Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 17:58

Ξεκίνησε η ακαδημία της “Μαύρης Θύελλας” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησε η ακαδημία της “Μαύρης Θύελλας” (φωτό)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ η πρώτη συγκέντρωση των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας της Καλαμάτας για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Ο υπεύθυνος της ακαδημίας Μιχάλης Σταθόπουλος και οι προπονητές όλων των τμημάτων Τάσος Χατζηαγγελής (Κ17), Φραγκίσκος Κεράνης (Κ12), Βαγγέλης Κουρεντζής (Κ14, Κ10) και Μάριος Μπιτσάνης (Κ8) υποδέχτηκαν τους νεαρούς αθλητές και τους γονείς τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.

Μετά την πρώτη γνωριμία ο Μιχάλης Σταθόπουλος ενημέρωσε τους γονείς για τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιάς. Μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος της ακαδημίας σημείωσε ότι δύο φορές το μήνα θα γίνεται συνάντηση με τους γονείς για να συζητούν οτιδήποτε αφορά τα παιδιά και την ομάδα. Ανέφερε ότι η ομάδα έχει κάνει συμφωνία με γιατρό, ο οποίος θα παρακολουθεί όλη τη χρονιά τους, ότι για κάποιο χρονικό διάστημα οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, μέχρι να ετοιμαστεί το προπονητήριο στα Παλιάμπελα. Σε ότι αφορά την Κ17, θα χρησιμοποιεί το γήπεδο του Ασπροχώματος για τα επίσημα παιχνίδια που θα δώσει στη διάρκεια της χρονιάς. Δεν αποκλείεται να γίνει και προσπάθεια για να χρησιμοποιηθεί και το γήπεδο των Λεΐκων, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, είτε για προπονήσεις, είτε για επίσημα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, το μηναίο κόστος για το κάθε παιδί που βρίσκεται στα τμήματα υποδομής, πλην την Κ17 θα πληρώνει 30 ευρώ. Στη διάρκεια της ενημέρωσης απάντησε σε διάφορες απορίες των γονέων. Αμέσως μετά οι προπονητές ενημέρωσαν τους γονείς σχετικά με το πρόγραμμα των προπονήσεων.

Πρώτη προπόνηση για την Κ17

Μετά από 12 περίπου χρόνια επαναδραστηριοποιήθηκε η ερασιτεχνική ομάδα της Καλαμάτας.

Χθες το απόγευμα πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.

Την τεχνική καθοδήγηση της Κ17 έχει ο Τάσος Χατζηαγγελής που επιστρέφει στην Καλαμάτα μετά από 3 χρόνια, ήταν μαζί με τον Ελβιο Μάνα το προπονητικό δίδυμο της πρώτης ομάδας.

Με αφορμή την έναρξη των προπονήσεων της Κ17 δήλωσε στο “Notosport”: “Στόχος είναι η ακαδημία αυτή να αποτελέσει τη δεξαμενή που θα τροφοδοτήσει με παίκτες την πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα κτίζεται σωστά γιατί όταν ξεκινάς ένα οικοδόμημα, το ξεκινάς από τα θεμέλια γιατί τα θεμέλια είναι η βάση”.

Στην πρώτη προπόνηση έδωσαν το παρών οι Γιάννης Βαμβακάς, Αλέξανδρος Μάτση, Αγγελος Δικαιουλάκος, Νικήτας Καττής, Γιώργος Μπλέτσας, Σμαράλντο Σάλα, Νίκος Παυλής, Ευθύμης Βλάχος, Παναγιώτης Τσιφτσής, Χάρης Γιαννέλης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργακόπουλος, Κλάιντι Κανανάι, Σάββας Μουζάκης, Χάρης Μενέγος, Βαλάντης Ρούπας και Οδυσσέας Ψαρρέας.

Τους παραπάνω παίκτες θα πλαισιώσουν και άλλοι είτε από την ανδρική ομάδα, είτε από άλλες ώστε να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός που χρειάζεται ώστε να λειτουργήσει σωστά η Κ17.