Σάββατο, 01 Μάρτιος 2014 10:39

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Καθοριστικά παιχνίδια για άνοδο και παραμονή στον 4ο όμιλο - το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Γράφτηκε από τον

Σήμερα Σάββατο θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής της Γ' εθνικής, η οποία περιλαμβάνει κρίσιμες αναμετρήσεις τόσο για τη μάχη του τίτλου όσο και για αυτή της παραμονής.
Στην κορυφή ξεχωρίζει η αναμέτρηση ΑΕ Καραϊσκάκης - Καλαμάτα ενώ η πρωτοπόρος Ερμιονίδα θα έχει δύσκολη αποστολή στην Κόρινθο.
Δύσκολο ματς έχει και ο Παναργειακός που θα πάει στην Κάτω Αχαγιά και θα παίξει με την Αχαϊκή που καίγεται για βαθμούς.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς του Μεσσηνιακού με την Βάρδα ενώ ο Ατρόμητος θα πάει στο Ναύπλιο με μοναδικό στόχο το διπλό. Παναρκαδικός και Μεσολόγγι πρέπει να κερδίσουν στις έδρας του τον Εθνικό και τον Αστέρα αντίστοιχα, αν θέλουν να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για παραμονή.

Κόρινθος - Ερμιονίδα

Στην Κόρινθο αντιμετωπίζουν ως τελικό το σημερινό ματς. Θέλουν μόνο νίκη απέναντι στην Ερμιονίδα και η διοίκηση με ανακοίνωση της καλεί τον κόσμο να δώσει το παρών στο γήπεδο.
"Η διοίκηση του ΠΑΣ Κόρινθος καλεί όλο τον αγνό φίλαθλο κόσμο της πόλης και του Νομού να δώσει δυναμικό παρών στον αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕ Ερμιονίδας και να συσπειρωθεί γύρω απ’ την ομάδα σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή της σεζόν. Η νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τον Θύμιο Γεωργούλη αξίζει στήριξης, προκειμένου όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Να είναι βέβαιοι όλοι οι φίλαθλοι πως η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Μαζί με τον κόσμο, μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Η Ερμιονίδα από την πλευρά της προέρχεται από το μεγάλο διπλό στην Καλαμάτα και μετρά 9 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα! Αν περάσει και από την Κόρινθο τότε θα είναι πολύ κοντά στον τίτλο.

Αχαϊκή - Παναργειακός

Μονόδρομο αποτελεί η νίκη για την Αχαϊκή στο σημερινό ματς καθώς η ομάδα βρίσκεται  μόλις δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και θέλει το τρίποντο για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.
Ο Νίκος Αποσκίτης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι στην διάθεση του προπονητή του Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Αγγελόπουλος και ο τραυματίας Μπεκίρης.
Ο Παναργειακός προέρχεται από θετικά αποτελέσματα και έχει ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μπλένταρ Κόλα έχει 5 νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία έξι ματς και θέλει το διπλό στην Κάτω Αχαγιά για να παραμείνει στο παιχνίδι του τίτλου.

Δόξα Νέας Μανωλάδας - Άρης Αιτωλικού

H Δόξα Νέας Μανωλάδας προέρχεται από την απρόσμενη ισοπαλία με τον ουραγό Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο, σε ένα ματς όπου έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να ξεφύγει πέντε βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.
Το συγκρότημα του Μίκι Τσίρκοβιτς πάντως στην έδρα του παρουσιάζεται πανίσχυρο και έτσι αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη στο σημερινό ματς. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Δημήτρης Μικελάτος.
Στον Άρη Αιτωλικού ο Λάκης Παπαχρήστος δεν μπορεί να υπολογίζει για το παιχνίδι τον τιμωρημένο Σωτηρόπουλο, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Λάδα που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Παρελθόν για προσωπικούς λόγους αποτελεί για την ομάδα του Άρη Αιτωλικού ο γυμναστής τερματοφυλάκων Πέτρος Μόγιας.
Βαθμολογικά, η ομάδα δεν έχει ελπίδες παραμονής, ωστόσο χτυπά όλα τα ματς και την περασμένη αγωνιστική πήρε ισοπαλία από την Αχαϊκή.

