Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 18:03

Παναθηναϊκός: Παίζει με Ολυμπιακό ο Κουρμπέλης

Γράφτηκε από τον

Ο Δημητρης Κουρμπέλης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και θα απουσιάσει μόνο από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη.

Ένα αναπάντεχο θετικό νέο έλαβε ο Γιώργος Δώνης το μεσημέρι της Παρασκευής (6/9)! Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έμαθε ότι θα έχει στη διάθεση του τον Δημήτρη Κουρμπέλη για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ!

Ο Κουρμπέλης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για την αποβολή του στην ήττα από τον ΟΦΗ, στην οποία είχε αποβληθεί με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε, η αρχική εντύπωση που επικρατούσε ήταν ότι θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, επειδή φορούσε το περιβραχιόνιο.

Αυτό σημαίνει ότι ο 25χρονος μέσος θα απουσιάσει μόνο από το ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Αντίθετα, θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων την Κυριακή 22/9!

Πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη για τον Γιώργο Δώνη, αφού δεν έχει άλλον αμυντικό χαφ στο ρόστερ και θα αναγκαζόταν να καλύψει το κενό με υπηρεσιακή λύση. Επιπροσθέτως, ήδη έχει ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση στο Τριφύλλι για τη μη απόκτηση αναπληρωματικού για τον Κουρμπέλη...

Κατά συνθήκη εξάρι αναμένεται να παίξει στη Θεσσαλονίκη ο Ζοάο Νούνες, έχοντας ως παρτενέρ τον Χρήστο Δώνη. Οπότε, η μικρότερη ποινή για τον Κουρμπέλη ικανοποιεί απόλυτα το προπονητικό επιτελείο που δεν περίμενε μία τέτοια τροπή στην υπόθεση.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ
Η αρχική εντύπωση ήταν ότι ο Κουρμπέλης θα έπρεπε να εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών, διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ που ίσχυαν μέχρι πρότινος, κάθε ποινή διπλασιαζόταν στον "κάπταιν". Άρα, ο Κουρμπέλης θα δεχόταν μία αγωνιστική για το μαρκάρισμα του και επειδή φορούσε το περιβραχιόνιο, αυτόματα η μία θα μετατρεπόταν σε δύο. Όμως, το άρθρο του κανονισμού άλλαξε από τον προηγούμενο Αύγουστο και πλέον ο αρχηγός αντιμετωπίζεται όπως και οι υπόλοιποι.

Πηγή: sport24.gr