Τετάρτη, 05 Μάρτιος 2014 19:34

Eπική ανατροπή οι Ελπίδες, 2-1 την Τουρκία με εννέα παίκτες!

Γράφτηκε από τον

Αυτό θα πει επική ανατροπή... Σε ένα παιχνίδι που για την Εθνική Ελπίδων ήταν μονόδρομος η νίη, έτσι ώστε να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013/15, η ομάδα του Κώστα Τσάνα κατάφερε να επικρατήσει της Τουρκίας με 2-1.

Και το έκανε παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11ο λεπτό, αλλά και το ότι έπαιζε με 9 παίκτες από το 25’!
Οι Τούρκοι πήραν ανύπαρκτο πέναλτι στο 9ο λεπτό όταν ο Τσαγκιράν έπεσε στην περιοχή σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Μπασάν ευστόχησε για το 0-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 25’, με τον Κίτσιου να αποβάλλεται σωστά λόγω αντιαθλητικού μαρκαρίσματος στον Ερντογάν, όμως, στο 29’ είχαμε δοκάρι σε προβολή του Καρέλη μέσα απ’ την μικρή περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στο 62’ στην ισοφάριση, με πολύ ωραίοα ψλοκρεμαστό σουτ του Καρέλη έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή.

Το ματς από εκεί κι έπειτα έγινε... ροντέο, καθώς οι Τούρκοι έψαξαν το γκολ της νίκης, όμως, την «πάτησαν», καθώς στο 89’ έπειτα από ασίστ του Λυκογιάννη ο Μπουχαλάκης με πλασέ έκανε το 2-1 και οδήγησε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς τους περισσότερους από 4.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Διαιτητής ο Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία) με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπερτίνο Μιράντα και Ρουί Μπαρμπόσα Ταβάρες.

ΕΛΛΑΔΑ U21 (Κώστας Τσάνας): Διούδης, Κίτσιου, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κούρος, Λαγός, Μπάλλας, Μαυρίας (76’ Βέλλιος), Κολοβός (66’ Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας (46’ Λυκογιάννης), Καρέλης.

ΤΟΥΡΚΙΑ U21 (Αμπντουλάχ Ερκάν): Οζέρ, Κορετσκί, Τσαλίκ, Αϊχάν, Τσαγκιράν, Οζγιακούπ, Καρά (77’ Ουνάλ), Μπασάν, Ουτσάν (70’ Ντεμιρτσί), Μπερμπέρ (60’ Κιφκί), Ερντογάν.