή ομάδα, αυτή των Παγκορασίδων, κατόρθωσε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Πελοποννήσου, στο final 4 της Ε.Σ.ΠΕ.Π. για πρώτη φορά στην ιστορία του Καλαματιανού συλλόγου και στη συνέχεια προσπάθησε να διεκδικήσει ότι καλύτερο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Εκεί είχε να αντιμετωπίσει αρκετά δύσκολους αντιπάλους, όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς και το Μαρκόπουλο. Να σημειωθεί ότι προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ακολούθως, η ομάδα Κορασίδων κατάφερε για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο να προκριθεί στο final 4 και εκεί να διεκδικήσει το καλύτερο. Ηταν τεράστια επιτυχία, όπως τη χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας η είσοδος στο final 4, όμως εκεί δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάποια καλή θέση, εξαιτίας απουσιών, αλλά και αποχωρήσεων κάποιων αθλητριών.

Η γυναικεία ομάδα ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. με στόχο την άνοδο στη Β’ εθνική. Ο στόχος δεν επετεύχθη γιατί στον μπαράζ έχασε στις λεπτομέρειες την άνοδο στη Β’ εθνική από τον Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας. Είχε προηγηθεί η αξιόλογη πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου ο ΝΟΚ πέτυχε 9 νίκες και είχε μόλις μία ήττα (με 3-2), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και στη συνέχεια διεκδίκησε στα μπαράζ ανόδου τον τίτλο, αλλά τελικά η Πατρινή ομάδα κατάφερε στις λεπτομέρειες να επικρατήσει και να κερδίσει τίτλο και άνοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΝΟΚ στο παιχνίδι μπαράζ αγωνίστηκε με απουσίες απέναντι σε μια ομάδα που διέθετε στο δυναμικό της αθλήτριες μεγαλύτερες σε ηλικία, αλλά και πιο έμπειρες, γεγονότα που έπαιξαν το ρόλο τους, ώστε να μην επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Θετικό ήταν και το πρόσημο για την ομάδα παμπαίδων, η οποία λειτούργησε για δεύτερη σερί χρονιά, έχοντας κύριο στόχο την απόκτηση εμπειριών από τα παιδιά που αποτελούσαν το έμψυχο δυναμικό.

Για όλα τα παραπάνω είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με έναν από τους προπονητές που διαθέτει ο ΝΟΚ, τον Γιάννη Σκαρτσίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Notosport”.

- Πως χαρακτηρίζετε τη φετινή σεζόν για το τμήμα βόλεϊ;

“Η φετινή σεζόν ήταν επιτυχημένη, γιατί όλα τα τμήματα σχεδόν κατάφεραν να υλοποίησαν τους στόχους που είχαν τεθεί. Οι γυναίκες τερμάτισαν στη 2η θέση, οι κορασίδες προκρίθηκαν στο final 4 της Ε.Σ.ΠΕ.Π. για 2η χρονιά και οι Παγκορασίδες κατέλαβαν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου την 1η θέση στην Πελοπόννησο. Μετά οι 4 καλύτερες ομάδες της Πελοποννήσου με ΓΕ Ναυπλίου, με Ολυμπιάδα Πατρών, Παμβοχαϊκό. Πέρσι στις παγκορασίδες. Με πολύ μικρά παιδιά από Β’ Λυκείου και κάτω. Στην προσπάθεια μας αυτή, βοήθησε και η πιο μεγάλη σε ηλικία, από τις υπόλοιπες, η Τασούλα Σακελλαρίου”.

- Αν θέλαμε να μιλήσουμε ξεχωριστά για τα τμήματα γυναικών, κορασίδων, παγκορασίδων, τι μένει από την παρουσία τους την αγωνιστική περίοδο 2018-2019;

“Μιλώντας για τη γυναικεία ομάδα ξεκινήσαμε με στόχο την άνοδο. Στην πορεία είχαμε κάποιες ατυχίες, όπως κάποιοι τραυματισμοί αθλητριών. Παρόλα αυτά η ομάδα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της και στη συνέχεια πήγε να διεκδικήσει την άνοδο μέσα από αγώνες μπαράζ. Η άνοδος κρίθηκε στην λεπτομέρεια, την οποία όπως αποδείχθηκε εμείς δεν την είχαμε. Συν το γεγονός ότι το έμψυχο δυναμικό της ομάδας αποτελούνταν από μόλις μία ηλικιακά αθλήτρια, πιο μεγάλη, ενώ οι άλλες αθλήτριες ήταν μικρές σε ηλικία. Οπως προανέφερε στο τέλος χάθηκε η άνοδος, στις λεπτομέρειες γιατί είχαμε απουσίες, λόγω τραυματισμών και αποχωρήσεων κάποιων αθλητριών. Αν ήμασταν πλήρεις ίσως να είχαμε πετύχει το στόχο της ανόδου.