ΑΕ Μεσολογγίου - Αστέρας/Πανόπουλο

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η ΑΕ Μεσολογγίου το τελευταίο διάστημα. Την περασμένη αγωνιστική πήρε ισοπαλία στην Πάτρα από τον Ατρόμητο και σήμερα θέλει μόνο νίκη ώστε να πλησιάσει την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Δημήτρης Σκούνας θα έχει στην διάθεση του τον Μεσσήνιο μεσοεπιθετικό Άγγελο Σαραντόπουλο που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Ωστόσο, τα προβλήματα για ακόμα μια εβδομάδα δεν λείπουν για τον Δημήτρη Σκούνα αφού δεν μπορεί να υπολογίζει τον αρχηγό της ομάδας Π. Δενδρινό που είναι τιμωρημένος ενώ αμφίβολη είναι και η παρουσία του Μπαλαούρα.
Ο Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο έκανε τη ζημιά στο προηγούμενο ματς, καθώς πήρε ισοπαλία από την Δόξα Νέας Μανωλάδας. Δείχνει λοιπόν ότι δεν μπορεί κανείς να τον υποτιμήσει, έστω και αν δεν έχει πια ελπίδες παραμονής.
Η ομάδα της Αμαλιάδας θα έχει δυο απουσίες, αφού δεν υπολογίζονται οι Θανάσης Αντωνόπουλος και Παϊκόπουλος, που έχουν συμπληρώσει κάρτες.

Παναρκαδικός - Εθνικός Σαγέικων

Ο Παναρκαδικός νίκησε την περασμένη αγωνιστική τον Πανναυπλιακό και πλησίασε στους πέντε βαθμούς την ζώνη του υποβιβασμού. Στόχος του στο σημερινό ματς θα είναι να αξιοποιήσει την έδρα του για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και να πάρει το τρίποντο με το οποίο είναι πιθανό να πλησιάσει και άλλο την ζώνη της παραμονής. Αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο Λυράκης ενώ ο Βασίλης Μπεντεβής επανήλθε στις προπονήσεις, μετά από την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες.
Στον Εθνικό Σαγέικων το έχουν πάρει απόφαση ότι η ομάδα έχει υποβιβαστεί και το θέμα που καίει είναι το οικονομικό. Για αυτό και η διοίκηση έκανε έκτακτο συμβούλιο ώστε να παρθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα να τα βγάλει πέρα μέχρι το τέλος της σεζόν.
Όσον αφορά το σημερινό ματς, δεν υπολογίζεται μόνο ο τιμωρημένος Μπινιέρης.

Πανναυπλιακός - Ατρόμητος Αχαίας

Ο Πανναυπλιακός έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής, ωστόσο στην έδρα του είναι υπολογίσινος αντίπαλος. Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα που καίγεταν για βαθμούς σήμερα. Η Αχαϊκή ομάδα είναι έξι βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη.
Το ευχάριστο για τον τεχνικός της ομάδας Γιώργο Τόγια είναι πως υπολογίζει όλους τους παίκτες, εκτός του τραυματία Λαμπρόπουλου.

Το πρόγραμμα της
19ης αγωνιστικής

Σάββατο
Κόρινθος - ΑΕ Ερμιονίδας
Αχαϊκή - Παναργειακός
ΑΕ Καραϊσκάκης - Καλαμάτα
Δόξα Νέας Μανωλάδας - Άρης Αιτωλικού
Μεσσηνιακός - ΠΑΟ Βάρδας
ΑΕ Μεσολογγίου - Αστέρας/Πανόπουλο
Παναρκαδικός - Εθνικός Σαγέικων
Πανναυπλιακός - Ατρόμητος Αχαίας
• Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.    Α.Ε. Ερμιονίδας    33-16    43
------------------------------------------------------------------
2.    Α.Ε. Καραϊσκάκης    24-16    40
3.    Παναργειακός    32-16    38
4.    Καλαμάτα    30-13    37
5.    Δόξα Μανωλάδας    25-18    30
6.    Μεσσηνιακός    25-17    30
7.    Αχαϊκή    22-16    29
8.    ΠΑΟ Βάρδας    15-13    28
------------------------------------------------------------------
9.    Κόρινθος    19-15    27
10.    Παναρκαδικός    16-18    23
11.    Ατρόμητος Αχαΐας    23-22    22
12.    Μεσολόγγι    20-26    19
13.    Πανναυπλιακός    17-29    14
14.    Εθνικός Σαγέικων    10-35    10
15.    Αρης Αιτωλικού    11-26    8
16.    Αστέρας/Πανόπουλο    11-37    6