Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014 08:45

"Κίτρινος" πυρετός στο Μεσσηνιακό και ο Τσάκωνας σκέφτεται να προφυλάξει παίκτες με Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Με αλλαγές στην 11άδα  ενδέχεται να αγωνιστεί ο Μεσσηνιακός στο κυριακάτικο ντέρμπι με την "Μαύρη Θύελλα". Ο Δημήτρης Τσάκωνας σκέφτεται να προφυλάξει παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών, καθώς ακολουθεί το δύσκολο ματς με την Ερμιονίδα και δεν θέλει να έχει απώλειες με την πρωτοπόρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Μεσσηνιακός θα αδιαφορήσει κόντρα στην Καλαμάτα, αλλά η Ερμιονίδα φαίνεται να έχει προτεραιότητα για το τεχνικό τιμ.

Και αυτό γιατί το ματς με την ομάδα της Αργολίδας είναι εντός έδρας και θεωρητικά υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί.
Οι παίκτες που κινδυνεύουν να μην αγωνιστούν στο επόμενο ματς αν δεχτούν κάρτα στο ντέρμπι είναι ο γκολκίπερ Γιώργος Κυριακόπουλος, ο κεντρικός αμυντικός Θωμάς Μπιμπίρης, ο αμυντικός μέσος Κώστας Αργυρόπουλος, ο επίσης αμυντικός μέσος Στέλιος Σπανός και ο επιθετικός Μαουρίσιο Βιτάλι. Ισως λοιπόν ορισμένοι από τους παραπάνω να μην αγωνιστούν στο μεθαυριανό ντέρμπι.
Ακόμα όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα ως δεδομένο και η σημερινή προπόνηση θα φανερώσει τις οριστικές σκέψεις του Δ. Τσάκωνα και των συνεργατών του.
Ο προπονητής του Μεσσηνιακού μιλώντας στο "Νotosport" για το ματς με την Καλαμάτα ευχήθηκε: "Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, όπως στον πρώτο γύρο αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων και ο καλύτερος ή πιο τυχερός να κερδίσει".

"Αντίπαλοι για 90 λεπτά"

Για το Δ. Τσάκωνα η αντιπαλότητα θα διαρκέσει μόνο για 90 λεπτά: ¨Οι φίλαθλοι είναι ώριμοι και πιστεύω ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά. Θα είμαστε αντίπαλοι με την Καλαμάτα μόνο για 90 λεπτά. Από εκεί και μετά δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε".
Η προετοιμασία για το ντέρμπι συνεχίστηκε χθες με προπόνηση στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος". Ο Τσουκάλης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και όπως όλα δείχνουν δεν θα προλάβει το ματς της Κυριακής. Σήμερα οι "πράσινοι" θα γυμναστούν εκ νέου στη φυσική τους έδρα και το Σάββατο το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση.
Θυμίζουμε ότι ο Μεσσηνιακός βρίσκεται στην 6η θέση του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής και απέχει μόλις δύο βαθμούς από την 9η θέση που οδηγεί στο τοπικό πρωτάθλημα.
Ως εκ τούτου έχει άμεση ανάγκη για βαθμούς, μιας και στο δεύτερο γύρο δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Εμεινε στην ισοπαλία τόσο με το Μεσολόγγι, όσο και με τη Βάρδα, ενώ ηττήθηκε από τον Πανναυπλιακό. Με άλλα λόγια 7 χαμένοι βαθμοί στην Καλαμάτα, με τους οποίους θα ήταν τώρα "αγκαλιά" με την παραμονή.
Ακόμα όμως κρατά την τύχη στα χέρια του με δεδομένο ότι βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το αρνητικό είναι ότι έχει δύσκολο πρόγραμμα με διαδοχικά παιχνίδια κόντρα στους πρωτοπόρους Καλαμάτα, Ερμιονίδα και Α.Ε. Καραϊσκάκης.