Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 13:57

Στον 7ο όμιλο της Γ’ εθνικής το Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον
Στον 7ο όμιλο της Γ’ εθνικής το Διαβολίτσι

Με 107 ομάδες χωρισμένες σε 8 ομίλους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής για τη σεζόν 2019-20.

Η Μεσσηνία θα εκπροσωπηθεί από τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, καθώς η Καλαμάτα πήρε χθες, όπως αναμενόταν, και τυπικά το εισιτήριο για τη Football League. Ο νεοφώτιστος ΑΟΔ τοποθετήθηκε στον 7ο όμιλο, όπου μετέχουν 14 συνολικά ομάδες από την Πελοπόννησο και τη Ζάκυνθο.

Εκτός από τη Μεσσηνία στον εν λόγω όμιλο πήγαν και η Λακωνία, η Αργολίδα, η Ηλεία, η Αχαΐα και η Ζάκυνθος.

Οι... άτυχοι ήταν οι Αρκάδες, που μαζί με την ΕΠΣ Κορίνθου τοποθετήθηκαν σε όμιλο με ομάδες από τα Δωδεκάνησα και την Αττική.

Αναλυτικά η σύνθεση του 7ου ομίλου έχει ως εξής: Ναύπλιο 2017, Παναργειακός, Ενωση Ερμιονίδας (ΕΠΣ Αργολίδας), Α.Ο. Διαβολιτσίου (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Πανηλειακός, ΠΑΟ Βάρδας, Ολυμπιακός Ζαχάρως (ΕΠΣ Ηλείας), Πανγυθεατικός, Αστέρας Βλαχιώτη, ΠΣ “Η Σπάρτη” (ΕΠΣ Λακωνίας), Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνέικων (ΕΠΣ Αχαϊας), ΑΟ Τσιλιβή, ΑΠΣ Ζάκυνθος (ΕΠΣ Ζακύνθου).

Από τον 7ο όμιλο θα υποβιβαστούν οι έξι τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει σε αγώνες μπαράζ ανόδου στη Football League με τους πρωταθλητές των υπόλοιπων ομίλων (ανεβαίνουν 4 συνολικά ομάδες).

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, όπως αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το πρωτάθλημα ενδέχεται να ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Το σχόλιο Παλαμάρα για τον όμιλο και την Καλαμάτα

Ο Κώστας Παλαμάρας σχολιάζοντας στην “Ελευθερία” τον καταρτισμό των ομίλων τόνισε ότι: “Θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια από το 1ο μέχρι το 90ο λεπτό για την παραμονή. Δεν ήταν στο χέρι μας ο καταρτισμός των ομίλων και δεν αλλάζει κάτι. Δεν περιμέναμε πάντως να είναι εκτός η Αρκαδία και αντί για παράδειγμα να πάμε να παίξουμε στην Τρίπολη που είμαστε δίπλα, να πηγαίνουμε στο Αργος. Αυτός ο όμιλος ακουγόταν από την Κυριακή και τελικά βγήκε...”.

Ο προπονητής του Α.Ο. Διαβολιτσίου αναφέρθηκε και στη “Μαύρη Θύελλα”, την οποία αντιμετώπισε το Σάββατο σε φιλικό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα. “Η ομάδα της Καλαμάτας ήταν πάρα πολύ καλή, μας πίεσε και προσπάθησε με διάφορους τρόπους να διασπάσει την άμυνα μας.

Ο κόσμος της “Μαύρης Θύελλας” πρέπει να έχει υπομονή γιατί είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και χρειάζεται χρόνος να να βρει η ομάδα χημεία. Τα αποτελέσματα δεν λένε κάτι”.

Πήρε Χότζα

Με τα χρώματα του Α.Ο. Διαβολιτσίου θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Χότζα. Ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας έπεισε την τεχνική ηγεσία και την Κυριακή ο ικανός μεσοεπιθετικός υπέγραψε στο Διαβολίτσι. Ο Κ. Παλαμάρας έχει “ανάψει το πράσινο φως” και για τον πρώην μέσο του Παμίσου Χρήστο Ρήγα, που αγωνίστηκε, όπως και ο Χότζα στο πρόσφατο φιλικό με την Καλαμάτα. Το εν λόγω φιλικό ήταν το τρίτο για το Διαβολίτσι μετά από αυτά με Θουρία (5-0) και Πανηλειακό (1-1). Αύριο ο ΑΟΔ θα παίξει στη Μεσσήνη με τον Ολυμπιακό Ανάληψης, την Πέμπτη στο Ασπρόχωμα με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και την Κυριακή στο Διαβολίτσι με τον Παναρκαδικό.