Με τις Κορασίδες πήγαμε για δεύτερη σερί σεζόν στο final 4. Αυτό για εμάς ήταν πολύ μεγάλη, τεράστια θα την χαρακτήριζα, επιτυχία. Και εδώ πάλι αγωνιστήκαμε με ελλείψεις, γιατί είχαμε αποχωρήσεις αθλητριών.

Η ομάδα των Παγκορασίδων, πέτυχε τους στόχους που είχαμε βάλει από την αρχή της περιόδου. Ο πρώτος ήταν να μπούμε στο final 4, γιατί αυτό είναι το δύσκολο. Από τη στιγμή που το καταφέρνεις και μπαίνεις στο final 4 στόχος είναι να το πάρεις. Εμείς κατορθώσαμε και το πήραμε. Μετά πήγαμε στα τελικά με τις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Εκεί κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες ομάδες, από τις λεγόμενες παραδοσιακές στο χώρο του βόλεϊ. Και πάλι στις λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να κάνουμε νίκες και σε αυτό έπαιξε ρόλο το ότι οι αθλήτριες μας ήταν άπειρες. Ο στόχος μας ήταν να πάρουμε εμπειρίες και αυτό το κατορθώσαμε και με το παραπάνω”.

- Καλή παρουσία είχαν και οι αναπτυξιακές ομάδες Κορασίδων και Παγκορασίδων στα αντίστοιχα πρωταθλήματα που συμμετείχαν. Που πιστεύετε οφείλεται αυτή η εικόνα που παρουσιάζουν τα δύο τμήματα;

“Σίγουρα αυτό οφείλεται στη δουλειά που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στις προπονήσεις. Ολοι οι προπονητές που δουλεύουμε με τα παιδιά προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο και να αναδείξουν το ταλέντο τους, παρότι δεν έχουμε πολλές ώρες προπονήσεων και αυτό γιατί δεν έχουμε γήπεδα”.

- Τη χρονιά που έφυγε λειτούργησε για δεύτερη σερί σεζόν το τμήμα παμπαίδων. Ποια είναι τα σχέδια σας για αυτό το τμήμα;

“Ηταν η δεύτερη σεζόν λειτουργίας για το τμήμα παμπαίδων. Φέτος ήταν καλύτερα τα πράγματα γιατί τα παιδιά είχαν μεγαλώσει κατά έναν χρόνο και είχαν μια εμπειρία από την πρώτη σεζόν. Ευελπιστώ του χρόνου να πάμε καλύτερα και με κάποιες προσθήκες που θα γίνουν”.

- Οσον αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο, τι να περιμένουμε;

“Οι στόχοι μας θα είναι περίπου οι ίδιοι. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την άνοδο με τις γυναίκες, κάτι που δεν ευοδώθηκε τη χρονιά που πέρασε. Σε ότι αφορά τα αναπτυξιακά τμήματα στόχος θα είναι να φτάσουμε σε όσα final 4 μπορούμε”.

* Ο Γιάννης Σκαρτσίλης έκλεισε τη συνέντευξη λέγοντας: “Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο γήπεδο. Το μητρικό ΝΟΚ, την 5μελή επιτροπή του βόλεϊ και φυσικά τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, είναι μαζί μας και βοηθούν την ομάδα”.

* Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” διαθέτει στο τμήμα βόλει 100 παιδιά, από τα οποία τα 60 είναι στις αγωνιστικές ομάδες.

Το προπονητικό επιτελείο του ΝΟΚ αποτελούν οι Γιάννης Σκαρτσίλης, Δημήτρης Καθάρειος και στις ακαδημίες οι Ιωάννα Μαντούδη και Τασούλα Σακελλαρίου.